Σελίδες

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Αντέδρασε επιτέλους ο Αναστασιάδης. Κατήγγειλε τον διαμεσολαβητή ότι "Προσπαθεί να πολιτικοποιήσει ένα κοινωνικό δείπνο με τον Έρογλου"

Λευκωσία: Αυστηρή επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, στην οποία διατυπώνει έντονες παρατηρήσεις για το γεγονός ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ επιχειρεί να προσδώσει πολιτικό περιεχόμενο στη συνάντηση που θα έχει με τον Ντερβίς Έρογλου στις 29 Μαϊου, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος Αναστασιάδης καταγγέλλει ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ και οι συνεργάτες του με τον τρόπο που ενεργούν προσπαθούν να υποσκάψουν την αξιοπιστία του.

Ταυτόχρονα καλεί το Γενικό Γραμματέα να παρέμβει και να δώσει διαβεβαιώσεις ότι πρόκειται για κοινωνικού περιεχομένου συνάντηση, διαφορετικά

υπάρχει ενδεχόμενο να μην παραστεί.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης στην επιστολή επαναλαμβάνει ότι δεν είναι δυνατόν να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις πριν από τον Οκτώβριο του 2013 εξαιτίας της κατάστασης της οικονομίας και υπενθυμίζει ότι οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν το Μάρτιο του 2012 εξαιτίας της αντίδρασης της Τουρκίας για το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αναλάμβανε τότε την Προεδρία της ΕΕ.

Σε σχέση με το 77σέλιδο έγγραφο Ντάουνερ με τις συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό την περίοδο 2008-2012, ο πρόεδρος Αναστασιάδης κάνει λόγο για λανθασμένους χειρισμούς από τον Αλεξάντερ Ντάουνερ και τους συνεργάτες του, οι οποίοι υποβαθμίζουν την αξιοπιστία του και υποσκάπτουν την επανέναρξη των συνομιλιών.

Στο μεταξύ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης διατύπωσε το μεσημέρι τη θέση της Κυβέρνησης ότι δηλαδή η συνάντηση με τον Ντερβίς Έρογλου στις 29 Μαϊου είναι κοινωνική.

Για την αποστολή της επιστολή Αναστασιάδη προς τον Μπαν Κι Μουν ενημερώθηκε το πρωί ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διαβάστε εδώ την επιστολή
 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: