Σελίδες

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ανοικτή επιστολή Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη υποψηφίου με το ψηφοδέλτιο της ΚΕΔ, προς....

....τους/ τις συναδέλφους - μέλη της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών....


Αγαπητοί, αγαπητές συνάδελφοι,

Είναι γεγονός, ότι, δύο χρόνια τώρα, οι δύο συνεταίροι  στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ Τρίμης - Αντωνιάδου, ο πρώτος στην καρέκλα του προέδρου του ΔΣ και η δεύτερη στην καρέκλα της Γραμματέως, μετέτρεψαν τον κλάδο και την ενημέρωση γενικώς, σε κρανίου τόπο.

Με απεργίες τυφλές, άλλες για ξεκάρφωμα, άλλες  για προσωπική βεντέτα, μερικές για να βάλουν πλάτη άλλοτε στο κόμμα (πότε στο ΣΥΡΙΖΑ, πότε στη ΝΔ και πότε στο ΚΚΕ) : Αποκορύφωμα το κόλπο γκρόσσο με την «Ελευθεροτυπία», που η παρέα του Τρίμη την έφθασε, όπου την έφθασε, για να φτιάξει ένα δικό του κλώνο. Η δεινή περιπέτεια της Ελληνικής δημοσιογραφίας άρχισε εν πολλοίς από τις 22/12/2011, όταν ανεστάλη η έκδοση αυτής της ιστορικής εφημερίδας.

Η ασθένεια λέγεται «Ιός» και έχει πλήξει από καιρό τον κλάδο. Τώρα έχει δική του εταιρία εις την οδό Κολοκοτρώνη, δεν χρειάζεται άλλο την ΕΣΗΕΑ.

Η κατάληψη στην ΕΡΤ τελειώνει. Λίγο πρίν όμως φρόντισαν να βάλουν πλάτη για το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Διαπραγματεύθηκαν αμφότεροι (Τρίμης+ Αντωνιάδης, γιά να μην ξεχνιόμαστε) συμφωνία με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κεδίκογλου, σε φόντο Μουρούτη, για να φτιάξουν μια κατάπτυστη Κοινή Υπουργική Απόφαση, την ΚΥΑ της συμφοράς, με την οποία καταργούνται οι ΣΣΕ και μειώνονται μέχρι και  40 % οι μισθοί.

Η δεύτερη φάση τους εκσυγχρονισμού με λουκέτο ήρθε φυσιολογικά. Η αντιμετώπιση του μαύρου στην ΕΡΤ με μαύρο παντού. Δεν ήταν κάτι που θα έλυνε το πρόβλημα. Το ξέρανε αυτό οι «προεδρικοί» της ΕΣΗΕΑ.

Και μιάς και ήλθαν οι αρχαιρεσίες, ακολούθησε η τραγωδία:

-Με τον Σύριζα να θέλει να καπελώσει τη δίκαιη αντίδραση των εργαζόμενων στην ΕΡΤ,
-Το  ΠΑΜΕ να κάνει το ίδιο, ανταγωνιζόμενο τους ΣΥΡΙΖΑίους,
-Τον Τρίμη να πουλάει το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που του γυρίζει την πλάτη και να ψάχνει σανίδα σωτηρίας  στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ,
-Με την Αντωνιάδου να τάχει χαμένα, αφού δεν μπορεί να διορίσει στην ΕΡΤ που έκλεισε  και ούτε βέβαια στην καινούργια που θα αριθμεί μόλις το ένα τρίτο των μέχρι σήμερα απασχολουμένων εις το Ραδιομέγαρο.

Κάπως έτσι έγινε ο μπάχαλο με τις απεργίες. Και στην πλάτη του κόσμου της ΕΡΤ  αποφάσισαν την Παρασκευή να κλείσουν τα φύλλα του Σαββατοκύριακου, παρ’ όλο που ήξεραν ότι θα τυπωθούν, μιάς και οι τυπογράφοι δεν απεργούσαν.

Μέσα στη αναμπουμπούλα δεν βγήκαν, τηρώντας την απεργία,  «Αυγή», «Ελευθεροτυπία» και «Εφ. Συν». Τους πούλησε και ο «Ριζοσπάστης», που μεταμφιέσθηκε σε ...απεργιακό φύλλο και τυπώθηκε. Ως προς την εφημερίδα του ΚΚΕ ουδεμία έκπληξις, δεδομένης και της συμβολής της εις την αύξηση του αριθμού των ανέργων συναδέλφων, μελών του Κόμματος, πλην μη αρεστών, και μη μελών. Και το «πλάνο» των απολύσεων δεν ολοκληρώθηκε ακόμη, το ξεκαθάρισμα έχει μέλλον!

Από την Κυριακή το βράδυ τα δελτία ειδήσεων των καναλιών αγνόησαν επιδεικτικά το προεδρικό «ζεύγος» της ΕΣΗΕΑ Το ίδιο και οι εφημερίδες που εκδίδονται κανονικά σήμερα.

Ο Τρίμης επιμένει  να συνεχίζει την απεργία «του», απεργία πλήρως εκφυλισμένη, σκέτη οπερέτα, με την Αντωνιαδου να ζητεί αναστολή της. Επειδή, προφανώς, την περιμένει στο γραφείο του ο ισχυρός ανήρ του ΔΟΛ.

Και αυτοί είναι που διοίκησαν την ΕΣΗΕΑ και έπαιξαν παιχνίδια με τις τύχες των συναδέλφων τους. Δύο ολόκληρα χρόνια. Τώρα παριστάνουν τους τσακωμένους για να κλέψουν την ψήφο των δημοσιογράφων.

Σαν δεν ντρέπονται….

Ευτυχώς όλα έχουν ένα τέλος. Κι αυτό το τέλος μπορούμε και οφείλουμε να το δώσουμε εις το δίδυμο Τρίμη- Αντωνιάδου και τα δεκανίκια τους, εις το απερχόμενο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Τους χρωστάμε ΜΑΥΡΟ και ΜΟΝΟΝ ΜΑΥΡΟ.

Ο αγώνας της παράταξης της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων εις το απερχόμενο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με τα εκλεγμένα μέλη της ΚΕΔ εις αυτό, των συναδέλφων Δημήτρη Τσαλαπάτη και Μαρίας Γκίκα, ήταν διαρκής, εναντίον της «εξουσίας Τρίμη-Αντωνιάδη, αλλά και Ράμμου», δηλαδή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΚΕ και των κατά περίπτωση προθύμων. Δεν τους άφησαν στιγμή ήσυχους.

Ας τιμήσουμε, με την εμπιστοσύνη που της πρέπει, την ΚΕΔ και τους υποψηφίους της, γιά τα όργανα της ΕΣΗΕΑ. Ας επιβάλουμε την ανατροπή, την πραγματική ανατροπή και μία νέα σελίδα γιά το δημοσιογραφικό συνδικαλισμό, σε καιρούς πολύ δύσκολους, που η κρίση έκαμε τον κλάδο να γνωρίζει δυσθεώρητο αριθμό ανέργων και υποαμειβομένων όλων, σχεδόν, των απασχολούμενων συναδέλφων, με αμοιβές κοντά στο επίπεδο αυτών του ανειδίκευτου εργάτη.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, 18-19 Ιουνίου 2013:

-ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
-ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΠΟΡΤΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ-ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
-ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ, ΟΤΙ Η ΕΣΗΕΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ
-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΗΜΑ ή ΤΑΜΠΕΛΕΣ, ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΕΞΩΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΥΠΟΒΟΛΕΙΣ, ΔΙΟΤΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ Ή ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ


ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: