Σελίδες

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Πολιτική επιπέδου συνοικιακού κουτσομπολιού

 
 
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Κρίση αυτισμού διέρχεται, όπως φαίνεται, το πολιτικό σύστημα. Για δεύτερη μέρα χθες οι πολιτικοί μας ταγοί – μεγάλοι και μικροί (όσον αφορά στην κοινοβουλευτική τους δύναμη, βεβαίως) – έκριναν ότι πρέπει να ασχοληθούν με το αν τους συνάντησε ή όχι ο Γ. Δημαράς.

Αρκεί μια κουβέντα στην τηλεόραση για να αποσταθεροποιηθούν τα πάντα.  Για να βρεθούν όλοι εκτός κανόνων επικοινωνίας. Για να προχωρήσουν σε μια συντονισμένη επίθεση, αγνοώντας τον βασικό εκείνο κανόνα που λέει πως ο κόσμος προστατεύει και επιβραβεύει αυτόν που δέχεται την επίθεση.
Μωραίνει Κύριος; Πιθανόν.  Γενικός πανικός; Και αυτό πιθανόν. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς αυτή την ιστορία κατά την οποία με τόση επιμέλεια και τόσες πολλές λεπτομέρειες δόθηκαν οι εκατέρωθεν εξηγήσεις;  Μέχρι και επίσημες ανακοινώσεις εκδόθηκαν!

Η χώρα οδεύει ολοταχώς προς την πτώχευση, για αυτοδιοικητικές εκλογές ούτε λόγος, τα πάντα ολόγυρα έχουν αποσυντονιστεί και οι αρχηγοί μας δίνουν την ύστατη μάχη για ένα αξιοπρεπές εκλογικό αποτέλεσμα.

Μια εντελώς αυτιστική συμπεριφορά, εντελώς δυσανάλογη προς την οικτρή οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας. Μια συμπεριφορά που ρέπει προς το κουτσομπολιό, την ώρα που θα περίμενε κανείς να κοιτάξουν όλοι μαζί πώς μπορούμε να βγούμε από αυτήν την περιπέτεια.

Η αλήθεια είναι πως δεν περιμένουμε και πολλά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει το «ο τρώσας και ιάσεται». Όσοι κυβέρνησαν βρίσκονται υπόλογοι απέναντι στον λαό που συστηματικά εξαπάτησαν, υποσχόμενοι συνεχώς καλύτερες ημέρες που δεν ήλθαν ποτέ.

Και όσοι δεν κυβέρνησαν, μοιάζουν απόλυτα ενταγμένοι στο σύστημα, έλαβαν μέρος σ’ αυτό, βολεύτηκαν και βόλεψαν και αυτοί, επωφελήθηκαν από διατάξεις που κατ’ αρχήν σκοπό είχαν να εξυπηρετήσουν τους μεγάλους.

Ήταν πραγματικά πολύ θλιβερή εικόνα η χθεσινή του «μου ΄πες, σου ΄πα».  Συγγνώμη, μπορεί να ακουστεί βαριά η έκφραση, αλλά δόθηκε η εντύπωση πως είχαν βγει τα μπουγαδοκόφινα στην γειτονιά και γίνονταν όλες οι αναγκαίες προετοιμασίες για το παραδοσιακό μαλλιοτράβηγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: