Σελίδες

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Κατά τον ίδιο τρόπο που και το ΚΚΕ έχει σαν στόχο την διάλυση της Ελλάδας έτσι και


«Το ΑΚΕΛ στοχεύει στη διάλυση του κυπριακού Ελληνισμού»

Εκτύπωση | 03/03/2011 | Με τον Σάββα Ιακωβίδη

ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Κύπριος, μεγάλωσε στη Γαλλία αλλά νιώθει, σκέφτεται και αντιδρά ως ένας βαθιά σκεπτόμενος κάτοικος αυτού του δύσμοιρου τόπου. Αναφέρομαι στον Παύλο Καβάλλη. Μετά το γνωστό επεισόδιο στη Λάρνακα, με τον ξυλοδαρμό αστυνομικού από Παλαιστίνιους, μου έστειλε τις παρακάτω σκέψεις: «Η πρώτη μου σκέψη, είναι ο εξευτελισμός. Κάθε χώρα οφείλει να έχει κύρος και αξιοπρέπεια. Και τι βλέπουμε στην Κύπρο; Αιτητές ασύλου με τα παιδιά τους να δέρνουν, μπροστά σε δημοσιογράφους, δικό μας αστυνομικό, άνευ πρόκλησης και άνευ λόγου. Αν δεν είχαμε τη δημοσίευση των γεγονότων και τις πραγματικά συγκλονιστικές αυτές εικόνες, ποιος θα πίστευε ότι συμβαίνουν στην Κύπρο του 2011; Υποτίθεται ότι οι πολιτικοί πρόσφυγες είναι πολιτισμένοι δημοκράτες, διωγμένοι από βάρβαρα καθεστώτα. Διερωτάται κανείς ποιο πρότυπο αντιπροσωπεύουν οι βασανιστές του αστυνομικού μας. Είδαμε πώς οι αιτητές ασύλου δεν δίστασαν να εμπλέξουν και τα ανήλικα παιδιά τους.
»Η εκρηκτική ατμόσφαιρα και ο σάλος που προκάλεσαν εξελίχθηκε αστραπιαία και στο βάναυσο ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Ύστερα από τη βίαιη αυτή επίθεση, διεκδικούσαν χωρίς τύψεις, με τον πιο ήσυχο τρόπο και μ’ ένα χαμόγελο ευχαρίστησης, τα λεφτά που περίμεναν. Η δεύτερή μου σκέψη, είναι πώς θα μπορέσει η κοινωνία μας να εντάξει και να αφομοιώσει τέτοιους ανθρώπους; Προφανώς, έχουμε ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των Παλαιστινίων αυτών και της χώρας που τους υποδέχεται. Διερωτώμαι: Ποιος Κύπριος γονιός μπορεί να φανταστεί το παιδί του στην ίδια τάξη με δύο ή τρεις από αυτούς τους τρομοκράτες που είδαμε στις συγκεκριμένες σκηνές; Και να ξέρει ότι στην αυλή του σχολείου έχει άλλους πενήντα, που θα τολμούσαν με τόση βία να αναστατώσουν τα πάντα και να σπείρουν τον πανικό ανάμεσα στη νεολαία μας; Όταν αλλοδαποί έφηβοι έχουν το θράσος να επιτεθούν σε αστυνομικό και σε κυβερνητικά γραφεία, πολύ φοβάμαι ότι η συμπεριφορά τους απέναντι σε άλλα πρόσωπα της κοινωνίας δεν θα είναι πιο πολιτισμένη.
»Η τρίτη μου σκέψη, πάει στο ιστορικό λάθος του ΑΚΕΛ. Αντιλαμβάνομαι όλο και πιο ξεκάθαρα ότι η ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος έχει ως στόχο τη διάλυση του κυπριακού Ελληνισμού με όλα τα μέσα, κυρίως διευκολύνοντας την εγκατάσταση μεταναστών, που θα αλλοιώσουν για πάντα την Κύπρο, που ξέρουμε και που αγαπάμε. Από τη μια, η Υπουργός Εργασίας παρέπεμψε τους διαδηλωτές-τρομοκράτες στη Βουλή. Ξεχνά, όμως, να πει ότι οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν τον κυπριακό λαό και όχι αιτητές ασύλου, εκ των οποίων μόνο ένας στους είκοσι θα αναγνωριστεί, τελικά, ως πολιτικός πρόσφυγας. Από την άλλη, ο Υπουργός Εσωτερικών βλέπει Κύπριους ρατσιστές παντού, ως εάν να ήταν ο ίδιος θύμα ενός ελληνικού Κου-Κλουξ-Κλαν, ενώ το κόμμα του ισοπεδώνει τα πάντα και διαιρεί την κοινωνία σε ρατσιστές και σε καλούς αλλοδαπούς, με σκοπό την αναίρεση κάθε διαφορετικής γνώμης στην ολέθρια πολιτική τους. Και ο Ταλάτ συνήθιζε να λέει ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι ρατσιστές.
»Η ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν καταλαβαίνει, όμως, ότι το κόμμα τους θα χάσει γρήγορα πολύ περισσότερους ψήφους Ελλήνων Κυπρίων απ’ ό,τι θα πάρουν από τους χιλιάδες φρεσκοβαμμένους Κύπριους, που πολιτογραφούν κάθε χρόνο. Δίνουν μάχη για έναν αγώνα που δεν ανήκει στο λαό μας! Τελειώνοντας, θέλω να υπενθυμίσω τη στήριξη που βρίσκουν αυτοί οι πρόσφυγες από τις εισφορές του Κύπριου φορολογουμένου. Δεν αμφιβάλλω ότι σε μια περίοδο κρίσης, τα γεγονότα αυτά που είδαμε να διαδραματίζονται στον τόπο μας, όχι μόνο έχουν ενοχλήσει, αλλά έχουν θίξει συνάμα τον Κύπριο πολίτη».


Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: