Σελίδες

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Μήνυση από δικηγόρους του ψευδοκράτους στον Ερντογάν



Εφ. Χουριέτ 

Ομάδα δικηγόρων από την ΤΔΒΚ, υπέβαλαν μέσω ταχυδρομείου στην εισαγγελία της Άγκυρας μήνυση σε βάρος του πρωθυπουργού Ερντογάν
Η μηνυτήρια αναφορά φέρει την υπογραφή 15 δικηγόρων και για να φτάσει στην εισαγγελία της Άγκυρας τηνπαρέδωσαν σήμερα στο ταχυδρομείο της Λευκωσίας. Ένα αντίτυπο της μήνυσης στάλθηκε και στην τουρκική πρεσβεία της Λευκωσίας. Στην μήνυση αναφέρεται πως ο πρωθυπουργός Ερντογάν κατά την επίσκεψη του στο Κιργιζιστάν και μιλώντας σε δημοσιογράφους ¨ τραυμάτισε την τιμή και την αξιοπρέπεια των Τουρκοκυπρίων, ενώ προκάλεσε μίσος και εχθρότητα στον τουρκικό λαό εναντίον τους¨και ζητήται η τιμωρία του.
Ο δικηγόρος Μουσταφά Σενέρ έκανε ανακοίνωση τύπου εξ ονόματος των 15 δικηγόρων
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ¨Όλοι οι Τουρκοκύπριοι που ζούνε στην ΤΔΒΚ προσεβλήθησαν από τον Ερντογάν, άρα έχουν προσβληθεί και οι ίδιοι¨ και πως ¨επειδή πιστεύουν στην ανωτερότητα του νόμου, άρχισαν νομικό αγώνα¨.
Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ¨Θα ασκηθούνε επίσης τα νόμιμα σε βάρος του υπουργού επικρατείας Τζεμίλ Τσιτσέκ και του αρχιδιαπραγματευτή με την Ε.Ε. Εγεμέν Μπαγίς, που ενέκριναν ή υπερασπίστηκαν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ερντογάν¨
Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται πως ¨αρχίζουμε αυτήν τη διαδικασία εξ ονόματος της τιμής, της υπερηφάνειας και της ευαισθησίας των Τουρκοκυπρίων¨ και πως ¨κινούμαστε με την πίστη πως δεν θα ήταν σωστό να παραμείνουμε άφωνοι μπροστά σε ένα κοινωνικό γεγονός¨.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ¨Η μήνυση δεν πρέπει να αξιολογηθεί ως αντίδραση των Τουρκοκυπρίων ενάντια στην Τουρκική Δημοκρατία¨, αλλά πως πρόκειται καθαρά για ¨αντίδραση των Τουρκοκυπρίων ενάντια στις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός Ερντογαν¨.

toyrkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: