Σελίδες

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Νέα διαδήλωση στην Υεμένη. Το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τις εξεγέρσεις, λέει ο πρόεδρος της Υεμένης


  Σαναά, Υεμένη:-






Αντιμέτωπος με κύμα αντικυβερνητικών    διαδηλώσεων ο πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ κατηγορεί το Ισραήλ και τις ΗΠΑ,  ότι επιχειρούν την αποσταθεροποίηση  της χώρας του και του αραβικού κόσμου. «Οι εξεγέρσεις που συγκλονίζουν τον αραβικό κόσμο είναι μία θύελλα που υποκινήθηκε από το Τελ Αβίβ υπό την εποπτεία των ΗΠΑ», λέει ο Σάλεχ, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία της Υεμένης εδώ και 32 χρόνια.
Ο Αλί Αμπντάλα Σάλεχ δηλώνει, ότι οι διαδηλώσεις στην Υεμένη «δεν αποτελούν παρά μια προσπάθεια μίμησης» των εξεγέρσεων στις άλλες αραβικές χώρες και διαβεβαιώνει ότι «η Υεμένη δεν είναι Τυνησία, ούτε Αίγυπτος» και ότι «ο λαός της Υεμένης είναι διαφορετικός».
Οι δηλώσεις Σάλεχ ήλθαν τη στιγμή που πραγματοποιείται νέα διαδήλωση στο κέντρο της πρωτεύουσας της Υεμένης, Σαναά, ύστερα από έκκληση της αντιπολίτευσης, με αίτημα την αποπομπή του Σάλεχ.
Οι διαδηλωτές έχουν αποκλείσει τρεις δρόμους που οδηγούν στο Πανεπιστήμιο της Σαναά, επίκεντρο της λαϊκής εξέγερσης στην πρωτεύουσα της Υεμένης από τις 27 Ιανουαρίου.
«Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος, ο λαός θέλει την αποπομπή του Αλί Αμπντάλα Σάλεχ», φωνάζουν οι διαδηλωτές, οι οποίοι σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες άτομα.
Ο σεΐχης Αμπντούλ Ματζίντ αλ-Ζιντάνι, ο οποίος κατά τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει διασυνδέσεις με το δίκτυο της Αλ Κάιντα, ήταν παρών στη διαδήλωση.
Ο Σάλεχ, σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της εδρεύουσας στην Υεμένη πτέρυγας της Αλ Κάιντα, δεν έχει κατορθώσει να θέσει τέλος στις καθημερινές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που σαρώνουν τη χώρα. Το κύμα διαμαρτυρίας έχει επεκταθεί στη νότια Υεμένη, όπου σημειώνονται αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας.

Eφημερίδα της "ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: