Σελίδες

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Σαλαφιστές οι τρομοκράτες της Βοστόνης


Φανατικός μουσουλμάνος σαλαφιστής ΚΑΙ οπαδός ΤΟΥ ισλαμιστή εξτρεμιστή Φέιζ Μοχάμεντ ηταν Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ο 26χρονος Τσετσένος βομβιστής του μαραθωνίου της Βοστώνης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης. 
Σε διαδικτυακό λογαριασμό που φέρει το όνομά του έχουν αναρτηθεί αρκετά βίντεο από ομιλίες του Φέιζ Μοχάμεντ. Ο Φέιζ Μοχάμεντ είναι ένας πρώην λιβανέζος μποξέρ, οποίος κηρύττει μια ακραία εκδοχή του σουνιτικό Ισλάμ η οποία είναι γνωστή ως Salafism. 
 
Ενδεικτικό των ακραίων πεποιθήσεών του είναι το γεγονός ότι το 2010 είχε ζητήσει τον αποκεφαλισμό του Ολλανδού πολιτικού Γκέρτ Γουιλτερς, γιατί ο τελευταίος είχε συγκρίνει τις ακραίες αντιλήψεις του Ισλάμ με την ιδεολογία του ναζισμού. Τρία χρόνια νωρίτερα ο ίδιος είχε προτείνει σε νεαρούς μουσουλμάνους να γίνουν «ιεροί» μαχητές. 
 
Επίσης, στον διαδικτυακό λογαριασμό που φέρει το όνομά του ο 26χρονος έχει βίντεο στα ρωσικά από τον Abdel Hamid al-al-Juhani. Όπως εξηγεί μιλώντας στην αμερικανική ιστοσελίδα η καθηγήτρια Μαίρη Χάμπεκ, ειδική στο Ισλάμ, στο Πανεπιστήμιο John Hopkins ο al-Juhani είναι ένας ιδεολόγος της Αλ-Κάιντα στην Τσετσενία και στον Καύκασο.
 
Ο σαλαφισμός είναι η πιο εξτρεμιστική ισλαμική ιδεολογία και η όλη εξέλιξη επιβεβαιώνει αυτούς που θεωρούν ότι η υποστήριξη των Σύρων ισλαμιστών (οι σαλαφιστές είναι σημαντικός βραχιόνας των ισλαμιστών στην Συρία) από τις ΗΠΑ, μόνο δεινά θα τους προκαλέσει ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: