Σελίδες

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011


Τουρκία: Έκοψε την πρόσβαση στα Blog !


Μάρτιος 4, 2011.

«Μην αγγίζετε το Blog μου» είναι το νέο σύνθημα των χρηστών του Διαδικτύου στην Τουρκία, που σήμερα, δεν υπάρχει πρόσβαση στα Blogs στην πλατφόρμα των Bloggerblogspot.com
Πριν από μήνες είχε απαγορευτεί η πρόσβαση στο Youtube, τώρα οι χρήστες του διαδικτύου στην Τουρκία δεν μπορούν να ενταχθούν στην πλατφόρμα του blogger.
 Η Blogger είναι η δεύτερη  καλύτερη πλατφόρμα στην Τουρκία μετά το wordpress.
« Η Τουρκία οδεύει να γίνει   χώρα-εχθρός του Διαδικτύου», σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο  του Μπίλντζι. 
Οι Τούρκοι χρήστες έχουν βρει, ωστόσο,  τρόπους να παρακάμπτουν την λογοκρισία που επιβάλλεται στο διαδίκτυο και σίγουρα θα βρουν έναν άλλο τρόπο τώρα να μπαίνουν στην πλατφόρμα των blogs»
Το σενάριο είναι το ίδιο, όπως και της παρεμπόδισης της πρόσβασης στο Youtube, το οποίο αποκλείστηκε από τα εκατομμύρια των χρηστών λόγω μια αναφοράς- ταπείνωσης του Κεμάλ Ατατούρκ.
Αυτή τη φορά, η απόφαση ελήφθη λόγω των ποδοσφαιρικών αγώνων και μετά από έφεση της δορυφορικής τηλεόρασης DigiTurk, αφού πειρατικές ιστοσελίδες μετέδιδαν ποδοσφαιρικό αγώνα για τον οποίο είχε πληρώσει δικαιώματα μετάδοσης το αναφερόμενο κανάλι.
Το δικαστήριο το οποίο χειρίστηκε την υπόθεση αυτή, εξέδωσε απόφαση στην οποία απαγορεύει την ολική πρόσβαση σε όλα τα blogs στην πλατφόρμα Blogger.
--
Τίτλος: «Турција ги забрани блоговите»
Δημοσίευση: ИНПРЕС, 3.3.2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: