Σελίδες

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι, …
  
Αλήθεια πώς γίνεται κάποιος δημοσιογράφος;
Δηλώνει μήπως σε κάποια αρμόδια υπηρεσία ότι είναι παντελώς άσχετος με κάθε αντικείμενον;
Μάς έχουν ζαλίσει τα ούμπαλα τις τελευταίες ημέρες για την δήθεν μαφία της φράουλας, για τις δήθεν ματωμένες φράουλες, την τάχα μου δουλείαν στην Ελλάδα και γενικότερα με ότι μπορεί να κάνει ηχηρά εντύπωσιν. Μάλιστα μόλις προ ολίγου ένας δημοσιογράφος από τους πολύ μεγάλους άφησε υπονοούμενα μήπως δεν υπάρχει μόνον μαφία στην φράουλα αλλά και στα καρπούζια και στα πεπόνια, στα κεράσια, τα μανταρίνια κλπ. Ονόματα δεν λέμε αλλά είναι αυτός ο δημοσιογράφος με τα περίφημα αμερικανοεγγλέζικα μπλουζάκια, που μοστράρει σε κάθε εκπομπή και από ένα έμβλημα ή μία σημαία μιας ξένης χώρας. Είναι τόσο ελληνόφρων που δεν τον είδα μια φορά να φοράει κάποια ελληνική φίρμα. Ή την νορβηγική σημαία θα φοράει ή την αμερικάνικη ή την αγγλική, κατά τα άλλα είναι δεξιός και πατριώτης.
Με τα αστυνομικά της υποθέσεως της Μανωλάδος δεν θα ασχοληθώ όμως για να ρίξουμε μια ματιά στο αποτέλεσμα.
Εκστρατεία για μποϊκοτάζ στις ελληνικές φράουλες
Δημητρα Μανιφαβα
Προβληματισμός επικρατεί στον κλάδο των εξαγωγέων φράουλας και συνολικά νωπών φρούτων για το ενδεχόμενο τα γεγονότα στη Μανωλάδα να επηρεάσουν αρνητικά τη συγκεκριμένη αγορά, ειδικά μάλιστα καθώς σε αρκετές ξένες ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ξεκινήσει εκστρατεία για μποϊκοτάζ στις ελληνικές φράουλες.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια στιγμή που οι εξαγωγές φράουλας σημειώνουν ραγδαία αύξηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, ενώ το 2007 οι...
ελληνικές εξαγωγές φράουλας ήταν μόλις 4.044 τόνοι με αξία 5,7 εκατ. ευρώ, το 2012 οι εξαγωγές ανήλθαν σε 26.111 τόνους και η αξία των συγκεκριμένων εξαγωγών αγγίζει πλέον τα 40 εκατ. ευρώ. Το 2012 οι φράουλες εισήλθαν στη λίστα των 100 πιο εξαγώγιμων προϊόντων της Ελλάδας και αποτελούν το 1,09% των εξαγωγών τροφίμων.
Το 43% της ελληνικής φράουλας που εξάγεται κατευθύνεται στη ρωσική αγορά, εξαγωγές που το 2011 έφτασαν τα 15,2 εκατ. ευρώ. Ακολουθεί η ιταλική αγορά, η οποία απορρόφησε το 16,5% των εξαγωγών φράουλας (5,8 εκατ. ευρώ σε αξία) και η Μολδαβία, όπου η αξία των εξαγωγών φράουλας διαμορφώθηκε το 2011 σε 2,9 εκατ. ευρώ.
Αλλες χώρες στις οποίες εξάγονται οι ελληνικές φράουλες είναι η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Τσεχία, η ΠΓΔΜ, η Κροατία, η Ουκρανία, η Σερβία, η Σλοβενία και η Εσθονία.
Το 95% των καλλιεργειών βρίσκεται στους Νομούς Ηλείας και Αχαΐας, σε έκταση που συνολικά υπερβαίνει τα 12.000 στρέμματα (δεκαπλάσια σε σχέση με το 2003-2004) και ο ετήσιος κύκλος εργασιών υπολογίζεται σε περίπου 95 εκατ. ευρώ. (πηγή: Καθημερινή)
Το αποτέλεσμα της δημοσιοκαφρίλας είναι ότι κινδυνεύουν οι εξαγωγές μας στις φράουλες και ίσως σε όλα τα αγροτικά προϊόντα. Ήταν δηλαδή που ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος.
Είδαμε μήπως στην παγκόσμια αγορά να γίνεται κάποιου είδους εμπορικός αποκλεισμός (βρβ. μποϊκοτάζ) για τα λεγόμενα ματωμένα διαμάντια; Μια χαρά κάνουν όλες σαν τρελές για τα διαμάντια της νοτίου Αφρικής.
Φυσικά και οι φράουλες της Ελλάδος δεν είναι ματωμένες – όπως και κανένα άλλο αγαθό – αλλά εάν υποθέσουμε ότι είναι. Ποία η διαφορά των διαμαντιών από τις φράουλες;
Οι αδάμαντες δεν σαπίζουν. Οι φράουλες όμως έχουν πολύ περιορισμένο χρόνο ζωής. Είναι ίσως το πλέον ευαίσθητο φρούτο μαζί ίσως με τα κεράσια. Μετά την συγκομιδή η φράουλα πρέπει να τρέξει για να πάει στην αγορά και στην κατανάλωσι. Μετά από μερικές ημέρες οι φράουλες κάνουν φτερά και αν καταστραφούν κάνουν φτερά και τα λεφτάκια που φέρνουν.
Έστω λοιπόν ότι πράγματι οι λαθρεργάτες ήταν απλήρωτοι για 6 μήνες.
Τον προηγούμενο μήνα τι ήταν;
Πληρωμένοι;
Δεν ήταν πάλι απλήρωτοι για 5 μήνες;
Δεν ήταν απλήρωτοι τον Φεβρουάριο για 4 μήνες;
Γιατί αλήθεια ξέσπασε το θέμα μόλις εξεκκίνησε η συγκομιδή της φράουλας; Δηλαδή σε εκείνη την περίοδο που τα όμορφα λεφτουδάκια έρχονται στον παραγωγό;
Γιατί τώρα;
Γιατί στους 6 μήνες και πάνω στην συγκομιδή και όχι στους 5;
Γιατί τώρα πήγε το καραβάνι με τους ροπαλοφόρους λαθρομετανάστες εργάτες γης* να ζητήσει τα δεδουλευμένα; Δεν πεινούσαν δηλαδή στο 5μηνο;
Τα αγροτικά προϊόντα έχουν ένα κακό κουσούρι.
Δεν είναι παπούτσια να βγαίνουν από κάποιο εργοστάσιο καθημερινώς. Είναι τα δώρα της Θεάς Δήμητρος. Καθ’ όλην την διάρκειαν του έτους γίνονται δεήσεις προς την Θεά, προσφορές, θυσίες προκειμένου η Θεά Δήμητρα (η μάνα Γη δηλαδή) να εξευμενιστεί και να δώσει μια καλή παραγωγή. Εκατοντάδες έθιμα και παραδόσεις που ζούνε μέχρι και στις ημέρες μας είχαν αυτό το ερέθισμα. Το γεγονός δηλαδή ότι η η γη παράγει ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. Πριν από 1 μήνα ο εργάτης έσκαβε. Πριν από δύο φύτευε, πριν από τρεις έκανε κάτι άλλο. Λεφτά όμως ο εργοδότης-αγρότης δεν εισέπραττε γιατί δεν πουλάει ούτε σκάψιμο ούτε φύτεμα ούτε χώμα. Ο αγρότης παράγει ό,τι του δώσει η Γαία, την στιγμή που θα του το δώσει. Συνεπώς, τώρα είναι η εποχή που θα πληρωνόντουσαν οι εργάτες.
Και τι κατάφεραν οι δημοσιοκάφροι με αυτήν την διάστασι που έδωσαν στο θέμα; Να ακυρώσουν τις πωλήσεις φράουλας, να καταδικάσουν τις φράουλες ώστε αντί να καταλήξουν σε κάποιο στομάχι και τα λεφτά να στις τσέπες του γεωργού με τα οποία θα πλήρωνε και τους εργάτες, κατάφεραν να οδηγήσουν τις φράουλες στην αποσύνθεσιν και τους εργάτες να μείνουν απλήρωτοι, διότι ένας παραγωγός που δε εισπράττει, δεν πληρώνει. Απλά πράγματα.
Μήπως λοιπόν το ζήτημα δεν είναι τόσο αθώο και ανθρωπιστικό όσο φαίνεται αλλά υπάρχουν άλλα σκοτεινά συμφέροντα πίσω από αυτό;
Δεν αποκλείεται βεβαίως να είναι ζήτημα βλακείας καθώς αυτή είναι το μοναδικό προϊόν της δημοσιοκαφρίλας. Το μέλημα τω δημοσιογράφων δεν είναι να προσφέρουν έργο αλλά να πουλήσουν ειδήσεις με οποιοδήποτε τίμημα. Θα έχουμε ακούσει την περίφημη ατάκα: «το γύρω του κόσμου έκανε η τάδε είδησις…» .  Αυτό τους ενδιαφέρει τους δημοσιοβλάκες. Να κάνει τον γύρω του κόσμου η είδησις τους. Γιαυτό μας πρήζουν σε κάθε δελτίο με το τί είπε το ΣιΕνΕν, τι μετέδωσε το Ασοσιέτεντ Πρες, τι είπαν στο ΜπιΜπιΣι, τι στο Τουρκ Σιχτίρ κλπ.
Χέστηκαν οι δημοσιομπούφοι για της επιπτώσεις μιας ειδήσεως, πόσο δε μάλλον όταν οι εργοδότες των είναι καταχρεωμένοι. Χρωστάει το ΤΑΔΕ-ΤΙΒΙ μερικές δεκάδες εκατομμυρίων και πρέπει να πουλήσει μία είδησι μπας και βγάλει κανένα φράγκο. Γιαυτό εξάλλου άφησαν τους τηλεσταθμούς να δουλεύουν χωρίς άδειες και επιτρέπουν την λειτουργία των σταθμών παρόλα τα υπέρογκα χρέη. Γιατί οι σταθμοί ανήκουν στα ΜΜΜΕ και επομένως όσα περισσότερα χρωστάει ένας σταθμός τόσο πιο προδοτικός γίνεται, δηλαδή τόσο πιο ισχυρός γίνεται ο δεσμός του με την παγκοσμιοποίηση και το Σιωνιστικό κεφάλαιο.
Δούλοι είναι και οι δημοσιογράφοι αλλά ή δεν το ξέρουν ή δεν το λένε. Αν δεν πουλήσει φρέσκια είδησι ένας σταθμός τότε αυτή θα σαπίσει, δεν θα πληρωθεί ο καναλάρχης, δεν θα πληρωθεί και ο δημοσιογράφος. Άρα όσο περισσοτέρους παραγωγούς «σκοτώσει» το ΤΑΔΕ-ΤΙΒΙ τόσο πιο εξασφαλισμένο είναι το μεροκάματο του δημοσιομπούφου.
Είτε όμως από βλακεία είτε από σκοπιμότητα, εκτιμώ πώς πίσω από το θέμα υπάρχουν συμφέροντα.
25 ευρώ λέει το ημεροκάματο λέει των εθελοντών δούλων.
Γιατί εθελοντές;
Γιατί; Τι περίμεναν δηλαδή; Ότι μόλις πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα θα τους διορίσουμε στο δημόσιο ή μήπως περίμενε ο Μπαγκλαντέσιος ότι θα τον εκπαιδεύσουμε με το καλωσόρισες σε κάποιο Ελληνικό πανεπιστήμιο;
Μήπως περίμενε να του στρώσουμε κάποιο κόκκινο χαλί για να μην κρυώσουν τα ποδαράκια του;
Ή μήπως πάλι περνούσε καλύτερα στην πατρίδα του;
Σαφώς και δεν περιμένει τέτοιες τιμές και τέτοια περιποίησι ο λαθρομετανάστης. Ερχόμενος εδώ και με παράνομο τρόπο ο οποιοσδήποτε είναι έτοιμος για όλα. Οι εδώ ινστρούκτορες είναι αυτοί που μόλις δούνε λαθρομετανάστη θεριεύει μέσα τους η κομμουνιστική ονείρωξις του αριστερού διεθνισμού και τον πιάνουν για να τον μυήσουν στην αταξική και ανεθνική μηδενιστική ιδεολογιοθρησκεία, του παρέχουν συμβουλάτορες, δικηγοράτορες, παρλαπιπάτορες και τα σχετικά. Ο κακόμοιρος ο λαθρομετανάστης και 3€ να πάρει μεροκάματο, και ένα πανί να έχει πάνω από το κεφάλι του για να μην βρέχεται, πάλι θα περνάει 5000 φορές καλλίτερα από ότι περνούσε στην πατρίδα του.
Γιατί σκοτώνονται μεταξύ των οι λαθρομετανάστες; Για τα λεφτά. Γιατί τα λεφτά τους θολώνουν τα μάτια.
Δηλαδή τα πολλά λεφτά που τους δίνουμε τους κάνουν κακό. Ξυπνάει μέσα τους το κτήνος και θέλουν όλο και περισσότερα. Γιαυτό και μόλις δούνε κάποιον να έχει μερικά χρήματα τον χτυπάνε και τον κλέβουν. Το ζήσαμε και με τους Αλβανούς το ’90. Γεμάτα από πτώματα Αλβανών τα βουνά μας γιατί σκοτωνόντουσαν μεταξύ τους, κλέβοντας ο ένας τον άλλον.
Ουσιαστικά δηλαδή οι υψηλές αμοιβές των λαθρομεταναστών τους ωθούν στο έγκλημα. και αναφερόμενος σε υψηλές αμοιβές δεν έχω κατά νου τα 25 ευρώπουλα. Αυτά είναι υπερβολικά πολλά.
Ξέρουμε τι είναι 25€;
Φαγητό (άσε που είναι εξασφαλισμένο  αυτό από τον εργοδότη αλλά έστω ότι δεν είναι) το πολύ να κοστίζει 5€.
Τι νομίζουμε πώς τρώνε; Σπαράγκια με σάλτσα σοτέ αλά κρεμ και συκωτάκια πουλιών; Αυτοί με 5€ τρώνε για 2 ημέρες.
Χώρια που κλέβουν. Ας τολμήσει κάποιος σε ένα χωριό να αφήσει μερικές κότες στην αυλή του, να φυτέψει μία ντομάτα ή ένα σκόρδο στον κήπο. Αν τα δει την επομένη ημέρα θα είναι θαύμα. Τσάμπα τους βγαίνει το φαγητό.
Μερικές φιάλες ζύθου. Παίζουν το χαρτάκι τους, καπνίζει και από κανένα τσιγαράκι ο πιο χουβαρντάς.
Από τα 25€ βάζουν και στην άκρη, για αυτό και μετά σκοτώνονται.
Οι δε Αλβανοί (μην ξεχνάμε, λαθρομετανάστες είναι και αυτοί, δεν τους έκανε ο χρόνος Έλληνες, δεν έχει τέτοιες ικανότητες ο χρόνος) που μας έμαθαν καλά πόσο μπουνταλάδες είμαστε, κάνουν μετά το μεροκάματο επιδρομή στα δάση, μαζεύουν κάστανα, βατόμουρα, βότανα, ξύλα, καρύδια και ότι άλλο βρούν μπροστά τους, τα οποία μετά τα πουλάνε σε εμάς τα μεγάλα κορόιδα.
Η χαρά του λαθρομετανάστη είναι η Ελλάς.
Τάχα μου και δήθεν μου φεύγουν οι λαθρομετανάστες από μόνοι τους. Μα μαλάκες είναι να φύγουν; Τώρα είναι το καλύτερο για αυτούς. Πού θα βρουν πιο μαλάκα λαό να εκμεταλλευτούν; Πού θα βρουν αρχαία να κλέψουν, χρυσάφι να αγοράσουν με ΓερμανοΕβραικά κεφάλαια, πού θα βρουν εκκλησάκια με αγιογραφίες να πουλήσουν σε συλλέκτες;
Και φτάνουμε στο ψαχνό!!!
Ρατσιστής ο Έλλην, φασίστας ο Έλλην, τεμπέλης ο Έλλην κλπ κλπ , η γνωστή προπαγάνδα των δούλων των ΜΜΜΕ.
Αλήθεια έχουν αναρωτηθεί ποτέ οι δημοσιοβλάκες γιατί σε μία περιοχή έχει μόνον Αλβανούς εργάτες, στην άλλη μόνον Πακιστανούς, μόνον Νιγηριανούς κλπ;
Μήπως είναι ρατσιστές οι εργάτες και δεν θέλουν αλλοεθνείς στα πόδια τους;
Μα δεν καταλάβαμε τι γίνεται; Οι Αλβανοί κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα. Από τα χωράφια μέχρι και την πιο απομακρυσμένη στάνη. Εκεί όπου δουλεύουν οι Αλβανοί δεν επιτρέπουν σε κανέναν άλλον να δουλέψει. Για να πάει, για να τολμήσει ένας Πακιστανός να πάει να σπάσει τα μεροκάματα εκεί όπου έχουν αποικίσει οι Αλβανοί! Οι Αλβανοί δεν είναι μαλάκες σαν εμάς. Δεν επιτρέπουν σε κανέναν να σπάσει το μονοπώλιο τους. Νύχτα και οριζοντίως θα φύγει ο Πακιστανός, ο Νιγηριανός, ο Αφγανός (τι συζητάμε Θέε μου, που έφτασε η Ελλάς) αν τολμήσει να ζητήσει δουλειά σε μέρος όπου δουλεύουν Αλβανοί. Το πιθανότερον λοιπόν είναι εκεί όπου εργάζονται οι Μπαγκλαντεσιανοί να υπάρχει Αλβανός νταβατζής που να κάνει υπεργολαβίες.
Πώς γινόταν η δουλειά μέχρι τώρα; Χωρίς ξένους.
α. Καλλιεργώ εγώ πορτοκάλια, δεν έχω δουλειά το καλοκαίρι και κάνω μεροκάματο σε εσένα που έχεις φράουλες.
β. Έχω μεγάλη οικογένεια, στην συγκομιδή μαζεύεται όλο το σόι και το γλεντάμε το πράγμα. Η συγκομιδή είναι γιορτή.
γ. ο Συγχωριανός με μικρότερη παραγωγή, τελειώνει ενωρίτερα και συμπληρώνει το εισόδημα του με εργασία σε εμένα. Έτσι μειώνεται το χάσμα μεταξύ περιουσιών καθώς αυτός με μικρή περιουσία εργάζεται και σε άλλους.
Γιατί δεν πάνε οι Έλληνες να εργαστούν στα χωράφια;
Είναι μικρά λέει τα μεροκάματα.
ΛΑΘΟΣ. Δεν είναι τα λεφτά το ζητούμενον. Είναι το εργασιακό κλίμα.
Άλλο πράγμα να δουλεύουμε σε ένα χωράφι 10 Έλληνες, να ακούμε τον Καζαντζίδη μας στο ραδιόφωνο, να λέμε κανένα ανέκδοτο, να ρίχνει και κανένα τραγουδάκι ο πιο καλλίφωνος και άλλο πράγμα να δουλεύει ένας Αλβανός, ένας Πακιστανός, δύο Γεωργιανοί και ένας Έλλην. Στην τελευταία περίπτωσι η δουλειά δε είναι γιορτή, είναι βάσανο αλλά κα ιπολιτιστικός θάνατος.
Να το πας στο παιδί στο χωράφι για να ακούσει τι; Αλβανικά ή Αφρικάνικα; Παλαιότερα πήγαινε το παιδί στο χωράφι, έβλεπε τους μεγάλους, έκανε και καμία βοηθητική εργασία, εγκλιματιζόταν.  Άκουγε κανένα παραδοσιακό τραγούδι, έκανε καλαμπούρια με κάποια εργάτρια. Ωραία πράγματα. Μύησις είναι η αγροτική ζωή. Χωρίς μύηση δεν έχει διαδοχή. Τώρα να πάει στο χωράφι για να κάνει τι; Να διακινδυνέψει ακόμη και την ζωή του;
Όχι, δεν είναι οικονομικό το θέμα της αποχής των Ελλήνων από τις γεωργικές εργασίες. Είναι ζήτημα κλίματος. Δεν γουστάρουμε αυτό το κλίμα γιαυτό και πρέπει να φύγουν όλοι και να επιστρέψει η Ελληνίς Γαία στα χέρια των Ελλήνων. Όσο συνεχίζεται αυτή η κατάστασις τόσο θα μικραίνει η Ελλάς, θα μικραίνουν οι οικογένειες, θα τελειώσουν οι μουσικές και οι χοροί μας. Όλα μαζί πάνε. Και το κλαρίνο μαζί πάει και η λύρα και η φλογέρα. Την πατροπαράδοτη μουσική δεν την γέννησαν τα αστικά κέντρα. Η Γη την γέννησε. Ο καθαρός αέρας την γέννησε. Οι ήχοι της φύσεως την γέννησαν. Το ποτάμι που τρέχει, τα πουλάκι, τα άνθη, οι μέλισσες κλπ.
Βεβαίως οι άλλοι μαλάκες (τι έπαθα και βρίζω σήμερα;) οι δήθεν δεξιοί, δεν βλέπουν την ώρα με αφορμή το θέμα της Μανωλάδος να μιλήσουν για ανασφάλιστη εργασία, για λεφτά που χάνονται από τα ταμεία κλπ. Χρήμα βλέπουν, το δέντρο και όχι το δάσος. Ο καημός τους τα ταμεία.
Βρε πανηλίθιοι, τι να το κάνετε το χρήμα στα ταμεία; Για να το φάτε και αυτό; Να το κάνετε ενυπόθηκο ομόλογο και να το πουλήσετε σε κάποια τράπεζα (Εβραϊκή βεβαίως-βεβαίως); Αν το χρήμα είναι το πρόβλημα σας, ας αυτοασφαλιστεί ο κάθε λαθρομετανάστης. Πώς πληρώνει δηλαδή νταβατσιλίκι ο Ελ.Επ. το ΤΕΒΕ; Πώς πληρώνει ο αγρότης τον ΟΓΑ; Ας πληρώσει και ο λαθρομετανάστης την ασφάλεια του από τα 25 που παίρνει.
Τι; Λίγα είναι τα 25€;
Σαφώς και δεν είναι λίγα αλλά υπάρχουν και Ελ.Επ. που παίρνουν πολύ ολιγότερα, όμως δεν σας βλέπω να πολυκόπτεστε ούτε εσείς ούτε η αριστερή (απλοποιημένη «αριστερά», μην ξεχνιώμαστε) για την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος, κάποιος δηλαδή με χαμηλό τζίρο να πρέπει να πληρώνει στο κωλοΤΕΒΕ σας 300 και 400 κάθε μήνα, ανεξαρτήτως εάν τα βγάζει ή όχι.
Και να τα πληρώσει γιατί; Για να τα κουρέψετε ή να τα κλέψετε. Βρε ούστ.
Τον αγρότη ποιος θα τον ασφαλίσει εάν καταστραφεί η παραγωγή του;
Ποίος θα τον προστατέψει από κάθε δημοσοπανίβλακα που θα καταστρέψει τις εξαγωγές;
Τα πράγματα είναι απλά. Όποιος θέλει ασφάλεια, πληρώνει ασφάλεια από την τσέπη του.
20€ διαθέτουμε για τους λαθρομετανάστες (και πολλά είπα).  Αν δεν γουστάρουν, η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα. Όπως την άνοιξαν για να μπούν, ας την ανοίξουν για να βγουν. Τους ανοίξαμε τα μάτια, τους κάναμε ανθρώπους, τους μάθαμε τον κόσμο, τους διδάξαμε τέχνες.
Φτάνει τόσο φροντιστήριον. Ώρα καλήν εις την πρύμνη των και αέραν είς τα πανία των.
________________________
* Άλλος νεοβαρβαρισμός και τούτος. «Εργάτης γης» σοι λέει.
Μα ο γεωργός ξέρουμε πώς ετυμολογείται; Γαία+έργον. Ο «εργάτης γης» είναι ο «γεωργός».
Δεν θα χαλάσουμε και την γλώσσα μας για να χωρέσουμε μέσα κάθε καρύου κάρυον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: