Σελίδες

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Η ειδησεογραφία της κηδείας αγνοουμένων

Π Ο Σ Α ΠΟΛΛΑ δεν λέει η μεταδιδόμενη είδηση; Πόσα πολλά και πολύ σημαντικά αποσιωπά, δεν τα λέει, τα κρύβει; Πόσο λειψός είναι ο τρόπος που εμείς, των Μέσων Συλλογικής Ενημέρωσης, μεταδίδουμε την είδηση; Και πόσο η μεταδιδόμενη είδηση απαντά επαρκώς στ’ ανέκαθεν απολύτως αναγκαία κάθε είδησης 5Π: (1) Ποιος; (2) Πού; (3.) Πότε; (4) Πώς; Και: (5) Πουρκουά; (γιατί;)

Μ Ε Τ Α Δ Ι Δ Ε Τ Α Ι , πάνω-κάτω τυποποιημένη πλέον, η εξής είδηση: «Άλλοι τρεις ήρωες της τουρκικής εισβολής του 1974 κηδεύονται αύριο. Πρόκειται για τους Χαράλαμπο Ιωάννη Βασιλείου 19χρ. από τη Λεμεσό, Μάριο Παναγίδη Κενδέα 18χρ. επίσης από τη Λεμεσό και τον Θεμιστοκλή Δράκου 18χρ. από τον Κάμπο και οι τρεις στρατιώτες του Τρία Εξήντα ένα Τάγματος Πεζικού. Τα οστά τους βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο χωριό Κορνόκηπος Αμμοχώστου και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA. Οι κηδείες τών Βασιλείου και Κενδέα θα τελεσθούν στις 10π.μ., στην εκκλησία Κοσμά του Αιτωλού στη Σφαλαγγιώτισσα Λεμεσού και του Δράκου στην

εκκλησία Αγίου Κυριακού στον Κάμπο της Τσακκίστρας, 12 μεσημέρι».

Δ Ε Ν ΛΕΕΙ η είδηση, δεν πληροφορεί και δεν υπενθυμίζει ότι πρόκειται για ελάχιστα απομεινάρια των μαρτυρικών οστών, των εν ψυχρώ εκτελεσθέντων από τους Τούρκους εισβολείς και τους Τ/κ συνεργάτες τους, Ελλήνων Κυπρίων πολεμιστών, αδηλώτων από το 1974 αιχμαλώτων, τους οποίους το τουρκικό κράτος κατέστησε αγνοουμένους επί 39 συναπτά έτη. Δεν λέει η είδηση ότι πρόκειται για ένα Κακούργημα Πολέμου, διατεταγμένα διαπραχθέν από τα συντεταγμένα στρατεύματα του τουρκικού κράτους και επί 39 χρόνια διαρκώς διαπραττόμενο, μαζικά και κατ’ εξακολούθησιν, για την εκ προμελέτης μαζική καθημερινή δολοφονία της ψυχολογίας των εκατοντάδων χιλιάδων συγγενών και οικείων των αδηλώτων αιχμαλώτων - αγνοουμένων του 1974, με στόχο και σκοπό την ψυχική καθυπόταξη των Ελλήνων Κυπρίων.

Δ Ε Ν ΛΕΕΙ η είδηση ότι, στις ήδη διενεργηθείσες εκταφές ομαδικών τάφων, όσα κρανία εκτελεσθέντων από τους Τούρκους αδηλώτων αιχμαλώτων εντοπίστηκαν στη σκλαβωμένη από τον Αττίλα γη, τα περισσότερα βρέθηκαν με τη χαρακτηριστική οπή τής «χαριστικής βολής» και τα οστά των χεριών με τα σύρματα της αιχμαλωσίας του δεμένου αδήλωτου αιχμαλώτου, που εν ψυχρώ εκτέλεσαν διατεταγμένοι από τους αξιωματικούς τους οι Τούρκοι στρατιώτες και οι Τουρκοκύπριοι «μουτζαχίντ» υπηρετούντες στην ΤΜΤ.

Δ Ε Ν ΛΕΕΙ η είδηση ότι πρόκειται για ηρωικά παλληκάρια που πολεμούσαν για την ελευθερία της ελληνικής μεγαλονήσου απέναντι στον τουρκικό Αττίλα εισβολέα, θυσιασθέντα στις προδομένες, από τη Χούντα των Αθηνών και τα εν Κύπρω όργανά της, κυπριακές Θερμοπύλες, ίσα και όμοια με τους 300 Λακεδαιμονίους του Λεωνίδα και τους 700 Θεσπιείς του Δημόφιλου στις πατρογονικές Θερμοπύλες του 480π.Χρ.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: