Σελίδες

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Μεγαλύτερη σημασία από την «επιλογή» Της έχει η εθελοντική συναίνεσή Της

Η Παρθένος Μαρία αποτελεί το πρότυπο της τελειοποιημένης πνευματικής ανθρωπότητας και είναι το μοναδικό ανθρώπινο ον από το οποίο εξαρτιόταν η Ενσάρκωση του Θεού.

Με την ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ της να παραχωρήση την μήτρα της για την Παρθενογέννηση κατέστη δυνατή η Θεϊκή Ενσάρκωση.

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ της σε ένα τέτοιο γεγονός την έκανε μοναδική στα μάτια των ανθρώπων και επειδή υπήρξε ο φυσικός φορέας μέσα από τον οποίο γεννήθηκε ο Ενσαρκωμένος Χριστός η Μαρία υπήρξε και η πρώτη Χριστιανή, θεμέλιο της Εκκλησίας που επρόκειτο να κτισθεί αργότερα από το έργο του Χριστού και των μαθητών Του.

Αναστήθηκε μετά τριήμερον αναληφθείσα στους Ουρανούς και όπως λέει ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε ανάρτηση που διαβάσατε νωρίτερα «Παρίσταται ἡ βασίλισσα ἐκ δεξιῶν σου ἐν ἰματισμῷ διαχρύσω περιβεβλημένη πεποικιλμένη»..

Εμείς οι Έλληνες, τον Δεκαπενταύγουστο, δεν τιμούμε την Κοίμηση ή μάλλον μόνον την Κοίμηση της Θεοτόκου αλλά γιορτάζουμε και τα συνακόλουθα δηλαδή την Ανάσταση Της και την Μετάσταση Της ώστε να στέκεται δίπλα στον Υιό Της παντοτινή Βασίλισσά μας, προστάτιδα και αρωγός στις δύσκολες στιγμές μας τόσο ατομικά όσο και σαν Έθνος.

Οδυσσεύς Πάτσης,«Ήπειρος, η πατρίδα μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: