Σελίδες

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ποιο είναι άραγε, το προσωπείο του φασισμού σήμερα στην χώρα μας;

Σήμερα που ο φασισμός, όπως και ο κομμουνισμός άλλωστε, έχει  ιστορικά σαν ιδεολογία  απαξιωθεί, και λαοί και  πολίτες τρέφουν αρνητικά συναισθήματα στο λεξιλόγιο του φασισμού  επιβάλλεται  η, από μέρους των πραγματικών φασιστών, απόκρυψη της ταυτότητάς τους με την χρησιμοποίηση  εύηχων ονομάτων  ή  ονομάτων παραλλαγής, πλην όμως  το εμπόρευμα παραμένει το ίδιο.
Σας μεταφέρω από το πολύ καλό ιστολόγιο «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ», με χθεσινή ημερομηνία 31-5-2013,  ένα απόσπασμα από το "πόνημα"(;) «Ιδεολογική αυτονομία» κάποιου παντελώς άγνωστου σε εμένα, και φαντάζομαι στο μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, Παύλου Αθανασόπουλου που όπως κατάλαβα από το βιογραφικό του (ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ) βάλθηκε, ντε και καλά, μια ημέρα να μας κυβερνήσει . Φανερά εκνευρισμένος  από την αρνητική θέση της ΝΔ επί του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και αφού μας κάνει εισαγωγικά μια σύντομη ανάλυση- ο Θεός να την κάνει- περί αρχών της δημοκρατίας συνεχίζει ακάθεκτος: 
«Η στάση της Ν.Δ. είναι θλιβερή. Ενώ σε όλη την Ευρώπη τα κεντροδεξιά κόμματα ψηφίζουν συνήθως τέτοιους νόμους, εδώ η Ν.Δ. έκανε πίσω. Επειδή μεγάλος αριθμός βουλευτών της είναι οπισθοδρομικοί, συντηρητικοί, επειδή άλλοι ονειρεύονται μακιαβελικά παιχνίδια με την Χρυσή Αυγή, επειδή κάποιοι εκκλησιαστικοί κύκλοι, πάντως όχι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, νομίζουν ότι δεν θα μπορούν να συνεχίσουν κηρύγματα μίσους, επειδή κάποιοι στρατιωτικοί νομίζουν ότι δεν θα μπορούν να κάνουν εμπρηστική εθνικιστική διαπαιδαγώγηση… κλπ. Κοντά στη ΝΔ, και το Κ.Κ.Ε., που θέλει να έχει το ελεύθερο, αν στο μέλλον αποφασίσει, να κάνει κηρύγματα που υποκινούν σε βιαιοπραγίες....».
Αυτός ο άνθρωπος θεωρεί τον εαυτό του  δημοκράτη και ότι δεν είναι φασίστας επειδή
κινείται στον «προοδευτικό» χώρο από την αριστερά μέχρι το ΠΑΣΟΚ, αν και δεν αποκλείεται να τον δούμε και στην ΝΔ ή και δεξιότερα αν αυτό τον βολέψει, ενώ αντίθετα είναι συντηρητικοί, οπισθοδρομικοί και κρυπτοφασίστες οι βουλευτές της ΝΔ, γεμάτοι μίσος και  σκοταδιστές οι κληρικοί μας - πλην του  Ιερώνυμου βέβαια -  οι στρατιωτικοί άλλη δουλειά δεν κάνουν από το να εξάπτουν εθνικιστικά πάθη (φασίστες και αυτοί) ενώ και το ΚΚΕ κρατάει πισινή μήπως και, αύριο-μεθαύριο, αποφασίσει να υποκινήσει σε βιαιοπραγίες. 
Αυτός ο «δημοκρατικός άνθρωπος» που δολοφονεί εν ψυχρώ χαρακτήρες , μου θύμισε την ενορχηστρωμένη συμπαράσταση μερίδος των εφημερίδων και των καναλιών προς την «προοδευτικιά» Ρεπούση και των  υποστηρικτών της τότε, το 2007-2008,  με το βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού και τον χαρακτηρισμό όσων την επέκριναν ως «αντιδραστικών», «αγράμματων», «σκοταδιστών», «οπισθοδρομικών», «φασιστών», ακούγοντας δε στις χθεσινές ειδήσεις και τον βουλευτή Βούτση να  απαιτεί να μην οπλοφορούν οι «μπάτσοι μπράβοι» για να μπορεί ακίνδυνα ο κανακάρης του να ληστεύει τράπεζες, την Δούρου, την Κανέλλη, τον Μπογιόπουλο, τον Στρατούλη, τον Θεοδωρίδη προχθές, τον Μπίστη, τον Πρωτόπαπα, τον Πάγκαλο, τον Λιαλιώτη, τον  μακαρίτη τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο παλαιότερα.... κατέληξα στο συμπέρασμα ότι στην εποχή μας, ο φασίστας κρύβεται πίσω από την μάσκα του προοδευτικού, του αριστερού, του αντιρατσιστή, του επαγγελματία συνδικαλιστή, του αντιεξουσιαστή, του ριζοσπάστη, του κατά Γκράμσι «οργανικού διανοούμενου του προλεταριάτου»  αλλά και του κατά Λένιν «στρατευμένου διανοούμενου».

«Ήπειρος, η πατρίδα μας»


Δεν υπάρχουν σχόλια: