Σελίδες

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Το Κατηγορώ του Σόρος για τη Γερμανία


Να αναλάβει να σώσει την Ευρωζώνη καλεί την Γερμανία ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος ενώ προτείνει παράλληλα τη δημιουργία ενός ειδικού Fund, το οποίο θα αγοράσει το χρέος των χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε αντάλλαγμα με την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με άρθρο του επενδυτή στους Financial Times, «αν όλη η Ευρώπη είναι ενωμένη πίσω από μία τέτοια προσπάθεια και την απορρίψει το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας, τότε το Βερολίνο θα πρέπει να αναλάβει τις πολιτικές και οικονομικές συνέπειες»

Συγκεκριμένα, η πρόταση του Τζορτζ Σόρος αναφέρεται...
στην έκδοση ομολόγων υπό την εγγύηση όλων των χωρών -μελών της Ευρωζώνης, ώστε να χρηματοδοτηθούν φτηνά οι χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Όπως σημειώνει, αν οι εν λόγω χώρες δεν προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις, τότε θα έρχονται αντιμέτωπες με κυρώσεις.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής σημειώνει, πάντως, πως το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων δεν θα πρέπει να θέτει σε κίνδυνο η ανάπτυξη. «Μόνο έτσι μπορεί η Ευρωζώνη να προχωρήσει στην πολιτική ένωση και στην έκδοση ευρωομολόγου» σημειώνει.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η Σύνοδος Κορυφής κινδυνεύει να μετατραπεί σε «φιάσκο» στην περίπτωση που η Γερμανία εξακολουθήσει να προβάλει αντιθέσεις στην τραπεζική ενοποίηση αλλά και σε προτάσεις για ένα πακέτο αναπτυξιακών μέτρων.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: