Σελίδες

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Mετά την Frontex στον Έβρο ....έπεται συνέχεια


Μετά την Frontex στον Έβρο...η Γερμανική Δίωξη Εγκλήματος στην Αθήνα...τώρα καταλάβαμε γιατί πέσανε οι στρακα-στρουκες! - ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ!!!

Στην Αθήνα βρίσκονται στελέχη της γερμανικής υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος για τις έρευνες που αφορούν το τρομο – πακέτο που έφτασε στην καγκελαρία στο Βερολίνο. Το ΒΚΑ ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών και ανακρίσεων των ελληνικών αρχών. Επιπρόσθετα στην Αθήνα τα στελέχη του BKA θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν και πακέτα-βόμβες που έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές διωκτικές αρχές. Σε αυτό απο δίδουν ιδιαίτερη σημασία,καθώς θεωρούν ότι ήταν «ίδιας κατασκευής» και το πακέτο που έφτασε από την Ελλάδα στην καγκελαρία με αποδέκτη την καγκε λάριο Άγκελα Μέρκελ.

Ευρωσύσκεψη για τα τρομο-δέματα
Εμπειρογνώμονες από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να συσκεφθούν την Παρασκευή (5/11) για το θέμα των “εκρηκτικών” δεμάτων, που απασχόλησαν το τελευταίο 48ωρο την Ελλάδα. Όπως δήλωσε την Τετάρτη (3/11) ο Μικέλε Τσερκόνε, εκπρόσωπος της Σεσίλια Μάλμστρομ, της αρμόδιας επιτρόπου για εσωτερικές υποθέσεις, οι εμπειρογνώμονες ειδικεύονται σε θέματα ασφαλείας στον τομέα των αερομεταφορών, και θα αξιολογήσου τις αποστολές παγιδευμένων δεμάτων από την Υεμένη και την Ελλάδα. Ο Μ. Τσερκόνε επισήμανε, επίσης, ότι η τρομοκρατική απειλή εξακολουθεί να υπάρχει και για το λόγο αυτό τόνισε την ανάγκη να υπάρχει επαγρύπνηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο κρατών μελών. Ερωτηθείς αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε παγιδευμένο δέμα, ο Μικέλε Τσερκόνε απάντησε αρνητικά, τονίζοντας, ωστόσο, ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της βρίσκονται σε συναγερμό και ελέγχουν όλα τα νεοεισερχόμενα στην Επιτροπή δέματα.

Εθνικά Θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: