Σελίδες

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Για την Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).....


Στο Ελσίνκι μεταβαίνει ο Σαμαράς

Share
Συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει εδώ και καιρό σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει σήμερα στο Ελσίνκι προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) με θέμα την Οικονομική Διακυβέρνηση, που πραγματοποιείται την Παρασκευή 4 Μαρτίου. Στόχος του είναι η εξεύρεση λύσης που θα οδηγήσει στην ταχύτερη έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο με τα σκληρά μέτρα. Ο πρόεδρος τς ΝΔ θα παρουσιάσει στην σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ τις προτάσεις για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, μείωση του επιτοκίου και για την έκδοση ευρωομολόγου.
Η σύνοδος, στην οποία  συμμετέχουν 15 πρωθυπουργοί, αλλά και αρχηγοί αντιπολίτευσης, όπως ο Ισπανός Ραχόι και ο Σλοβένος Γιάνσα, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς πραγματοποιείται λίγες μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για την οικονομία. Έτσι οι 15 από τους 27 αρχηγούς των κρατών – μελών της Ε.Ε. θα έχουν την ευκαιρία να καταλήξουν σε συγκεκριμένες αποφάσεις.
Στη σύνοδο θα λάβουν μέρος επίσης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπάι και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μπούζεκ.
Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα συνοδεύουν, ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Μιχελάκης, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Σταύρος Παπασταύρου και οι σύμβουλοι του Προέδρου, κ.κ. Γιάννης Μουρμούρας και Χρύσανθος Λαζαρίδης.
Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: