Σελίδες

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Μεσιέ παπά- Σαμαρά

Πρωθυπουργέ Σαμαρά καλημέρα. 
Πριν από ένα αιώνα  και τέσσερα χρόνια ο Σουρής σατίριζε  την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα με τους στίχους: 
Μεσιέ παπά
Ζε νε σαι πα
Κε φαιρ ισί
Τι λες κι' εσύ; 
Κάποιοι είπαν ότι οι στίχοι απευθύνονταν στον διάδοχο, τότε, Κωνσταντίνο αλλά εκείνος δεν είχε θεσμικό ρόλο και ήταν εκείνη ειδικά την εποχή κάτι σαν τον Κάρολο της Αγγλίας. Από την άλλη, αυτό το «μεσιέ παπά» μάλλον απευθύνεται σε σύγχρονό του Παπανδρέου ή Παπακωνσταντίνου  (μπορεί και σε έναν Σαμαρά), για την τότε δύσκολη κατάσταση της χώρας εκτός και αν είχε προδικάσει την μετέπειτα καταστροφική πορεία του ανερχόμενου αστέρα (;) Ελευθερίου Βενιζέλου που ο στρατός  με το τότε εκδηλωθέν παρδαλό και οπερετικό κίνημα με καθαρά συνδικαλιστικά κίνητρα - πράγμα που δεν το λέει κανένας- έφερε στην εξουσία για να καταλήξει στην επιδρομή του Βενιζέλου στα πολιτικά πράγματα της χώρας με τραγικό αποτέλεσμα την Μικρασιατική Καταστροφή. Αν απορείτε γιατί λέω παρδαλό και οπερετικό το κίνημα του 1909 δεν έχετε παρά να διαβάσετε το ομώνυμο βιβλίο του βενιζελικού Σπύρου Μελά όσο για την συμπεριφορά του Βενιζέλου προς τους «κινηματίες» στρατιωτικούς διαβάστε Βλαντά για να δείτε με ποιον τρόπο αυτός πρόδωσε τους υποστηρικτές του στα «κινήματα» του 1933 και 1935.
  
Τώρα Αντώνη Σαμαρά, να σε ρωτήσω τι λες κι «εσύ» για την διαγραφόμενη κατάσταση στην πατρίδα μας μάλλον «εσύ» δεν θα ξέρεις τι να μου απαντήσεις. Είσαι χαμένος εδώ και αρκετόν καιρό στο  sucess story σου κοροϊδεύοντας τον εαυτό σου. Tώρα που,  έναν χρόνο πρωθυπουργός πια, απέκτησες και  αντιπρόεδρο πιστεύω ότι πλέον άρχισες κι εσύ  να έχεις ψευδαισθήσεις βλέποντας φως στο τούνελ το οποίο όμως έχει μόνον είσοδο και όχι έξοδο. Και δεν έχει έξοδο γιατί δεν προβλέφθηκε εξ αρχής. Γιατί έτσι το σχεδίασε ο Γιωργάκης με επιβλέποντα τον και τότε αντιπρόεδρο Ευάγγελο τον Χονδρό. Αν στο εν εξελίξει  συνέδριο της ΝΔ καταφέρεις να πείσεις τους συνέδρους ότι η τελευταία σου απόφαση για κυβέρνηση συνεργασίας ήταν η μόνη εθνικά επιβεβλημένη μπράβο σου αλλά κάτι μου λέει ότι σύντομα και όλο πιο συχνά θα έχεις «κρίσεις γαστρίτιδας» και ας έτρεξε να σε βοηθήσει ο Γιωργάκης εκδηλώνοντας  προχθές νωρίς-νωρίς την δήθεν ανησυχία του για το μέλλον της τέως κεντροαριστερής παράταξης  (του). Αν ελπίζεις  στην αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον επαναπατρισμό των πασόκων στο κουτσουρεμένο ΠΑΣΟΚ επειδή έγινε και πάλι εξουσία, να είσαι σίγουρος ότι και πάλι είσαι εκτός πραγματικότητας και θα διαψευσθείς όπως συμβαίνει τακτικά τώρα τελευταία.
 Συνέχισε «δυνατά» την «καλή δουλειά».... είτε υγιής, είτε με «γαστρίτιδα» και αν θέλεις να οραματίζεσαι «Νέα Ελλάδα» δικαίωμά σου. Για μας καμία διαφορά.  

Οδυσσεύς Πάτσης, «Ήπειρος, η πατρίδα μας»

ΥΓ Όπως μπορεί εύκολα να δει ο καθένας στην σύγχρονη ιστορία της χώρας τα στρατιωτικά κινήματα όταν είναι κεντρογενή ή αριστερής κατευθύνσεως λέγονται επαναστάσεις ενώ αν είναι δεξιάς κατευθύνσεως καταδικάζονται σαν «χούντες». Ο ΑΣΠΙΔΑ δεν ήταν συνωμοτική οργάνωση αλλά πλέρια δημοκρατική κίνηση που σκοπό είχε την επανάσταση προς αποκατάσταση της δημοκρατίας και καθιέρωση του ΕλΒενιζέλου της εποχής, τον Ανδρέα Παπανδρέου.. Ο.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια: