Σελίδες

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Η αρχή του τέλους


Στο Ταξίμ οι διαδηλωτές άνοιξαν τη "ντουλάπα" με τους "σκελετούς" της Νέας Τάξης.
Εκτός από τους Κεμαλοναζί της Άγκυρας, ανησυχούν και οι Βενιζελοναζί της Αθήνας.
...Τρόμος και στα ρετιρέ της Νέας Υόρκης.
...Το Κοράνιο αποκαλύπτει τη συνέχεια.
Βλέποντας κάποιος τα συμβαίνοντα στην πλατεία Ταξίμ, αν μη τι άλλο μένει εντυπωσιασμένος από τη "διαύγεια" των Ελλήνων αναλυτών ...Ακόμα και των ερασιτεχνών αναλυτών. Είτε ανοίγεις μια τηλεόραση είτε "σερφάρεις" στο διαδίκτυο, οι αναλύσεις είναι κάτι παραπάνω από επαρκείς ...Σοβαροί άνθρωποι, με πραγματική γνώση του αντικειμένου, έχουν πιάσει την "ουσία" του κεμαλικού κράτους ...Γνωρίζουν το "μέταλλό" του και αυτό το περιγράφουν επαρκώς στις πολύ καλές και εμπεριστατωμένες αναλύσεις τους. Από εκεί και πέρα τα "απόνερα" αυτών των αναλύσεων κατακλύζουν λίγο-πολύ ολόκληρο τον ελληνικό ιντερνετικό χώρο. Υπάρχει δηλαδή μια πραγματικά καλή γνωστική βάση πάνω στα θέματα που αναλύονται και αυτή "διαχέεται" στο διαδίκτυο.
Από αυτό το σημείο και πέρα αρχίζουν τα προβλήματα και οι ασάφειες. Όταν το πρόβλημα "φεύγει" από την τουρκική "αυλή" και φτάνει στις δικές μας "εξώπορτες", ξαφνικά οι "ανοιχτομάτες" αναλυτές χάνουν αδικαιολόγητα το "φως" τους και μερικοί απ’ αυτούς γίνονται τελείως "τυφλοί". Ξαφνικά, ακόμα και οι πιο ατίθασοι αμφισβητίες του ίντερνετ, γίνονται ευκολόπιστα και αγαθά πλάσματα, τα οποία "ευθυγραμμίζονται" απόλυτα με την επίσημη κρατική προπαγάνδα τού ελληνικού κράτους. Οι ίδιοι άνθρωποι, δηλαδή, οι οποίοι γελάνε, αμφισβητούνε ή τσακίζουνε την επίσημη προπαγάνδα του τουρκικού κράτους, είναι αυτοί οι οποίοι φέρονται με τον απόλυτο σεβασμό στην αντίστοιχη ελληνική προπαγάνδα ...Προφανώς σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει κανένας λόγο να αμφισβητεί το παραμικρό ...Μάλλον, τα πάντα, που αφορούν την Ελλάδα είναι ακριβώς όπως τα "ξέρουμε" και δεν υπάρχει λόγος ούτε να τα αμφισβητούμε ούτε να τα ψάχνουμε ...Ο Κεμάλ ήταν αρνητικός "ήρωας" και όχι ο Βενιζέλος ...Ο Ατατούρκ ήταν "ψεύτικος", ενώ ο "Αταρουμ" ήταν "αληθινός".
Ένα από τα χαρακτηριστικά, που πάντα φέρει ο άνθρωπος, όταν πρέπει να κρίνει και δεν τον συμφέρει αυτό το οποίο "βλέπει", είναι η εθελοτυφλία. Βάζει μπροστά του το υπέρτατο όπλο άμυνας και το οποίο είναι η επιλεκτική "μυωπία" ...Η "μυωπία", η οποία διακρίνει μόνον 

Δεν υπάρχουν σχόλια: