Σελίδες

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ο Πούτιν προκειται να επισκεφτεί το Άγιο Όρος.

poutin_kabana_609_420 eleni.ipirotisa@gmail.com

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, πρόκειται να επισκεφθεί το Αιγαίο με το σκάφος ενός φίλου επιχειρηματία. Αν και είναι δύσκολο να πει τα σχέδια του Πούτιν για σίγουρος, φαίνεται ότι μετά το Άγιο Όρος, το οποίο επισκέπτεται κάθε χρόνο, ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να δει το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που βρίσκεται στην Πάτμο.
Η Ελληνική Ορθόδοξη Μονή, που ιδρύθηκε το 1088 στη Χώρα, στο νησί της Πάτμου έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Είναι χτισμένο σε ένα σημείο που λατρευόταν από τόσο από τους Καθολικούς και της Ανατολικής Ορθόδοξης το σπήλαιο όπου ο Άγιος Ιωάννης της Πάτμου είχε οράματα. Το 2012, 40 μοναχοί κατοικούσαν εκεί.
Ο Πούτιν θα επισκεφθεί επίσης Μυστρά. Ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, ήταν ο Δεσπότης του Μυστρά προτού ανέλθει στο θρόνο.
Πολιτικοί σχολιαστές στη Ρωσία πιστεύουν ότι η νέα "στροφή" του Πούτιν με τη θρησκεία, ακόμη και στις διακοπές του είναι μέρος μιας στρατηγικής επικοινωνίας για να δείξει προσκυνητές και παραδοσιακά Ρώσους ότι, παρά το διαζύγιό του, που παραμένει πιστό στις αξίες του.
Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα ωφεληθεί από προσκυνηματικού τουρισμού, κυρίως από τη ρωσική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: