Σελίδες

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ξαναχτύπησε το Ουράνιο Τόξο

Και μέσα στη γενική σύγχυση, έκανε την εμφάνισή του με ανακοίνωση και το «Ουράνιο Τόξο», τα μέλη του οποίου δηλώνουν «Έλληνες πολίτες μακεδονικής εθνικής ταυτότητας», προκειμένου να εκφράσει την… αμέριστη συμπαράστασή του στους αγρότες των χωριών στις περιοχές Βρτεκοπσκο/Σκύδρας και Νέγκουσκο/Νάουσας (sic) για τις ζημιές που υπέστησαν από την χαλαζόπτωση.

Η ανακοίνωση μας δίνει την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τα διπλά ονόματα πολύ περισσότερων πόλεων και χωριών από όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε.

Έτσι, όπως αναφέρουν οι του «Ουράνιου Τόξου», σύμφωνα «με τις πρώτες εκτιμήσεις, στα χωριά Άρσεν/Αρσένι,Λιπαρίνοβο/Λιπαρό, Μπάνια/Λουτροχώρι, Νόβο Σέλο/Πλεύρωμα, Κάμενικ/Πετριά,Πράχνιανι/Άσπρο, Τσέτσεγκ/Σταυροδρόμι, Kολίμπιτε/Καλύβια καθώς και στα Φέτιτσα/Πολλά Νερά, Τζαρμαρίνοβο/Μαρίνα, Πισκόπια/Επισκοπή, Γκόλεμα Ρέκα/Ροδοχώρι, Γιανάκοβο/

Γιαννακοχώρι, Γκολέσανι/Λευκάδια, Γκόρνο Κοπάνοβο/Κοπανός, Βέστιτσα Μπέρσκα/Αγγελοχώρι, Βέστιτσα Βόντενσκα/Πολυπλάτανος και Μικρογκούς/Μακροχώρι η καταστροφή της παραγωγής ροδακίνων αγγίζει το 100%, λίγες μόλις ημέρες πριν αρχίσει η συγκομιδή».

Προσθέτουν πως «η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο θα παρακολουθεί από πολύ κοντά το θέμα και βρίσκεται ήδη στο πλευρό των πληγέντων αγροτών».

Το «ενδιαφέρον» τους μάλιστα εκδηλώνεται και για… τουριστικά θέματα (προσθέτοντάς μας και νέες γνώσεις τοπωνυμίων).

Όπως αναφέρουν, «με ικανοποίηση είδαμε ένα πάγιο και παλαιό αίτημα των κατοίκων του χωριού Γκόρσκο Λέρινσκο/Αγραπιδιά Φλώρινας να ικανοποιείται με την αναγνώριση της πηγής Ίσβορ ως ιαματικής. Το γεγονός αυτό, σε συνδυσμό με το καταφύγιο προστασίας λύκων που λειτουργεί στο χωριό και την απαραμιλλη φυσική ομορφιά του βουνού Βίτσο/Βίτσι, μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής. Θεωρούμε ότι πρέπει εφεξής το Υπουργείο Τουρισμού- και όχι το αρτηριοσκληρωτικό Υπουργείο Εξωτερικών- να έχει βαρύνουσα γνώμη για ανάλογα ζητήματα, όπως π.χ η επαναλειτουργία των συνοριακών διαβάσεων Γκέρμαν-Μάρκοβα Νόγκα στην Πρέσπα και Βόντεν/Έδεσσα- Καβάνταρτσι που θα αναζωογονούσε την τουριστική κίνηση και θα βελτίωνε σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων»…

Τα σχόλια περιττεύουν…


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: