Σελίδες

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να απομακρύνει τον Ομπάμα

 
Αμερικάνος αναλυτής αναφέρει ότι κάποιοι αξιωματούχοι μέσα στο Λευκό Οίκο και τη κυβέρνηση εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά για να απομακρύνουν τον Μπαράκ Ομπάμα από την προεδρία.
«Αυτή τη στιγμή, υπάρχει συζήτηση στην Ουάσιγκτον και μέσα στην κυβέρνηση για να γίνει χρήση της 25ης τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ για την άρση του Ομπάμα από τα καθήκοντά του», είπε την Παρασκευή, ο Edward Spannaus από το περιοδικό Executive Intelligence Review σε συνέντευξή του στο Press TV (αγγλόφωνο Ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι).
Η τροπολογία επιτρέπει την απομάκρυνση του Προέδρου εάν αυτός / αυτή έχει κάποιου είδους ανικανότητα είτε σωματική είτε ψυχική.
"Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο Ομπάμα είναι διανοητικά ανίκανος να εκπλη -ρώσει το αξίωμα του προέδρου, είπε ο Spannaus.
Αναφερόμενος στη κατακόρυφη πτώση της δημοτικότητας του Ομπάμα, κυρίως λόγω της πρόσφατης οικονομικής κατάρρευσης στις ΗΠΑ, ο Spannaus είπε: «Δεν υπάρχει κανένας τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να σωθεί η προεδρία του σε αυτό το σημείο και δεν κάνει πραγματικά καμία διαφορά το αν θα κερδίσει τις εκλογές για το Κογκρέσο».
«Δεν είχε τα προσόντα για να είναι ο πρόεδρος από την αρχή. Τοποθετήθηκε εκεί ακριβώς γιατί θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ‘μαριονέτα’ και ήξεραν ότι θα είναι μια μαριονέτα για την Wall Street, για τους χρηματιστές του Λονδίνου και για τους Βρετανούς," πρόσθεσε ο Spannaus.
Μια πρόσφατη έρευνα από την Gallup έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς Αμερικάνους ψηφοφόρους δεν θα υποστηρίξουν εκ νέου την επανεκλογή του σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ.
Δείτε το βίντεο
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: