Σελίδες

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Παράνομα δάνεια των κομμάτων: ΑΝΑΦΟΡΑ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ των πολιτών προς τη Βουλή των Ελλήνων


Το ζήτημα της δανειοδότησης των κομμάτων από τις τράπεζες, χωρίς κάποιο κριτήριο, χωρίς κάποια αξιόλογη εγγύηση, παρά μόνο μετά από κομματικές εντολές, είναι γνωστό. Όπως είναι γνωστά και τα αποτελέσματα της πρακτικής αυτής: Διακόσια εβδομήντα εκατομμύρια δάνεια, ζημιές για την Αγροτική Τράπεζα (αυτή είναι η κυρίως πληγείσα, αφού αυτή ήταν που δάνεισε τα μεγαλύτερα ποσά),χρεοκοπημένα κόμματα, ένα χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και μία χρεοκοπημένη χώρα.
Ο δανεισμός των κομμάτων από τις Τράπεζες, είναι η “ρίζα του κακού” και της κακοδαιμονίας της χώρας. Οι πολιτικοί, χειρίστηκαν τη χώρα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που χειρίστηκαν τα οικονομικά των κομμάτων τους: εύκολα δάνεια, άκρατη σπατάλη και κανένα ενδιαφέρον για το πώς θα ξεπληρωθούν τα δανεικά. 
Σήμερα, ενώ τα πολιτικά κόμματα χρωστούν στις τράπεζες περισσότερα από 270 εκατομμύρια ευρώ, το πολιτικό σύστημα, επιχειρεί ακόμη μία απρέπεια σε βάρος του λαού. Προσπαθεί με πλάγιο και δόλιο τρόπο να διασώσει τους “συνεργούς” της και τους “φυσικούς αυτουργούς” του εγκλήματος. Και με “πραξικοπηματικό τρόπο” τρόπο πέρασε από τη Βουλή μία επαίσχυντη τροπολογίαμε την οποία νομοθετεί την ατιμωρησία προς όσους δίνουν “θαλασσοδάνεια” σε πολιτικά κόμματα, σε δήμους, σε δημόσιος οργανισμούς και σε “ύποπτες” μη κυβερνητικές οργανώσεις. Όχι μόνο προς όσους έδωσαν στο παρελθόν. Αλλά και σε όσους θα δώσουν στο μέλλον! Το ίδιο πολιτικό σύστημα, που δίνει εντολή να κλείσουν στη φυλακή, τον απολυμένο που χρωστά 3.000 ευρώ στην Εφορία! Οι ίδιοι που έχουν πνίξει το λαό στους φόρους και...
τα χαράτσια!
Στόχος τους είναι να “κουκουλώσουν” την υπόθεση και να προστατέψουν τα “δικά τους παιδιά” που παρανόμησαν διανέμοντας το κρατικό χρήμα στα κόμματα. Και βεβαίως, ο τελικός στόχος είναι να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ποτέ τα χρήματα που “δανείστηκαν” και κατασπατάλησαν. 
Αυτό θα πρέπει να το πολεμήσουμε. Εμείς, οι πολίτες. Μπορούμε!
Μπορούμε και πρέπει να διαμαρτυρηθούμε για την προσπάθεια των πολιτικών να “κουκουλώσουν” την υπόθεση και να “ξεχαστούν” τα δάνεια. Μπορούμε και πρέπει να ζητήσουμε την τιμωρία των ενόχων! 
“Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό και ασκούνται υπέρ αυτού”. Αυτό ορίζει το Σύνταγμα στο πρώτο του άρθρο. Αυτή την αυτονόητη εξουσία μας, θα χρησιμοποιήσουμε, εμείς οι πολίτες, για να ανατρέψουμε τις μεθοδεύσεις τους.
Με βάση το άρθρο 125 του Κανονισμού της Βουλήςθα καταθέσουμε αναφορά – πρόταση νόμου, με την οποία θα ζητάμε: α) να προσδιορισθεί ότι η τροπολογία που κατέθεσαν οι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας την 4/4/2013, δεν αφορά στα πολιτικά κόμματα και β) να ακυρώσουμε την ίδια την τροπολογία.
Σας καλούμε να υπογράψετε το κείμενο της “αναφοράς – πρότασης νόμου” και να το στείλετε στα γραφεία του Συλλόγου μας, έως την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013. Αφού τις συγκεντρώσουμε όλες, τη Δευτέρα 27 Μαΐου, θα τις καταθέσουμε στον Πρόεδρο της Βουλής.
Τί πετυχαίνουμε με την κίνηση αυτή;
Κατ’ αρχάς, κάνουμε έναν αγώνα. Έναν αγώνα δίκαιο και έξυπνο, με βάση τα δικαιώματα που μας δίνουν οι νόμοι. Έναν αγώνα για την αξιοπρέπειά μας. Έναν αγώνα στον οποίο μπορούμε να πετύχουμε. Όσο πιο μεγάλη είναι η συμμετοχή των πολιτών, τόσο πιο ηχηρό θα είναι το μήνυμά μας.
Αυτή η κίνηση, δηλαδή του να στέλνουν, μαζικά, οι πολίτες στον Πρόεδρο της Βουλής αναφορά με πρόταση νόμου, δεν έχει ξαναγίνει. Και θα πάρει έκταση στα ΜΜΕ, αλλά και θα τη λάβουν υπ’ όψη τους οι βουλευτές.
Γι’ αυτό το λόγο, προτρέψτε να συμμετάσχουν όλα τα μέλη της οικογένειάς σας, αλλά και οι φίλοι σας. Ο αριθμός των αναφορών που θα συγκεντρώσουμε έχει πολύ μεγάλη σημασία. Ας συμμετάσχουμε όλοι!
Εκτυπώστε τη σελίδα που εμφανίζεται εδώΥπογράψτε την και στείλτε την στο fax 210-3242802, ή σκανάρετέ την και στείλτε την στο actnow.taxpayers@gmail.com, ή ταχυδρομείστε την στη διεύθυνση: ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, Μνησικλέους 2, 105 56, Αθήνα. Η συγκέντρωση των αναφορών λήγει την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013. Όμως, μην περιμένετε μέχρι την τελευταία μέρα. Στείλτε την από σήμερα! 
Για κάθε πληροφορία, επικοινωνήστε με τον κ. Κώστα Μιαούλη στο τηλέφωνο 210 3242032 ή γράψτε μας στο greek.taxpayers@gmail.com.
Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε το αρχείο με την πρόταση νόμου, στο δεξί τμήμα του παραθύρου, στη θέση “Αρχεία”, με την επωνυμία ΑΝΑΦΟΡΑ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ – Κείμενο. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εκεί και να το εκτυπώσετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: