Σελίδες

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Ο Ελληνισμός απαιτεί στιβαρή εθνική ηγεσία για τη χάραξη νέου γεωπολιτικού σχεδιασμού.

του Σάββα Πέτρου

Το πιόνι της κατοχικής Τουρκίας, πρώην προϊστάμενος του κατοχικού ψευδοκράτους, Αχμέτ Αλί Ταλάτ, σε συνέντευξη που έδωσε στη Σημερινή απείλησε ότι εάν συνεχιστούν οι ενέργειες της Κύπρου για εκμετάλλευση κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ, τότε η Τουρκία θα επέμβει στρατιωτικά.

Ως γνωστό, ο αριστερός σύντροφος του πρώην προέδρου Χριστόφια, λίγους μήνες μετά την βάρβαρη τουρκική εισβολή, το 1974, ενεργώντας στα πλαίσια του εθνικού πνεύματος των τούρκων, του δόγματος «cabulcu turk milli ruhu», κατάκλεψε τα ελληνικά σπίτια και έξω από το σπίτι του, στην πάνω Κερύνεια, στοιβάχτηκαν σε βουνό τα κλοπιμαία. Οι σωροί αποτελούνταν από οικιακές συσκευές, πλυντήρια, ψυγεία, μαγειρικές εστίες και άλλα, τα όποια συσκεύαζε και τα πουλούσε στην Τουρκία. Cabulcu σημαίνει πλιατσικολόγος, βιαστής. Aυτός που αποσπά δια της βίας ξένη περιουσία. Aυτή η έννοια χαρακτηρίζει διαχρονικά την τουρκική κουλτούρα. Καθιερώθηκε δε από το 1071, αφού όταν κατελάμβαναν ελληνικές (βυζαντινές) πόλεις της Mικράς Ασίας, προέβαιναν σε cabulcu. Οι τούρκοι αυτό το αποκαλούν ως «milli ruhu» (τουρκικό εθνικό πνεύμα].

Ο Τάλαν, ο καλός σύντροφος του ανθέλληνα, αλλογενή και νοσταλγού του Στάλιν, Χριστόφια, που μαζί ονειρεύθηκαν τη δημιουργία μιας νέας Κύπρου χωρίς Έλληνες, το 1974 σπούδαζε σε τεχνική σχόλη ως τεχνίτης οικιακών συσκευών και τον Ιούλιο 1974 αποβιβάστηκε στην Κύπρο, στο Πέντε Μίλι, μαζί με τα αποβατικά πλοία από την Τουρκία, ως μουτζαχετίν για να σκοτώσει Έλληνες αμάχους. Κατά τη διάρκεια του Αττίλα 2, το γουρούνι αυτό εμφανίσθηκε ένοπλος στο Αβαείο του Πέλλα Πάις, όπου κρατούνταν ως όμηροι Έλληνες άμαχοι. Ένας κακόμοιρος γείτονας του, που τον αναγνώρισε, του ζήτησε νερό και ο Ταλάτ αντί νερού τον περιέλουσε με πορτοκαλάδα. Στη συνέχεια ο Ταλάτ

συνόδεψε ομάδα είκοσι Ελλήνων αμάχων προς άγνωστη κατεύθυνση. Λίγο αργότερα από την ίδια κατεύθυνση ακούσθησαν ριπές. Οι Έλληνες άμαχοι έκτοτε αγνοούνται. Πιστεύεται ότι εκτελέστηκαν σε περιοχή μεταξύ Αγύρτας και Κρηνί.

Ενώ λοιπόν ο πλιατσικολόγος Ταλάτ μας απειλεί με πόλεμο, οι κυβερνώντες συνεχίζουν το ημιτελές έργο του ανεκδιήγητου ανθέλληνα Χριστόφια, ο οποίος είχε αναλάβει εργολαβικά τη διάλυση της Ε.Φ. αλλά δεν πρόλαβε.

Η επιχείρηση διάλυσης της Ε.Φ. αποβλέπει στην πρόληψη αντιστάσεων στο επερχόμενο σχέδιο (διά)λυσης του μέχρι τούδε κράτους, με ένα τρισχειρότερο σχέδιο Ανάν. Η προσχεδιασμένη διάλυση της Ε.Φ. έχει ως κωδικό τη λέξη «ανασυγκρότηση». Στα πλαίσια αυτής της ύπουλης και καταστροφικής ανασυγκρότησης έγινε «εκλέπτυνση» της γραμμής καταπαύσεως του πυρός από την Δερύνεια μέχρι τον Πύργο και οι λόχοι μετατράπηκαν σε φυλάκια. Ταυτόχρονα διέλυσαν το δομημένο και δοκιμασμένο σύστημα επιστράτευσης διαλύοντας ενεργείς μονάδες με μόνο στόχο τον αφοπλισμό των εφέδρων, για λόγους ευνόητους, υπό το πρόσχημα ότι οι ένοπλοι έφεδροι αποτελούν ….απειλή για την κρατική ασφάλεια.

Πριν να διαλυθεί το δομημένο και δοκιμασμένο σύστημα επιστράτευσης οι επίστρατοι συμπλήρωναν τις ενεργείς μονάδες σε ελάχιστο χρόνο και αυτές καθίσταντο έτοιμες για υλοποίηση των επιχειρησιακών τους σχεδίων. Απ΄ ότι διέρρευσε, ετοιμάζεται και η χαριστική βολή στην άμυνα με την υλοποίηση της προεκλογικής υπόσχεσης για μείωση της στρατιωτικής θητείας. Δυστυχώς στο βωμό της άκρατης κομματοκρατίας θυσιάζεται η ασφάλεια του κράτους. Ήδη μεγάλο πλήγμα για την άμυνα και αύξηση της φυγοστρατίας επέφερε η δήλωση του λαλίστατου υπουργού άμυνας, δέκα μέρες πριν την τελευταία κατάταξη της τελευταίας σειράς νεοσυλλέκτων, περί μείωσης της στρατιωτικής θητείας. Η δήλωση είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της φυγοστρατίας και των αναστολών. Αυτόν τον ίδιο τον πολιτικάντη υπουργό αν τύχει να τον ακούσει κανείς σε εθνικά μνημόσυνα θα τον περάσει για μεγάλο πατριώτη. Ο λόγος του, γραμμένος με λεκτικό εθνικό, με έντονο τον άκρατο βερπαλισμό, αποβλέπει να εξαπατήσει και να αποκοιμίσει, ακόμη μια φορά, τους χρήσιμους ηλίθιους.

Δυστυχώς οι αμφιβόλου εθνικών προθέσεων δύο τελευταίες κυβερνήσεις, αποβλέποντας να εφαρμόσουν τα νεοταξικά σχέδια των ξένων πατρώνων τους, απροκάλυπτα προωθούν τη διάλυση της Ε.Φ και την τμηματική υλοποίηση του απορριφθέντος σχεδίου Ανάν και τη ντε φάκτο εφαρμογή της ΔΔΟ. Με την υλοποίηση της επιχείρησης διάλυσης της Ε.Φ., υπό το προκάλυμμα της δήθεν ανασυγκρότησης, σκοπεύουν να ακυρώσουν την οποιαδήποτε στρατιωτική επιλογή. Με μία ύποπτη ηλιθιότητα(;) εφαρμόζουν αρνητικά, προς όφελος των τούρκων, το δόγμα του Θουκυδίδη οτι «το δίκαιο έχει τόσο ανάστημα όσο και η στρατιωτική σου ισχύς». Οι τούρκοι γνωρίζοντας το ποιόν και το ηθικό ανάστημα των πολιτικάντηδων, που η κακή μοίρα τους έταξε στο πηδάλιο του Έθνους, και εναρμονισμένοι με τις επιλογές των γραικύλων που διαχειρίζονται το εθνικό θέμα, ανεβάζουν τον πήχη των διεκδικήσεων τους και στριμώχνουν συνεχώς τους γραικύλους αυτούς με πολεμικές απειλές. Οι τούρκοι ενώ διαλαλούν οτι στοχεύουν σε δήθεν ειρηνική λύση, ταυτόχρονα εξοπλίζουν τον στρατό κατοχής με νέους σύγχρονους πολλαπλούς εκτοξευτές MLRS και νέα στοιχεία ηλεκτρονικού πολέμου. Ωστόσο οι ελεεινότατοι πολιτικάντηδες Κύπρου και Ελλάδας, είναι ήδη πεπεισμένοι για τις δήθεν καλές προθέσεις των νεοσουλτάνων ισλαμοδημοκρατών και από θεματοφύλακες των εθνικών συμφερόντων, που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι, έχουν μετατραπεί σε κράχτες της νεοθωμανικής εθελοδουλείας.

Είναι καιρός οι αφυπνισμένοι Έλληνες να απαιτήσουμε να συσταθεί συμβούλιο εθνικής ασφάλειας, αποτελούμενο από έμπειρους διπλωμάτες και στρατηγούς, που γνωρίζουν γεωπολιτική για χάραξη νέας πορείας και νέας στρατηγικής λόγω αλλαγής δεδομένων. Η Τουρκία σήμερα είναι στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων πενήντα χρόνων. Οι ενδογενείς κοινωνικές και εθνοτικές της αντιφάσεις άρχισαν ήδη να τρίζουν τα δόντια.

Θα πρέπει επιτέλους να αναληφθεί αγώνας ώστε η διακυβέρνηση του Έθνους να περάσει σε στιβαρά εθνικά χέρια για τη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας (Ελλάδα σημαίνει και Κύπρος) ελεύθερης, κυρίαρχης, περήφανης και αξιοπρεπούς, η οποία θα διεκδικήσει τα συμφέροντα του Έθνους μέσα από την αναζήτηση ενός γεωπολιτικού σχεδιασμού έξω από συμμαχίες που την έχουν καταστήσει προτεκτοράτο. Η Ελλάδα θα επιβιώσει μεγάλη και ισχυρή. Η θεωρία της μικρής και δήθεν εντίμου Ελλάδος, προϊόν της μικρασιατικής ήττας, καταδικάζει την Ελλάδα σε ρόλο παρία και καρπαζοεισπράκτωρα μέχρι να εξαλειφθεί παντελώς από το χάρτη των εθνών. Ο Θεός στην Ελλάδα έταξε ρόλο πρωτοπόρας δύναμης και όχι ουραγού. Και βέβαια η Ιστορία επιφυλάσσει στην Ελλάδα σημαντική αποστολή. Μέσα από την αναγέννηση της αυτοκρατορικής Ρωσίας, η Ελλάδα, ως ναυτική χώρα, με τον ορυκτό της πλούτο και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, μαζί με την Κύπρο, μπορεί να καταστεί στρατηγικός εταίρος σε μια ορθόδοξη συμμαχία και πρωτοπόρος στη δημιουργία μιας νέας Ευρώπης.

Μέχρι τότε είναι αναγκαίο να γίνει πραγματική ανασυγκρότηση της Ε.Φ. με την επαναφορά του συστήματος επιστράτευσης, που ίσχυε μέχρι το 2008 και υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων που έχουν ακυρωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Μόνον με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις θα μας λάβουν υπόψη οι Τουρκία και οι δορυφόροι της. Τότε μόνο θα σταματήσουν να πιέζουν την πλευρά μας σε νέες υποχωρήσεις. Δυστυχώς οι έλληνες ή καλύτερα ελληνόφωνοι πολιτικοί για να κρύψουν την εθελοδουλία τους βρίσκουν αποκούμπι στον Μακάριο, ο οποίος στα πλαίσια των αγγλοτουρκικών σχεδιασμών (όπως άλλοτε στη Ζυρίχη) συνήψε τις επάρατες συμφωνίες κορυφής του 1977. Μάλιστα οι πολιτικάντηδες, επίγονοι του Μακαρίου, εντέχνως παραποιούν προς το χειρότερο τα όσα εκείνος συμφώνησε με τον επίσης αλήστου μνήμης Ντενκτάς και παραπλανούν τον Ελληνισμό της Κύπρου.

Θα πρέπει επίσης να επιδοθούμε μετ΄ επιτάσεως σ΄ ένα διπλωματικό αγώνα για να αναδείξουμε όλες εκείνες τις αποφάσεις του Συμβούλιου Ασφάλειας που καταδικάζουν την Τουρκία ως παράνομο εισβολέα και αναφερόνται σε εισβολή και κατοχή.

Σάββας Πέτρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: