Σελίδες

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Έξαλλοι οι Σκοπιανοί με το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ επειδή τους αποκάλεσε Σλάβους!!!!


Οι σκοπιανές οργανώσεις AMHRC, MHRMI καθώς και το Ουράνιο Τόξο καταδίκασαν (!) το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ για την άρνηση του να αποδεχτεί "μακεδονική μειονότητα" στην Ελλάδα

Αυτή την εβδομάδα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δημοσίευσε τις ετήσιες εκθέσεις για κάθε χώρα σχετικά με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για το 2012. Στην έκθεσή του για την Ελλάδα1, και συγκεκριμένα στην ενότητα "Εθνικές / φυλετικές / εθνοτικές μειονότητες», αναφέρονται τα εξής σχετικά με τους σλαβικής καταγωγής πολίτες που αυτοαποκαλούνται "Μακεδόνες":

"Η κυβέρνηση δεν αναγνώρισε την ύπαρξη μια σλαβικής διαλέκτου, η οποία αποκαλείται "Μακεδονική" από εκείνους που την μιλούν. Ωστόσο, ένας μικρός αριθμός ατόμων που μιλούν τη διάλεκτο αυτή, αυτοπροσδιορίζονται ως "μακεδόνες" μια ονομασία που δημιούργησε έντονες αντιδράσεις από τους άλλους πολίτες. Αυτά τα άτομα ισχυρίστηκαν ότι η κυβέρνηση ακολούθησε μια πολιτική που αποσκοπεί στην αποθάρρυνση της χρήσης της γλώσσας τους. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και δικαστήρια αρνήθηκαν αιτήματα από Σλαβικές ομάδες να...
αναγνωρίζονται χρησιμοποιώντας τον όρο "Μακεδόνας", δηλώνοντας ότι περίπου 2,2 εκατομμύρια εθνοτικά (και γλωσσικά) Έλληνες πολίτες χρησιμοποιούν επίσης τον όρο "μακεδόνας" για να αναγνωρίζονται. Η κυβέρνηση έχει από καιρό αρνηθεί να αναγνωρίσει μια ένωση με την επωνυμία "Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού", αντιτιθέμενη στη χρήση του όρου "Μακεδονικός". Η ένωση ανέθεσε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) το 2009. Τον Αύγουστο το ΕΔΑΔ ενημέρωσε την κυβέρνηση ότι αποδέχθηκε την υπόθεση για εκδίκαση και ζήτησε από την κυβέρνηση να υποβάλει τη θέση της έως την 15η Ιανουαρίου 2013. "

Τι εξόργησε τις Σκοπιανές οργανώσεις και το Ουράνιο Τόξο; Η ορολογία που χρησιμοποιείται στο παραπάνω απόσπασμα. Δηλαδή η 'σλαβική διάλεκτος', οι 'σλαβικές ομάδες' και η χρήση των εισαγωγικών όπου χρησιμοποιήθηκε ο όρος Μακεδόνας, Μακεδονικός, από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Σύμφωνα με κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι παραπάνω, τόσο η ορολογία όσο και η χρήση των εισαγωγικών "δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα άλλο από την άρνηση της μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας στην Ελλάδα και τη διαιώνιση των ελληνικών ρατσιστικών στερεοτύπων που έχουν στερήσει στους Μακεδόνες στην Ελλάδα τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τους από το 1913".

Επισημαίνουν μάλιστα ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ χρησιμοποιεί πάντοτε την ίδια ορολογία στις εκθέσεις του για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια και καταδικάζουν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ για τη χρήση της εν λόγω ορολογίας ενώ ζητούν "να σεβαστεί το αναφαίρετο δικαίωμα των Μακεδόνων στην Ελλάδα να χρησιμοποιεί τον όρο Μακεδονικός στην περιγραφή της εθνότητας και της γλώσσας τους".

Καλούν επίσης τους ομοεθνείς τους σε όλο τον κόσμο να επικοινωνήσουν με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους με τη χρήση της εν λόγω "εξευτελιστικής" ορολογίας, όπως την χαρακτηρίζουν.

Λίγες μέρες νωρίτερα, το Ουράνιο Τόξο καθώς και το OMO "Ilinden" - Πιρίν, έστειλαν επιστολή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους σχετικά με τις τροπολογίες που προτείνονται από τους Έλληνες και Βούλγαρους ευρωβουλευτές, όσον αφορά την έκθεση προόδου για την πΓΔΜ. Στην επιστολή τους αναφέρουν ότι η ύπαρξη των "μακεδονικών" κοινοτήτων αμφισβητείται και αναιρείται ενεργά από τις αρχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, ενώ η ίδια η ΕΕ δεν έχει καν την ευπρέπεια να αναφερθεί στην πΓΔΜ με το επίσημο και δημοκρατικά επιλεγμένο όνομα της".

1.Country Reports on Human Rights Practices for 2012 - Greece

Δώρα Η. Σπυρίδου
MacedoniaHellenicLand.Eu

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: