Σελίδες

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ από τα Βορειοπειρωτικά Ιστολόγια. Με την απειλή του "αφορισμού" έκλεισαν σήμερα βορειοηπειρωτικό ιστολόγιο


Ως Αντιπαρακμή, πάντα είμασταν πιστά μέλη της Ορθόδοξης εκκλησίας. Έχουμε βιώσει την αγάπη λειτουργών της, την σχέση με τον Χριστό, με την Παναγία, με τους Αγίους μας, τα μυστήρια, κατανυκτικές Θείες Λειτουργίες, ένα τόσο υπέροχο και ατελείωτο μεγαλείο. Αλλά όπως συνέβαινε ανέκαθεν, υπάρχουν πάντα κάποιοι αθεόφοβοι (συχνά ρασοφόροι), που θέλουν να αντικαταστήσουν την ζεστασιά στο χώρο της εκκλησίας, με δριμύ ψύχος.


Αυτά που συμβαίνουν στην μητρόπολη Αργυροκάστρου, ξεπερνούν κάθε όριο και κάθε φαντασία.

Πέρα από τις πολυετείς ευθείες πολιτικές παρεμβάσεις της Μητρόπολης και των ανθρώπων της, στα πολιτικά δρώμενα στο χώρο της Β.Ηπείρου (πχ τα στελέχη του κόμματος ΚΕΑΔ, που πρόσφατα ανακήρυξαν ότι πλέον είναι "Μόνον Ευρωπαίοι", είναι ταυτόχρονα και έμμισθα στελέχη της Μητρόπολης Αργυροκάστρου) πέρα από την πρόσφατη (πριν μόλις ένα μήνα) άρνησή της Μητρόπολης Αργυροκάστρου, να τελέσει μνημόσυνο εις μνήμην του εθνομάρτυρα Αριστοτέρη Γκούμα, κάτι πρωτοφανές για στην Ορθόδοξη παράδοση (να αρνείται η εκκλησία να τελέσει μνημόσυνο) (διαβάστε αναλυτικά εδώ και δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τα επεισόδια εντός του ναού), την άρνηση να διαβαστεί ο λόγος εκπροσώπου των συγγενών, εντός του ναού,

πέρα από την απαίτησή της να αποσυρθεί η προτομή του ήρωα από το προαύλιο του ναού και την οριστική διακοπή τέλεσης Θείας Λειτουργίας τον Αύγουστο 2011, στο ετήσιο μνημόσυνο του εθνομάρτυρα (επίσης πρωτοφανές στην Ορθόδοξη παράδοση να διακόπτεται στη μέση η Θεία Λειτουργία και να σταματάει τελικά οριστικά, επειδή στο προαύλιο υπήρχε η προτομή του εθνομάρτυρα)δεν τους έφταναν όλα αυτά, τώρα έχουμε και  
ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ σε γεροντάκια που σχετίζονται με την εφημερίδα της Βορείου Ηπείρου "Το Όραμα" και με το ομώνυμο ιστολόγιο.
Να επισημάνουμε ότι και δεύτερο αγωνιστικό ιστολόγιο,από το χώρο της Β.Ηπείρου, ο "βορειοηπειρώτης", επίσης ανέστειλε την λειτουργία του πριν 2 μήνες (δείτε την ανακοίνωση αναστολής λειτουργίας του, εδώ).
Απ ότι φαίνεται κάποιοι θέλουν να φιμώσουν κάθε φωνή με στόχο την ενημέρωση από το χώρο της Β.Ηπείρου, να κάνουν αποκλειστικά τα πρώην στελέχη του Ενβέρ Χότζα (και κάποια άλλα που σχετίζονται με το Ελληνικό Υπ.Εξ).

Ως Ιστολόγιο πριν γράψουμε κάτι, το ελέγχουμε εξονυχιστικά. Το ότι δεν αποκαλύψαμε τόσα χρόνια τον άθλιο και ανθελληνικό ρόλο που παίζει ο μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος, το κάναμε για να μην σκανδαλίσουμε τους ασθενείς στην πίστη, βορειοηπειρώτες αδερφούς μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε ποια πρόσωπα επέλεξε ο μητροπολίτης, τι ήταν όλοι αυτοί στον καιρό του Χότζα, τι συκοφαντίες εξαπολύει ο μητροπολίτης κάθε φορά που τον επισκέπτεται γκρουπ Ελλαδιτών προσκυνητών από την ελεύθερη Ελλάδα, τους αποσχηματισμούς και τις πολύμηνες αργίες σε ιερείς που έχουν μέσα τους Χριστό και Ελλάδα κλπ κλπ.
Αλλά, ΩΣ ΕΔΩ.
Η μητρόπολη Αργυροκάστρου δεν διστάζει να χρησιμοποιεί ξεκάθαρα ΨΕΜΑΤΑ για να πετύχει τον σκοπό της. Αναδημοσιεύουμε από την τελευταία ανάρτηση του Ιστολογίου "Το Όραμα":
"Αυτό που θα θέλαμε επίσης να γνωστοποιήσουμε και να επισημάνουμε είναι το άθλιο ψέμα που ισχυρίστηκε η Μητρόπολη Αργυροκάστρου στην επιστολή της στο ιστολόγιο μας ώστε να βγει από πάνω:
"...ο Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος κάλυψε τη δαπάνη για την κατασκευή του τάφου".
Ντροπή σε αυτόν που το έγραψε! (κατά πάσα πιθανότητα ο αριστερός ψάλτης)
Την δαπάνη για την κατασκευή του μνήματος του Αριστοτέλη Γκούμα την έκανε οργάνωση που αγωνίζεται για το Βορειοηπειρωτικό με έδρα την Ελλάδα, η οποία δεν ήθελε να γίνει γνωστή η ενέργεια της επειδή ακολουθεί πιστά την εντολή του Ιησού Χριστού "Να μην γνωρίζει η δεξιά την ποιεί η αριστερά".
Η Εκκλησία της Αλβανίας πλήρωσε μόνο για την βάση της προτομής του Χιμαραίουεθνομάρτυρα πάνω από το μνήμα του, κάτι που ήταν υποχρεωμένη να κάνει αφού την είχε εκριζώσει η ίδια από το προαύλιο των Αγίων Πάντων (κατόπιν εντολών και πιέσεων του αριστερού ψάλτη)."


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ 
από τα Βορειοπειρωτικά Ιστολόγια
Επαναλαμβάνουμε κι εμείς, ενώνοντας την φωνή μας με το Ιστολόγιο "Το Όραμα":
"Ο αφορισμός των διαδόχων του Φαν Νόλη βέβαια μας αφήνει ασυγκίνητους, αφού όπως έχουμε εξηγήσει (κι αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος της κατάρας τους) ο πραγματικός μας δεσπότης - πνευματικός πατέρας έχει την προσωρινή του έδρα στην ελεύθερη Ήπειρο."

διευκρινήσεις Αντιπαρακμής για τους αναγνώστες μας :

ο Φαν Νόλι είναι ο Αλβανός που ίδρυσε την παράνομη τότε, Αλβανική εκκλησία.
Όσο για τον αληθινό πνευματικό πατέρα της Β.Ηπείρου, αυτόν που γνωρίζουν οι βορειοηπειρώτες την φωνή του και τον αναγνωρίζουν ως ΑΛΗΘΙΝΟ ποιμένα τους,
αυτός μέχρι το 1994, ήταν ο αγωνιστής μητροπολίτης Σεβαστιανός  και έκτοτε, είναι ο διάδοχός του, αγωνιστής μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως (περιοχή της Β.Ηπείρου), Πωγωνιανής (περιοχή, μισή στην ελεύθερη Ελλάδα και μισή στην σκλαβωμένη Β.Ήπειρο) και Κονίτσης κ. Ανδρέας

Διαβάστε την σημερινή και τελευταία ανάρτηση από "το Όραμα":

Αναστέλλουμε την λειτουργία του ιστολογίου μας λόγω... αφορισμού!

Διαβάστε την επιστολή της Μητρόπολης Αργυροκάστρου στο "Όραμα" (που προηγήθηκε), και την απάντηση του Ιστολογίου:

Ανακοίνωση-απάντηση της Ι. Μητροπόλεως Αργυροκάστρου στο ιστολόγιο μας σχετικά με το μνημόσυνο του Αρ. Γκούμα - Η απάντηση μας

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ 

 ΟΧΙ στη φίμωση των Ιστολογίων

Καλούμε ΟΛΑ τα Ιστολόγια να αναδημοσιεύσουν το πογκρόμ εναντίον των ελεύθερων φωνών των Ιστολογίων της Β.Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: