Σελίδες

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Δημήτρης Τσίτος
(Συγγραφέας – Σύμβουλος Διαπραγματεύσεων)
Copyright: www.rieas.gr

Το προϊόν / αποτέλεσμα αυτών των εκλογών το καλλιέργησαν και το δημιούργησαν πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες.
Αρχίζοντας να τους απαριθμούμε πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσουμε από τη στάση των πολιτικών –ικανών (για τα δικά τους συμφέροντα) και ανικάνων (για τα συμφέροντα του λαού)  που καλλιέργησαν και ανέχθηκαν μια γενικευμένη σε εθνική έκταση διαφθορά και οι οποίοι όχι μόνο δεν έδειξαν έμπρακτα μια «μετατόπιση νοοτροπίας» αλλά συνέχισαν να ενεργούν και να λειτουργούν με την γνωστή και παραδοσιακή υποκρισία, την ανειλικρίνεια, τη διαστροφή των γεγονότων, την πρωτοφανή αναλγησία και αδιαφορία, και την προσκόλληση τους στις πελατειακές σχέσεις με το εκλογικό σώμα ενώ φρόντιζαν επιμελώς να προβάλλουν διλλήματα φόβου και αμέσων και εμμέσων απειλών.
Οι πολιτικοί είχαν συνοδοιπόρους τους τα μέσα μαζικής επικοινωνίας τα οποία...
ενεργώντας με βάση συμφέροντα –και σε διατεταγμένη υπηρεσία- συνέβαλαν εξαιρετικά στην εξαχρείωση, στη σύγχυση και στην τύφλωση του ελληνικού λαού.
Στους παράγοντες αυτούς πρέπει να προστεθεί και η ψυχοσυναισθηματική κατάσταση του απογοητευμένου ελληνικού λαού ο οποίος βρίσκεται πλέον στα όρια της απόρριψης των ηθικών αξιών εξαιτίας της δυστυχίας από την οποία πλήττεται βάναυσα. Ταυτόχρονα η παντελής έλλειψη της ασφάλειας των πολιτών αυτής της χώρας εξαιτίας των εγκληματικών ενεργειών που αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα χωρίς να αντιμετωπίζονται, συνέβαλε στη διαμόρφωση μιας διαφορετικής αντίληψης της πολιτικής καταστάσεως.
Οι εξωτερικές επεμβάσεις, με τρόπο ιταμό, στα εσωτερικά της χώρας επέδρασαν σημαντικά στη διαμόρφωση της εκλογικής συμπεριφοράς των ελλήνων.  Προφανώς οι απειλές της γερμανικής πλευράς, σε ένα λαό που γνώρισε την κτηνωδία του κατακτητή, για «οικονομικά κρεματόρια» υπήρξαν αποτελεσματικά.
Αν προσπαθήσουμε να ερμηνεύσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα σαν πίνακα των προσδοκιών του ελληνικού λαού θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι ελπίδες, οι απαιτήσεις είναι:

 Να υπάρξει μια αποτελεσματική κυβέρνηση η οποία να είναι αξιόπιστη εντός και εκτός της επικράτειας.
 Να υπάρξει δικαιοσύνη και ένα τίμιο κράτος.
 Να υπάρξει ασφάλεια των πολιτών και να απαλλαγεί η χώρα από τα ξένα εγκληματικά στοιχεία.
 Να υπάρξει βούληση και τρόπος για να κατασταλεί η διαφθορά.
 Να υπάρχει σωστή κοινωνική πρόνοια.
 Να λειτουργεί η παιδεία ως πραγματική παιδεία και όχι σαν φυτώριο κομματικών στελεχών.
Όμως το πλέον επικίνδυνο γεγονός είναι το ισοδύναμο των δύο πρώτων κομμάτων. Ο κίνδυνος; Προέρχεται από το ασύμβατο και από τις διαμετρικά αντίθετες θέσεις και συμπεριφορές των δύο κομμάτων. Τα γεγονότα αναταραχών του παρελθόντος μόνον άσχημες καταστάσεις προοιωνίζουν.
Ο κίνδυνος για κοινωνική αναταραχή, κάποιας μορφής «αντάρτικου πόλεων» στο οποίο είναι πιθανό να συμπράξουν και οι παράνομοι λαθρομετανάστες για τους δικούς τους λόγους (διάβαζε: ισλαμικό τόξο, μαφίες αλλοδαπών, κλπ) – ακόμη και σαν ενέργειες φονταμενταλιστών ως «Πέμπτη φάλαγγα, είναι πλέον εμφανής και η ευθύνη για το ενδεχόμενο αυτό βρίσκεται στους επαγγελματίες αναξιόπιστους παραδοσιακούς πολιτικούς.
Αυτό που θα μπορούσε να κάνει η νέα κυβέρνηση προκειμένου τα πράγματα στην Ελλάδα να μην εξελιχθούν χειρότερα, είναι κάποιες άμεσες ενέργειες οι οποίες θα «απαντούν» και θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των Ελλήνων ώστε να δημιουργήσουν ένα κλίμα αξιοπιστίας και κάποιας προστασίας του «αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: