Σελίδες

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ: "Εγγυώμαι την νομιμοποίηση των μεταναστών"

ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ:
"...εγγυώμαι ότι θα νομιμοποιήσω μαζικά όλους τους μετανάστες και λαθρομετανάστες..."

Ακούσαμε με προσοχή το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του Συ.Ριζ.Α,  δια στόματος Αλέξη Τσίπρα, ώστε να αναλύσουμε αποσυμβολισμένο στα βασικά σημεία το πρόγραμμα του.  Ο κύριος Τσίπρας δήλωσε και «εγγυάται» μία σειρά από αλλαγές και ρυθμίσεις στον οικονομικό τομέα αλλά έδωσε και εγγυήσεις σε τρία «καυτά» εθνικά θέματα, όπως, στο μεταναστευτικό, στο πρόβλημα της ονομασίας με τα Σκόπια και στις σχέσεις με την Τουρκία.
Για μεν το οικονομικό, ο κ. Τσίπρας εγγυήθηκε, (ότι άλλωστε εγγυώνται και όλα τα άλλα  πολιτικά κόμματα), ωστόσο μοίρασε επιπλέον και πολλές αντιφατικές υποσχέσεις, χωρίς να εξηγήσει από που θα βρει έσοδα, με δεδομένο ότι το πρώτο που υποσχέθηκε είναι...
η κατάργηση του μνημονίου 
Αναλυτικότερα «εγγυήθηκε». .
1. Εθνικοποίηση όλων των Τραπεζών !!!
2. Φορολογία της Ναυτιλίας !!!
3. Διπλασιασμός (!!!) του χρόνου επιδότησης ανέργων.
4. Κατάργηση των επαχθών όρων σε ότι αφορά την εργατική νομοθεσία στον ιδιωτικό τομέα (κατάργηση μετενέργειας κλπ)
5. Κατάργηση των χαρατσιών στα χαμηλά εισοδήματα.
6. Ελαχιστοποίηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και διατροφής
7. Μείωση του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού.
8. Κρατικοποιήσεις – κοινωνικοποιήσεις όσων κρατικών επιχειρήσεων έχουν ήδη ιδιωτικοποιηθεί !!!.
9. Αύξηση (!!!) των δαπανών στην περίθαλψη και την υγεία γενικότερα .
10. Κύρηξη ΑΟΖ και προσπάθεια ερευνών για την άντληση υδρογονανθράκων και άλλου ορυκτού πλούτου. Και αν τελικά βρεθεί ορυκτός πλούτος τότε αυτός θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις δηλώσεις Τσίπρα για να καλυφθεί η προηγούμενη περίπτωση (9).
Στην πραγματικότητα, -αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις 4 και 5 που άλλωστε όλα τα κόμματα  λίγο πολύ εγγυώνται- με τις εξαγγελίες του ο Σύ.Ριζ.Α εγγυάται μόνο η έξοδος της χώρας από το Ευρώ. 
Ας δούμε ωστόσο πιο κάτω πραγματικά ποιες από τις εγγυήσεις μπορεί να κάνει πράξη.
  1. Επίλυση του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων με βάση σύνθετη ονομασία και γεωγραφικό προσδιορισμό. Να υπενθυμίσουμε, παρ΄ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκ των προτέρων δίνει τα πάντα στους Σκοπιανούς, και έτσι να κάνει, δεν είναι βέβαιο τελικά ότι οι σκοπιανοί θα δεχτούν μία τέτοια λύση.
  2. Ζήτησε με τις εξαγγελίες του από την Τουρκία να συμφωνηθεί εξοπλιστικό μορατόριουμ μεταξύ των χωρών, πράγμα που ωστόσο όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις το θέλουν ενώ οι Τούρκοι στην πραγματικότητα το αρνούνται.
  3. Για το μεταναστευτικό, εγγυήθηκε τον εφοδιασμό όλων των –λάθρο- μεταναστών με ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να πάνε όπου θέλουν, εννοείται ακόμα και αν θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα! Για όσους άλλους από αυτούς «περισσεύουν» θα πρέπει να ενταχθούν και αυτοί στην Ελληνική κοινωνία.
Τελικά με βάση όλες τις εξαγγελίες εγγυήσεων του Σύ.Ριζ.Α -και εφόσον κάποιες εξ αυτών απαιτούν την συμφωνία των Ευρωπαίων, Σκοπιανών και Τούρκων- μία παραμένει βέβαιη σαν έγγυηση,  και που δεν απαιτεί συμφωνίες τρίτων, και είναι: «Δηλώνω και εγγυώμαι ότι θα νομιμοποιήσω μαζικά όλους τους μετανάστες και λαθρομετανάστες»..
Αυτό είναι το μοναδικό αποσυμβολισμένο πρόγραμμα του Συ.Ριζ.Α που θα ωφελήσει τους ¨Ελληνες πολίτες!


Δεν υπάρχουν σχόλια: