Σελίδες

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Όταν η ήττα του Τατούλη αποκαλείται "κυβερνητική αποσταθεροποίηση"


Νέα επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε σήμερα ο πρωθυπουργός όχι απευθείας, αλλά μιλώντας σε συνεργάτες του, προφανώς για να μας τα μεταφέρουν σωστά, όπως θα έπρεπει να τα πει και όχι όπως τα είπε.
Έτσι ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την ΝΔ ότι επιδιώκει με την τακτική της να «σταματήσει τη σταθερή πορεία μας προς τα εμπρός, την πορεία σωτηρίας και ανόρθωσης της χώρας». Τόνισε μάλιστα ότι η ΝΔ επιχειρεί «να εξυπηρετήσει και αφανή συμφέροντα που θέλουν να ανακόψουν τις αλλαγές που φέρνουμε στη χώρα».
Κάτι από δεκαετία 80 μου θυμίζει; Ξένα και ντόπια συμφέροντα που απεργάζονται υποχθόνια σχέδια και επιβουλεύονται την πρόοδο και πρωτίστως την ασφάλεια της χώρας. Αλλά αν και αφανή, όνομα πρέπει να έχουν. Γιατί δεν μας λέει ποια είναι; Προεκλογικά μόνο κέρδη θα έχει από την αποκάλυψη. Περισσότερο από τα συμφέροντα θέλω να μάθω τις αλλαγές έχει φέρει η διακυβέρνηση των τελευταίων 13 μηνών στη χώρα. Αυτές κι αν είναι αφανείς.
«Πιστεύω», ανέφερε χαρακτηριστικά, «ότι οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν σε εκείνους που αφού μας οδήγησαν στο χείλος της χρεοκοπίας λιποτάκτησαν, να υπονομεύσουν τις θυσίες των Ελλήνων, τη σημερινή σταθερότητα αλλά και το ομαλό μέλλον της χώρας».
Δηλαδή αν εκλεγεί ο Τατούλης κι ο Σγουρός σταθεροποιείται η πορεία της χώρας; Τώρα πως το ΠΑΣΟΚ προτείνει για περιφερειάρχη Πελοποννήσου μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή που φταίει για όλα τα δεινά της χώρας, ας όψεται η (εκλογική) ανάγκη. Και μην πει κανείς ότι ο Τατούλης διαφοροποιήθηκε γιατί αυτό έγινε όταν απώλεσε τον υπουργικό θώκο.
“Έχουμε χρέος να μη καταστούμε όμηροι τυχοδιωκτικών πρακτικών. Κι αν χρειαστεί να μιλήσει ο λαός για να καταδικάσει την πολιτική αποσταθεροποίησης της χώρας, αυτό θα γίνει. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», κατέληξε.
Η αντίθετη άποψη λέγεται τυχοδιωκτική πρακτική. Η απώλεια της Πελοποννήσου αποσταθεροποίηση.  Η απώλεια της Αττικής αιτία εκλογών.  Και γιατί να εκλαμβάνουμε τα πρωθυπουργικά λόγια ως απειλή;
Ο Σαμαράς και να τις θέλει δεν μπορεί να τις επιβάλλει. Η προσφυγή σε αυτές είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού. Οι εκλογές ως θεμέλιο της δημοκρατίας, ως κορυφαία πράξη του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος πάντοτε καλές είναι. Και όσο πιο συχνά προσφεύγουμε σε αυτές τόσο το καλύτερο για εμάς τους πολίτες.
Γιατί όχι λοιπόν;
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: