Σελίδες

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Σε σήμα τα αρχικά του Ερντογαν

 
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
υπέβαλε αίτηση για να κατοχυρώσει ως σήμα κατα -τεθέν τα αρχικά του, μετέδωσε τη Δευτέρα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή». Οι δικηγόροι του Ερντογάν υπέβαλαν τα δικαιολογητικά στο Τουρκικό Ινστιτούτο Κατοχύρωσης με Πατέντα για να κατοχυ -ρωθούν ως σήμα κατατεθέν τα αρχικά του Τούρκου Πρωθυπουργού ΡΤΕ, όπως και η ιστοσελίδα του rte.com.tr.
Στην αίτηση, ο δικηγόρος του Τούρκου Πρωθυπουργού δηλώνει ότι το σήμα κατατεθέν θα χρησιμοποιηθεί για διάφορους εμπορικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης γραφικής ύλης και άλλων προϊόντων για τα μέσα ενημέρωσης, όπως και για προϊόντα που έχουν σχέση με τα μέσα ενημέρωσης και την εκπαίδευση.
Ο Ερντογάν, επικεφαλής του ισλαμικών καταβολών Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), είναι ένας από τους πιο πετυχημένους πολιτικούς της Τουρκίας εδώ και δεκαετίες. Ξεκινώντας την πολιτική του σταδιοδρομία όταν εξελέγη δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης το 1994, ο χαρισματικός Ερντογάν έχει καταφέρει μια σειρά από εκλογικές και πολιτικές νίκες. Η χρήση του ονόματος του Ερντογάν για εμπορικούς σκοπούς δεν είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Τουρκία. Η υπογραφή του ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους, του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, κοσμεί πολλά προϊόντα που πωλούνται στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: