Σελίδες

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

To Ισραήλ μάχεται για τα ιερά του. Εμείς.............;;;;;;;;

Ισραήλ: Το Τελ-Αβίβ, αποφάσισε να αναστείλλει την συνεργασία με την Unesco, μετά την απόφασή της, να αναφέρει, ότι ιερή τοποθεσία για τους εβραίους, αποτε λεί ταυτόχρονα και μουσουλμανικό τέμενος .

Ισραήλ: Το Τελ-Αβίβ, αποφάσισε να αναστείλλει την συνεργασία με την Unesco, μετά την απόφασή της, να αναφέρει, ότι ιερή τοποθεσία για τους εβραίους, αποτελεί ταυτόχρονα και μουσουλμανικό τέμενος .
Η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τη συνεργασία της με την Ουνέσκο για να διαμαρτυρηθεί κατά της απόφασης της που αναφέρει ότι ο τάφος της Ραχήλ, εβραϊκός ιερός τόπος, είναι επίσης και τέμενος, σύμφωνα με επίσημο ανακοινωθέν.
    Το εκτελεστικό συμβούλιο της Ουνέσκο, υιοθέτησε στις 21 Οκτωβρίου πέντε αποφάσεις που αφορούν τα κατεχόμενα παλαιστινιακά και αραβικά εδάφη, η μια από τις οποίες αφορά "Το τέμενος Μπιλάλ Μπιν Ραμπάχ/ Τάφος της Ραχήλ στη Βηθλεέμ", μια διατύπωση που απορρίφθηκε από το Ισραήλ.
    Ο ισραηλινός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το Ισραήλ "ανέστειλε τη συνεργασία του με την Ουνέσκο έως ότου αυτή ανακαλέσει την απόφασή της", την οποία χαρακτήρισε ως "μια νέα προσπάθεια να από-νομιμοποιηθεί το Ισραήλ που εξυφαίνεται από την Παλαιστινιακή Αρχή", σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.
    "Αποφάσεις σαν αυτή απομακρύνουν ακόμη περισσότερο την ειρηνευτική διαδικασία και βλάπτουν τη φήμη της Ουνέσκο", εκτίμησε.
    Ο τάφος, όπου σύμφωνα με την παράδοση αναπαύεται η βιβλική μητριαρχική μορφή Ραχήλ, η τρίτη ιερότερη τοποθεσία του Ιουδαϊσμού, θεωρείται επίσης ως ιερός τόπος και από τους μουσουλμάνους. Πρόκειται για έναν θύλακο που ελέγχεται από τον ισραηλινό στρατό στην παλαιστινιακή αυτόνομη πόλη της Βηθλεέμ.
e-typos

Δεν υπάρχουν σχόλια: