Σελίδες

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013


ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


«Σήμερα δεν βρίσκονται εδώ νοσταλγοί της επταετίας, αλλά νοσταλγοί του μέλλοντος. Του μέλλοντος μιας Ελλάδας χωρίς κλέφτες και προδότες πολιτικούς, αλλά με ηγέτες γενναίους που θα ξέρουν να πληρώνουν το τίμημα των πράξεών τους». Αυτό είπε ο εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, μιλώντας στο ξενοδοχείο President σε εκδήλωση που διοργάνωσε για την 21η Απριλίου. Αυτό το απέδειξε το νεανικό στην πλειοψηφία του κοινό, που πλαισίωσε την εκδήλωση, μαζί με πολλούς ανθρώπους που υπήρξαν πρωτεργάτες της Επανάστασης και συνεργάτες του Γεωργίου Παπαδόπουλου. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Άρης Δημόπουλος, τέως υφυπουργός και ευρωβουλευτής της ΕΠΕΝ, ο δικηγόρος Γιάννης Χαρίτος, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής, ο Άγγελος Παπαθάνου, ξάδερφος και γραμματέας του ηγέτη της 21ης Απριλίου και ο ταγματάρχης Καταδρομών εα, Παρασκευάς Μπόλαρης.
 
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο συγγραφέας Μάνος Χατζηδάκης, ο οποίος, πλαισίωσε την τοποθέτησή του με τηλεοπτικό υλικό της εποχής. Μίλησε για την ιδεολογία του καθεστώτος, καθώς και για την κοινωνική και οικονομική πολιτική του, συγκρίνοντάς την με αυτή της μεταπολίτευσης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ εκατοντάδων συμπολιτών μας, ο Ιωάννης Μακαρέζος, ο Χρήστος Παπαδόπουλος (ανιψιός του Γεωργίου), η σύζυγος του Ιωάννη Λαδά, ο τέως υφυπουργός και ευρωβουλευτής, Σπύρος Ζουρνατζής, δεκάδες αξιωματικοί των ΕΔ εν αποστρατεία που συμμετείχαν στο Κίνημα. Το παρών επίσης έδωσαν ο Μάνος Μανωλάκος, τέως αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, πολυπληθής αντιπροσωπεία του Εθνικού Μετώπου, πολιτευτές της ΧΑ, ο Γιάννης Αλειφτήρας από τον Πατριωτικό Σύλλογο Θερμοπύλες, ο αξιωματικός των Καταδρομών Ανδρέας Πετρόπουλος που φυλακίστηκε από την μεταπολίτευση και πολυπληθής αντιπροσωπεία ιστορικών στελεχών του κόμματος της 4ης Αυγούστου.
Η εκδήλωση έκλεισε με ενός λεπτού σιγή, ως φόρο τιμής στον στρατηγό Νικόλαο Ντερτιλή και σ' όλους τους αξιωματικούς που πέθαναν στον Κορυδαλλό από την εκδικητική μανία της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. 

http://www.elkosmos.gr/ekdiloseis/ekdiloseis/politikes-ekdiloseis/12689--21-.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια: