Σελίδες

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Η ανεπάρκεια και η μυωπική αντίληψη των πολιτικών ανδρών (και γυναικών). Υποτιμούν την νοημοσύνη μας.

Όταν ήμουν παιδί επικρατούσε η αντίληψη, και σήμερα σας την θυμίζω, ότι όλοι οι πολιτικοί της Ελλάδας είναι ανεπαρκείς, απαίδευτοι, άχρηστοι και καταστροφικοί για την χώρα και τον λαό της ήταν δε σε καθημερινή χρήση η φράση «αν οι Έλληνες είχαν για πολιτικούς, τους πολιτικούς της Τουρκίας θα είχαν μεγαλουργήσει σαν χώρα, σαν λαός, σαν έθνος». Και ήταν τόσο καταφανής η απαξίωση του πολιτικού κόσμου από τον λαό, ιδίως μετά το 1981, που ανάγκασε τους πολιτικάντηδες να υιοθετήσουν και να διαδώσουν, σε κάθε ευκαιρία και με κάθε μέσον, το γνωστό απόφθεγμα του Ηράκλειτου «οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν», στην προσπάθειά τους να τα φέρουν «ίσα βάρκα, ίσα νερά» ισοσκελίζοντας την απέχθειά τους προς τον Έλληνα πολίτη.
Τι να πρωτοθυμηθούμε; Και ποιους πολιτικούς να ξεχωρίσουμε;  Πείτε μου έναν πολιτικό άξιο της ιδιότητας του πολιτικού με ικανότητες, πυγμή, οράματα και θέληση για την πραγμάτωσή τους. Έναν!!! Όλοι τους μοναδικό στόχο είχαν το να μας καταστήσουν  πτωχούς, απαίδευτους, επιπόλαιους, αδιάφορους, κομπλεξικούς και  άρα τέλεια υποχείρια στα σχέδιά τους. 
Βρείτε μου έναν πολιτικό που να μην έπασχε ή να μην πάσχει από πολιτική μυωπία και που ενώ το ξέρει, να επιμένει να μην φορά τους μυωπικούς
φακούς μήπως και δει τα συμβαίνοντα γύρω του εξασφαλίζοντας έτσι μελλοντικό άλλοθι. 
Βρείτε μου έναν μακρόπνοο  σχεδιασμό σε οποιονδήποτε τομέα τόσο της εσωτερικής, όσο και της εξωτερικής πολιτικής στην χώρα μας.  Στην δικαιοσύνη, στην εθνική άμυνα, στην εσωτερική ασφάλεια, στην παιδεία, στην οικονομία, στην διοίκηση.... Από το κυπριακό και το βορειοηπειρωτικό και τις ξεχασμένες ελληνικές μειονότητες σε Τουρκία, Σκόπια και Βουλγαρία μέχρι την αντιμετώπιση μικρών, στην ουσία, προβλημάτων με εσωτερικές μειονότητες που όμως τα αφήνουν να γιγαντώνονται γιατί έτσι τους συμφέρει. Κάθε κυβέρνηση και άλλη πολιτική, κάθε υπουργός και νέα τακτική στην παιδεία πχ. Και ας ανήκαν στο ίδιο κόμμα. Ακόμη και η  χθεσινή πρόταση νόμου Σιούφα (προ-προηγούμενη ανάρτηση) περί μείωσης του αριθμού των βουλευτών και πρόβλεψης ασυμβίβαστου υπουργικής με την βουλευτική ιδιότητα δεν αποτελεί καινοτομία, μια και προβλέπεται από το Σύνταγμα, και έρχεται απλά να ικανοποιήσει πάγια θέση του ελληνικού λαού.
Τι άλλο μας έδωσαν μέχρι σήμερα εκτός από την βεβαιότητα ότι είναι απλά απόγονοι των κοτζαμπάσηδων δυναστών του ελληνικού λαού και ότι εξυπηρετούν στενά οικογενειακά συμφέροντα εκμεταλλευόμενοι τα γνήσια προτερήματα του Έλληνα που είναι το φιλότιμο, η αγαθή διάθεση και η ευγένεια; 
Είναι πολύ καταθλιπτική  η διαπίστωση ότι και η παρούσα κυβέρνηση της δημαγωγούσας κομματοκρατίας  στερείται  αναγκαία τόσα προσόντα στρατηγικής πολιτικής όσα ακριβώς και όλες οι προηγούμενες από απελευθερώσεως και μέχρι σήμερα. Μόνιμη, διαχρονικά, ανεπάρκεια στρατηγικής αντίληψης, μηδενικού βαθμού στρατηγική νοοτροπία, παντελώς απών στρατηγικός σχεδιασμός κι ανύπαρκτη  πολιτική βούληση για όλα τα θέματα, είναι τα γενικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα και των σημερινών κυβερνώντων και των ηγεσιών των κομμάτων από τα οποία προέρχονται. 
Και είναι εξ ίσου καταθλιπτική η διαπίστωση ότι όσο εμείς εξακολουθούμε να είμαστε φιλότιμοι και  ευγενείς τόσο αυτοί θα αποθρασύνονται  υποτιμώντας την νοημοσύνη μας και την αγαθή μας διάθεση.

«Ήπειρος, η πατρίδα μας»



Δεν υπάρχουν σχόλια: