Σελίδες

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ὑβριστική σοῦπα τοῦ mister Alexis

Απολαυστικός όπως πάντα ο «Στράβων Αμασεύς». Πριν τον διαβάσετε θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η λέξη «έτνος» που αναφέρει, για τους προγόνους μας δεν ήταν  ακριβώς «σούπα» αλλά «παχύς ζωμός από όσπρια, χυλός οσπρίων». «Ήπειρος, η πατρίδα μας»

Δίκαιον είχε χθες ο κος Δραγασάκης που θεώρησε υβριστική την λέξι «σούπα». Εδώ το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=pbnxvMAnb6Q
Αἴφνης ἐφούντωσεν μέσα του ὁ γλωσσικός ἐθνικισμός (γνωστή γάρ ἡ εύαισθησία τῆς ἀριστερῆς καὶ τῆς παρόδου σὲ γλωσσικά ζητήματα) καὶ θυμήθηκε ὅτι ἡ σοῦπα δέν εἶναι ἑλληνική λέξις. Δέν θὰ ὑπῆρχε κανένα ἀπολύτως πρόβλημα ἐάν ὁ βουλευτής τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς ἐχαρακτήριζεν τὴν ἐρώτησιν τοῦ κ. Τσίπρα ὡς «ἐρώτησιν ἔτνος».
Ὀρθῶς λοιπόν ἐθίγῃ ο κ. Δραγασάκης, ἡ ἐρώτησις τοῦ κ. Τσίπρα δέν ἦτο σοῦπα, ἦτο ἔτνος.

Ἀς μελετήσωμε ἐν τάχει τὸ βιογραφικόν τοῦ κυρίου Δραγασάκη μὲ τὰς δημοκρατικάς εὐαισθησίας.

Ο Γιάννης Δραγασάκης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών. Είναι αντιπρόεδρος της Βουλής.
Είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβούλίου της Ευρώπης και
Πρόεδρος της υποεπιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη. (1)
Είναι μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου “Ν. Πουλατζάς” (2).
Γεννήθηκε στην Ανατολή Λασιθίου Κρήτης το 1947 (5)
Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. ΄Εχει εργασθεί ως οικονομολόγος – μελετητής και Σύμβουλος επιχειρήσεων.
Στα μαθητικά του χρόνια, ανέπτυξε δραστηριότητα ως μέλος της νεολαίας “Γρηγόρης Λαμπράκης”.Ως φοιτητής συμμετείχε στην αντιδικτατορική δράση (6). Διετέλεσε Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Λονδίνου (3).
Υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ μέχρι το 1991 και του Συνασπισμού από την ίδρυσή του. (4)
Στις εκλογές του Ιουνίου 1989, εξελέγη βουλευτής Χανίων με τον ενιαίο Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου. Συμμετείχε, ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, στην Οικουμενική Κυβέρνηση του Ξ. Ζολώτα (Νοέμβριος 1989 – Απρίλιος 1990). Επανεξελέγη βουλευτής Β΄Αθήνας στις εκλογές 1996, 2004, 2007 και 6ης Μαΐου 2012.
Υπήρξε και στο παρελθόν Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, και επί πολλά έτη μέλος της διαρκούς Επιτροπής της Βουλής για την οικονομία και τον προϋπολογισμό.
Συμμετείχε επίσης ως μέλος στην αντιπροσωπεία του ελληνικού κοινοβουλίου στον Ο.Α.Σ.Ε..

Όλα τα παραπάνω από την Πηγή

Επεξηγήσεις

3. Φτωχαδάκι δηλαδή. Έτσι εξηγείται το πώς τον καταλαβαίνει έτσι αυτόν τον ταλαιπωρημένο λαό. Από το Λονδίνο συντονιζόταν με το λαϊκό αίσθημα και την εργατική τάξη. Ο Δραγασάκης και η εργατική τάξις…πώς να το πούμε…ταιριάζουν τα χνώτα τους. Ξέρει ο άνθρωπος πώς βγαίνει το ψωμί.
4. Ηγετικό παρακαλώ. Δηλαδή αρχικομμουνιστής. Έτσι εξηγείται και το (3), γνωστή γαρ η λαϊκή και ταπεινή καταγωγή των ηγετικών στελεχών του ΚΚΕ και ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο αφουγκράζονται τον λαό. Τι Ιησούς Χριστός και πράσινα άλογα. Αν ο Χριστός κουβάλησε έναν σταυρό, οι κομμουνιστές κουβαλάνε από καμία δεκαριά ο καθένας.
Τόσο καλοί άνθρωποι!
Άγιοι ῥε παιδί μου.
5,6. Γεννήθηκε το 1947 άρα στο πανεπιστήμιο μπήκε στα 18-19 ήτοι ’65-66, συν 4 τουλάχιστον έτη = 1969-1970.
Είχε μεν αντιδικτατορική δράσι αλλά δεν τον «μπουντρούμιασε» η χούντα ούτε τον έστειλε στο νησί προς παραθέρισιν παρά τον άφησε να πάει για σπουδές στο Λονδίνο.
Μπορεί…τις έκανε κάτι τέτοιες μαλακίες η χούντα, εδώ άφησε ελεύθερο τον Ανδρέα Παπανδρέου.
1. Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.
Αν διάβασα καλά, δεν ήταν στέλεχος (ηγετικό) του ΚΚΕ-εσ. αλλά του ΚΚΕ. Δηλαδή ήταν αντιευρωπαϊστής.
Τώρα το πώς ένας αντιευρωπαϊστής γίνεται πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, είναι ένα θέμα. Από υπερορθόδοξος ηγετικός σκληροπυρηνικός κομμουνιστής (ηγετικό στέλεχος γαρ) μας βγήκε σοσιαλδημοκράτης λάιτ.
Συμβαίνουν αυτά στους κόκκινους. Εδώ συμμετέχει το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, εδώ η άλλοτε κομμουνίστρια, μετέπειτα σοσιαλίστρια και εν συνεχεία νεοταξική Δαμανάκη είναι χρυσοπληρομώνη επίτροπος στην Ε.Ε., το πώς μας έγινε ένας κομμουνιστής ευρωπαϊστής μάς πείραξε;

Σημ. Ἰσως πάλι όλα αυτά να συμβαίνουν γιατί ο Πουλατζάς ήταν υποστηρικτής του ευρωκομμουνισμού και της μη επαναστατικής επιβολής του κομμουνισμού αλλά της ριζικής μεταλλαγής του συστήματος (εκ των ένδον) δηλαδή η εμφύτευσις (ερμηνεύω) παρασίτων μέσα στο κράτος ώστε αυτό να λειτουργήσει ως ξενιστής. Και επειδή εδώ εμείς δεν είμαστε ένας απλός λαός αλλά ένας πανάρχαιος λαός, το «έθνος» ενοχλεί και πρέπει να αλλάξει η σύστασις του εκλογικού σώματος ώστε η μεταλλαγή του κράτους να μην γίνει από Έλληνες αλλά από … «αντιρατσιστές» και λαθρομετανάστες πολιτογραφημένους με παράνομες διαδικασίες.
Σάμπως έχουν σημασία οι διαδικασίες; Είχε σημασία εάν ο Ολυμπιακός πήρε το κύπελο με στημένη διαιτησία; Το αποτέλεσμα μετράει. Αν πάρει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ με λαθροψήφους δεν θα έχει σημασία η διαδρομή, η μέθοδος αλλά το αποτέλεσμα. Σκοπός η εξουσία με κάθε κόστος, ακόμη και την εθνική σύσταση της Ελλάδος ώστε να εκκινηθεί και να εγκαθιδρυθεί η αριστερή ιδεολογοθρησκεία.
Γιαυτό και παρόλο που η κυβέρνησις κάθε άλλο παρά δεξιά είναι, κατηγορείται ως ακροδεξιά ώστε να μετατοπίζεται η εκλογική βάση ολοένα και αριστερότερα, να συνηθίζει δηλαδή, να ψήνεται ο εγκέφαλος ώστε κάθε κακό να φαίνεται ως δεξιό, ενώ στην ουσία είναι αριστερό και κρυπτοκομμουνιστικό.
Ακόμη δηλαδή και εάν ο Δένδιας φέρει τον αντιρατσιστικό νόμο όπως ακριβώς τον θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, πάλι ακροδεξιός θα χαρακτηριστεί ώστε να φαντάζει η αριστερά ως η Αγία Παρθένος που θα φέρει τις καλλίτερες ημέρες.
Υπό αυτήν την ερμηνεία, οι Έλληνες είναι παγιδευμένοι καθώς διχάζονται μεταξύ της σκληροπυρηνικής Χ.Α. και της αριστεροδουλικής ψευδοδεξιάς της ΝΔ (ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι με την τακτική του προμοτάρει την Χ.Α. αλλά ακριβώς αυτό θέλει, να μοιράσει και να διχάσει όσο περισσότερο μπορεί τους Έλληνες με έντονο το πατριωτικό αισθητήριο) κατά τα πρότυπα της προεπαναστατικής Κρήτης όπου τα χριστιανικά κόμματα ήταν δύο, ο χριστιανικός κόσμος διαιρεμένος, ενώ το Τουρκικό κόμμα ήταν ένα. Μόλις πάρει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα μάθουμε τι πάει να πει πραγματικός φασισμός.

2. Νίκος Πουλατζάς

Ο Νίκος Πουλαντζάς γεννήθηκε στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 1936. Σπούδασε νομικά και κοινωνικές επιστήμες στην Αθήνα, την Χαϊδελβέργη και το Παρίσι, στο οποίο εγκαταστάθηκε από το 1961. Μέχρι την αυτοκτονία του τον Οκτώβριο του 1979, ήταν Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο 8ο Πανεπιστήμιο του Παρισιού και Διευθυντής Σπουδών στην Ecole Pratique des Hautes Etudes. Έγινε παγκοσμίως γνωστός για τη θεωρητική συνεισφορά του στην ανάλυση του καπιταλιστικού κράτους, του κράτους εκτάκτου ανάγκης (φασισμός, φασιστικές δικτατορίες), των κοινωνικών τάξεων, των σχέσεων εξουσίας και της σοσιαλιστικής στρατηγικής. Κατά τον γνωστό κοινωνιολόγο και πολιτικό επιστήμονα Μπομπ Τζέσοπ, ο Πουλαντζάς υπήρξε ο σημαντικότερος μαρξιστής θεωρητικός του κράτους της μεταπολεμικής περιόδου.
Πέρα από το έργο του, το οποίο γνώρισε μεγάλη διάδοση σε πολλές χώρες και ιδιαίτερα στη Λατινική Αμερική, ο Πουλαντζάς είχε ενεργό ανάμειξη στο αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα της Γαλλίας και της Ελλάδας (μέλος του ΚΚΕ και, μετά το 1968*, του ΚΚΕ εσωτερικού), αποτελώντας με την στάση του ένα λαμπρό παράδειγμα οργανικού αριστερού διανοουμένου.**
Στην Ελλάδα κυκλοφορούν τα βιβλία του: Οι κοινωνικές τάξεις στον σύγχρονο καπιταλισμό, Πολιτική εξουσία και κοινωνικές τάξεις, Για τον Γκράμσι: Μεταξύ Σαρτρ και Αλτουσέρ, Το κράτος, η εξουσία, ο σοσιαλισμός, Φασισμός και δικτατορία, Προβλήματα του σύγχρονου κράτους και του φασιστικού φαινομένου (μαζί με τους  Ρ. Μίλιμπαντ και Ζ.-Π. Φάυ), Η κρίση των δικτατοριών: Πορτογαλία, Ελλάδα, Ισπανία.
________________

* Το κόμμα δεν είναι παύλα. Κατάχρησι στο κόμμα αλλοιώνει την αισθητική του κειμένου.
** Μπά; Μετακινούν τον τόνο οι της αριστερής; Διανοούμενου περίμενα να διαβάσω. Μάλλον θα τους ξέφυγε.

Ενδιαφέρων σύνδεσμος. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά ονόματα που συλλογίζονται και διαλογίζονται για εμάς.

Πέρα από ανανεωτές, ριζοσπάστες, οικολόγοι (θαρρείς και εμείς είμαστε αντιοικολόγοι) μάς βγήκαν και αρχαιοελληνιστές. Γενικώς βρίσκονται παντού αυτοί οι άγιοι άνθρωποι, μέχρι και θρησκευόμενοι θα εμφανιστούν στο τέλος, εάν δεν έχουν ήδη εμφανιστεί.

Τι καλοί άνθρωποι!

Ω! Τι καλοί άνθρωποι!

Και πάνω από όλα ειδικοί στο ἔτνος. Σούπα όλα, σούπα η Ελλάδα, σούπα τα έθνη, σούπα οι φυλές, οι πολιτισμοί, σούπα τα πάντα αλλά…

… έχουν μια ιδιοτροπία. Δεν θέλουν να ακούνε για σούπες.

Χαλιούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: