Σελίδες

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Πληθαίνουν οι Ιερώνυμοι. Ομογένεια χωρίς Ελληνικότητα ζητά ο μητροπολίτης Καναδά, Σωτήριος



Είχατε ακούσει για Όμηρο, Ησίοδο, Πλάτωνα, Σοφοκλή, Αριστοτέλη, Σωκράτη, Περικλή, Θουκυδίδη, Δημοσθένη, Αλέξανδρο και εκατοντάδες άλλους που έκαναν την Ελλάδα το λίκνο του Πολιτισμού και μας θαυμάζουν σ' όλο τον κόσμο; Ξεχάστε τους.
'Ολους τους θάβει ο μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος, σε επιστολή του που θα αναγνωστεί την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 στις εκκλησίες γιά την ''εορτή των τριών ιεραρχών'' και που βασικό σκοπό έχει να θάψει την Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο και τις αδελφές Κοινότητες Μόντρεαλ και Λόντον, που του…μπαίνουν στο μάτι γιατί αποτελούν τους μόνους τρεις ανεξάρτητους οργανισμούς στη Βόρεια Αμερική, με διοικητικά συμβούλια εκλεγμένα από τον ελληνισμό (συχνά με λάθη στις επιλογές αλλά πάντα με δημοκρατικές διαδικασίες) και όχι διορισμένα από τον Μητροπολίτη. Και με πολιτιστικά προγράμματα που παρουσιάζουν όλο το φάσμα του ελληνικού πολιτισμού και όχι μόνο εκδηλώσεις θρησκευτικού περιεχομένου.
Γράφει λοιπόν ο μητροπολίτης Καναδά κ. Σωτήριος, ως να προβλέπει το τέλος του κόσμου:
«Το πείραμα να κρατήσουμε τους Έλληνες, Έλληνες εκτός Ελλάδας, προσφέροντας ξερή γνώση της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής κουλτούρας, της ελληνικής ιστορίας, απέτυχε. Όσο κι αν μερικοί δε θέλουν να το παραδεχτούν, στο εξωτερικό δεν θα μείνει τίποτε άλλο από την Ελληνορθόδοξη Πίστη, την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία. Θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές; Θέλουμε να πατούμε επί στερεού εδάφους πάνω στη γη; Τότε πρέπει η Ελληνική μας Παιδεία να είναι Ελληνορθόδοξη Παιδεία και να διαπλάθει σωστούς χαρακτήρες. Αν αυτό δεν κάνουμε, τότε περπατάμε στα σύννεφα. Τίποτε δεν γίνεται με λόγια. Χρειάζεται πράξη. Χρειάζεται δουλειά. Χρειάζονται θυσίες… Να γίνουμε μεγαλύτεροι εθελοντές. Να προσφέρουμε εργασία, χρόνο και χρήμα.»
Δηλαδή, «τσακίστε τις κοινότητες που μιλούν για ελληνικό πολιτισμό, κλείστε τα αιρετικά σχολεία τους που μιλούν για ελληνισμό και ελληνική παράδοση, για τους σοφούς προγόνους της αρχαίας Ελλάδας, μόνο οι Τρεις Παμμέγιστοι Φωστήρες  μετρούν, οι αρχαίοι πρέπει να καούν στο πυρ της κολάσεως».
Η μητρόπολη Καναδά δημιουργήθηκε μετά την διάσπαση της Αρχειπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής (1996) και υπάγεται απευθείας στο οικουμενικό Πατριαρχείο... (20 Iαν.'11)
Καλάμι

Δεν υπάρχουν σχόλια: