Σελίδες

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Έπεσε η ψευδοκυβέρνηση Κουτσούκ στα κατεχόμενα

Έπεσε η ψευδοκυβέρνηση Κουτσούκ στα κατεχόμενα
Λευκωσία: Δεν κατάφερε τελικά να ξεφύγει από το σκόπελο της «πρότασης μομφής», που τέθηκε στο τραπέζι εναντίον της η ψευδοκυβέρνηση των κατεχομένων, του Ιρσέν Κουτσούκ. Σε ψηφοφορία που διεξήχθηκε το πρωί στα κατεχόμενα, η κυβέρνηση Κουτσούκ δεν εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η «κυβέρνηση» Κιουτσούκ έλαβε μόλις 21 ψήφους στην «βουλή», η οποία απαρτίζεται από 50 «έδρες». 27 «βουλευτές» δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην «κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ο κ. Κιουτσούκ θα πρέπει να παραδώσει την παραίτηση του στον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ντερβίς Έρογλου το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι σε χθεσινή τη σύσκεψη της «Συμβουλευτικής Επιτροπής» που προήδρευσε ο «Πρόεδρος» της «Βουλής», Χασάν Μποζέρ, και στην οποία αποφασίστηκε να οδηγηθεί το θέμα σε ψηφοφορία, παρέστησαν επίσης ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και Πρωθυπουργός Ιρσέν Κουτσούκ, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος-Ενωμένες Δυνάμεις Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, ο «βουλευτής» του Δημοκρατικού Κόμματος Χασάν Τάτσιοϊ και ο αναπληρωτής «Πρόεδρος» της «Βουλής», Μουσταφά Γιεκτάογλου.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο «Πρόεδρος» της ψευδοβουλής Χασάν Μποζέρ, είχε αναφέρει ότι η απόφαση για τη σημερινή διεξαγωγή ψηφοφορίας είχε κριθεί ομόφωνα.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: