Σελίδες

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Γάμος… συμφέροντος Τσίπρα-ΠΑΣΟΚ

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ


Στην προσωπική ζωή του, ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει ένα σύμφωνο συμβίωσης με τη γυναίκα της καρδιάς του, και μητέρα του παιδιού του. Σε πολιτικό επίπεδο ωστόσο, ο ηγέτης της ανανεωτικής Αριστεράς, που κοιτάζοντας τον καθρέφτη του προσωπικού αυτοπροσδιορισμού του, βλέπει αντικατοπτρισμούς Ανδρέα Παπανδρέου και Τσε Γκεβάρα, αποδεικνύεται άκρως συντηρητικός.
Επέλεξε λοιπόν έναν πολιτικό γάμο με… προξενιό. Γάμο συμφέροντος και ουχί συναισθήματος. Έναν γάμο με το όλον ΠΑΣΟΚ, το βαθύ και διαχρονικό, το οποίο και δείχνει πλέον ότι...
έχει αποφασίσει να “παντρευτεί”, σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του.

Πολύ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της χθεσινής επίσκεψής του στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Εκεί, και προκειμένου να κολακεύσει όσους θεωρούν ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν την ομάδα μεταρρυθμίσεων του ελληνικού δημοσίου, δήλωσε με έμφαση ότι η χώρα μας δεν έχει ανάγκη από την τεχνογνωσία της Task Force και του Χορστ Ράιχενμπαχ.
Ο Αλέξης Τσίπρας υπονοούσε φυσικά ότι η Ελλάδα… αρκείται στην τεχνογνωσία των αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Οι περισσότεροι εκ των οποίων ωστόσο δεν έχουν εμπειρία τεχνογνωσίας, από τη στιγμή που δεν διορίστηκαν ποτέ στο δημόσιο.
Επομένως, σε ποιους αναφέρεται πραγματικά ο Αλέξης Τσίπρας; Ακριβώς… Στους συνδικαλιστές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που βλέπουν στο πρόσωπό του εκείνον ο οποίος θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν τη νομή της εξουσίας. Έστω και από την πίσω πόρτα. Είπαμε άλλωστε: Γάμος συμφέροντος είναι αυτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: