Σελίδες

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Πρέπει να φοβόμαστε περισσότερον τα δικά μας σφάλματα παρά τα σχέδια των εχθρών μας


Φαντάζεστε έναν Γερμανό Νταβούτογλου;

Εκτύπωση | 21/01/2011 | Με τον Λάζαρο Μαύρο

Μ Ν Η Μ Ω Ν ΤΩΝ Γενοκτονιών Αρμενίων και Ελλήνων, Πόντου και Μικρασίας, από τους Νεότουρκους και Κεμαλικούς, ο πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας υποδέχθηκε τον Αρμένιο ομόλογό του Σερζ Σαρκισιάν: «Κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο», είπε. Εννοούσε τις Γενοκτονίες του 1915 - 1923. Τα λόγια του προκάλεσαν οργή στη σημερινή Τουρκία. Εάν ο Παπούλιας έλεγε τα ίδια λόγια, υποδεχόμενος Εβραίο ομόλογό του και ως «βάρβαρο» εννοούσε τους Χιτλερικούς του 1940 - 1945, ουδείς στη σημερινή Γερμανία θα οργιζόταν. Πλην, ίσως, κάποιων περιθωριακών νεο-ναζιστών. Ποια είναι, λοιπόν, η σχέση των σημερινών Γερμανών, με το προ 66 ετών παρελθόν τους και, αντιστοίχως, ποια είναι η σχέση των σημερινών Τούρκων, με το προ 88 ετών παρελθόν τους; Οι μεν πρώτοι ντρέπονται. Οι δε δεύτεροι περηφανεύονται…
Θ Α ΜΠΟΡΟΥΣΕ να φανταστεί κανείς σήμερα, τον νυν Γερμανό υπ.Εξ. να νοσταλγεί και να εκθειάζει τη συστράτευση των Ιταλών (του Μουσολίνι), με τους Γερμανούς (του Χίτλερ) εναντίον όσων από κοινού μακέλεψαν τότε; Κι αν υπήρχε σήμερα τέτοιος Γερμανός υπ.Εξ., με τέτοιες νοσταλγίες γραμμένες σε βιβλίο του, τι σάλος άραγε θα ξεσηκωνόταν παγκοσμίως; Και ποιος στον κόσμο ομόλογός του θα δεχόταν έστω και να συνομιλήσει μαζί του;
Ε Α Ν ΟΜΩΣ ουδείς τέτοιος Γερμανός υπ.Εξ. υπάρχει, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στην Τουρκία: Ο Τούρκος υπ.Εξ. Νταβούτογλου, στο βιβλίο του «Το στρατηγικό βάθος», όπου είχε αναπτύξει την κυβερνώσα σήμερα ισλαμική Νεο-Οθωμανική στρατηγική του, ΚΑΙ εκθειάζει ΚΑΙ νοσταλγεί τη «συστράτευση» των τότε Κούρδων (1915-1923) με τους Τούρκους, στη διάπραξη των Γενοκτονιών Αρμενίων και Ελλήνων. Στη σελίδα 669 γράφει και τα εξής: «Ο κουρδικός λαός, παρ’ ότι οικονομικά ήταν σε ασύγκριτο προς τη σημερινή του κατάσταση βαθμό υπανάπτυκτος, συστρατεύθηκε, τόσο κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκ. Πολέμου με το Οθωμανικό κράτος εναντίον του αρμενικού κινήματος υποστηριζομένου από τη Ρωσία, όσο και κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας εναντίον των Ελλήνων εισβολέων, οι οποίοι υποστηρίζονταν από τις δυτικές δυνάμεις»…
Ε Ν Α Ν Τ Ι ΕΝΟΣ τέτοιου Τούρκου υπ.Εξ., ωστόσο, η στάση π.χ. των κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Δ. Δρούτσα, πρωθυπουργού και υπ.Εξ., αντιστοίχως, του ελλα-δικού μας κράτους, αποτελεί -όπως ο ίδιος ο Νταβούτογλου καμαρώνει- «μηδενικό πρόβλημα»…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑ 21.1.11 

Εάν, εκτός από την «πολιτική μας» στο Κυπριακό, συλλογιστούμε και τη «στρατηγική μας» στα κοιτάσματα της ημετέρας ΑΟΖ, πόσο άραγε δίκαιο είχε ο Θουκυδίδης που έγραφε στο Α-114 ότι, «μάλλον γαρ πεφόβημαι τάς οικείας ημών αμαρτίας ή τάς τών εναντίον διανοίας» (διότι περισσότερον φοβούμαι τα δικά μας σφάλματα παρά τα σχέδια των εχθρών μας);
Λάζ. Α. Μαύρος
Σίγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: