Μάλλον εκεί στην Κατεχάκη και στη ΓΑΔΑ, κόλλησαν από την κυβέρνηση και κάνουν άλλα αντ’ άλλων. Είναι ποτέ δυνατόν να διαρρέουν ότι οι φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων είναι σημερινές και να δίνουν δύο μπαγιάτικες, αν και όχι και τόσο παλιές, φωτογραφίες τους; Και ναι μεν, είναι κατανοητό ότι δεν θέλουν να δώσουν σημερινές, επειδή, πολύ πιθανόν δεν θέλουν να φανούν τα…συνοδευτικά των συλλήψεων , όπως το ίδιο έγινε με φωτογραφίες από συλληφθέντες για τον Επαναστατικό Αγώνα. Όμως, το να βάζουν και παπαγαλάκια, τηλεοπτικούς δημοσιογράφους να λένε ότι είναι σημερινές (μα καλά, αυτοί οι «δημοσιογράφοι» ούτε κριτήριο, ούτε και επαγγελματική αξιοπρέπεια έχουν;) παραπάει το πράγμα.
Μα καλά, δεν παρατηρούν ότι ο ένας φαίνεται να κάθεται χαλαρός και άνετος –κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι στα φιλόξενα κρατητήρια της ασφάλειας- και ο άλλος απλά να περπατάει; Κατ’ αρχήν, οι φωτογραφίες είναι κομμένες γύρω-γύρω από τα πρόσωπα. Άρα, δεν θέλουν να φανεί το περιβάλλον και, κατά συνέπεια, από πού προέρχονται, αν τους φωτογράφισαν κατά τη διάρκεια παρακολούθησης ή αν τις «έκλεψαν» τις φωτογραφίες, π.χ. στη διάρκεια κάποιας «διάρρηξης». Άλλωστε, και τα δύο πρόσωπα ηλικίας 22 και 24 ετών, δεν φαίνεται να είναι κατά τι νεότερα στις φωτογραφίες. Όπως και να’ χει δείχνουν ότι η αστυνομία παρακολουθούσε τα πρόσωπα αυτά για καιρό. Επίσης, δεν φαίνονται να είναι και πολύ παλιές (http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_ content&lang n=%27..%27&perform=view&id=4610&Itemid=726&lang=).
Και στη μεν περίπτωση του υπόπτου για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την ΕΛΑΣ, αλλά δεν τον έβρισκαν –λέει- είναι φυσικό να έχουν φωτογραφίες του. Τον άλλον, που λένε ότι δεν τον ήξεραν και ότι, είτε συνδέεται –με κάποιον τρόπο- με τη «Σέχτα», ή ότι ο αδελφός του έχει σχέση με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», πως και έχουν τη φωτογραφία του; Άρα και αυτόν τον ήξεραν.
Κατόπιν τούτου του αστυνομικού ερασιτεχνισμού, εύλογα προκύπτει το ερώτη μα: Ας υποθέσουμε ότι ο πρώτος τους ξέφευγε, ο δεύτερος που ήξεραν ότι και αυτός ήταν ύποπτος, επίσης τους ξέφευγε; Είναι εμφανές ότι οι αντι τρομοκρατικοί μηχανισμοί της ΕΛΑΣ έχουν ατονήσει. Και εάν δεν είναι έτσι, τότε προκύπτουν άλλες «πονηρές» υποψίες. Τέλος, απορίας άξιον είναι γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ τα ονόματα των δύο συλληφθέντων τη στιγμή που έδωσε τις φωτογραφίες τους.
Μάλλον τα έχουν μπλέξει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και υπουργείο Δικαιοσύνης.

antinews