Σελίδες

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Μυστικός αντιευρωπαϊκός άξονας εντός του ΝΑΤΟ!

Η Τουρκία δεν ήταν η μόνη χώρα που «μπλοκάρισε» τη συμμετοχή της ΕΕ στη πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Συνολικά έξι χώρες υποστήριξαν το τουρκικό αίτημα, ορισμένες από αυτές όντας μέλη της ΕΕ, ζητώντας όμως να μην ανακοινωθεί η άρνησή τους δημόσια!
Οι ΗΠΑ αποδέχτηκαν το αίτημα και έτσι δεν υπήρχε επίσημη αντιπροσώπευση της ΕΕ στην σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας. Η Γαλλία είχε υποστηρίξει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκπροσωπηθεί από τους Μπαρόζο και Ρομπάι, αλλά δεν εισακούστηκε.
«Με το δεδομένο ότι η ΕΕ όσο και το έργο του ΝΑΤΟ επικαλύπτονται όλο και περισσότερο, στο μέλλον θα υπάρξουν σοβαρότερα προβλήματα», δήλωσε διπλωμάτης, ο οποίος φυσικά δεν θέλησε να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.
Χωρίς να κρίνουμε την ουσία της αντίρρησής τους, είναι προφανές ότι η αποκάλυψη των χωρών που σαμποτάρισαν την ενιαία εκπροσώπηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ΝΑΤΟ θα είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον, αν και οι υποψίες στρέφονται προς χώρες που στο παρελθόν έχουν αποκληθεί «αμερικανικού Δούρειοι Ίπποι», τόσο από τα «παραδοσιακά» μέλη όσο και από χώρες που εντάχθηκαν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης…

Δεν υπάρχουν σχόλια: