Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

ΟΡΚΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Φεμινίστρια "βουλευτής" αναστάτωσε τη "βουλή"

Η Ντογούς Ντεριά, νέα «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος στην κατεχόμενη Λευκωσία προκάλεσε αναστάτωση σήμερα στην ορκωμοσία της «βουλής» όταν, αντί για τον όρκο που διαβάζουν τα μέλη, αυτή ανέγνωσε το δικό της.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η 35χρονη Ντεριά είναι ιδρυτικό μέλος του «φεμινιστικού εργαστηρίου» (FEMA) και η πρώτη φεμινίστρια «βουλευτής» στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τ/κ ιστοσελίδες, η Ντεριά κατά την ορκωμοσία ανέφερε ότι θα εργαστεί για να μην υποστεί διακρίσεις κανείς που ζει στην Κύπρο λόγω της γλώσσας, της θρησκείας, της φυλής, του τόπου γέννησης, της κοινωνικής τάξης, της ηλικίας, της φυσικής του κατάστασης, του φύλου και της σεξουαλικότητάς του. Θα προσπαθήσει για να δημιουργηθεί ένα δίκαιο και ίσο σύστημα για όλους που δεν θα εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο, πρόσθεσε.
«Θα καταβάλω προσπάθεια για να αντικατασταθεί η κουλτούρα της βίας και της αντιπαράθεσης με τις αξίες της ειρήνης και της προσέγγισης, θα μείνω αφοσιωμένη στις αρχές ενός δημοκρατικού, κοινωνικά δίκαιου κράτους και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ορκίζομαι στην τιμή του ανθρωπισμού ότι δεν θα εγκαταλείψω τα ιδανικά για την ίδρυση μιας ομοσπονδιακής Κύπρου».Όπως μεταδίδεται, ο εκτελών χρέη «προεδρεύοντα» της ψευδοβουλής δεν επέτρεψε στην Ντεριά να ολοκληρώσει την ανάγνωση του όρκου της και διέκοψε τη συνεδρία για πέντε λεπτά, ενώ η «κρατική» τηλεόραση BRT διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που ήταν παρόντες, η Ντεριά είπε πως ο όρκος έχει γραφτεί με πολύ «φαλλοκρατική» γλώσσα και πρέπει να επικαιροποιηθεί σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις. Γι’ αυτό, είπε, προτίμησε να διαβάσει έναν πιο σύγχρονο όρκο.

Με την επανέναρξη της συνεδρίας, η 35χρονη «βουλευτής» του ΡΤΚ ανέβηκε στο βήμα και διάβασε τον όρκο του «βουλευτή».

Σύμφωνα με κάποιες τ/κ ιστοσελίδες, όταν η Ντεριά διάβαζε το δικό της όρκο, οι «βουλευτές» του ΚΕΕ αντέδρασαν έντονα και βγήκαν από την αίθουσα, εκτός από το «βουλευτή» Αμμοχώστου του κόμματος, Ερντάλ Οζτσένκ.

Στην τελετή ορκωμοσίας, προστίθεται, ήταν και το προσωπικό των πρώην «τ/κ αερογραμμών» οι οποίες έκλεισαν επί «κυβέρνησης» Κιουτσιούκ, αλλά και εκπρόσωποι της συντεχνίας των υπαλλήλων του παράνομου αεροδρομίου Hava-Sen, οι οποίοι ζήτησαν την παραπομπή όσων έκλεισαν την «εταιρεία» στη δικαιοσύνη. Είναι σημαντικό, ανέφεραν σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, το ψευδοκράτος να έχει «κρατικό» αερομεταφορέα.

Ορκίστηκαν 21 «βουλευτές» του ΡΤΚ, 14 του ΚΕΕ, 12 του ΔΚ-ΕΔ και 3 του ΚΚΔ. Στην τελετή παρόντες ήταν ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, ο τέως ηγέτης των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο Τούρκος «πρέσβης», Ιμπραχίμ Ακτσιά, πρώην «βουλευτές» και αξιωματούχοι κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: