Σελίδες

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ν.Δ.: "Συνταγματική εκτροπή η εκχώρηση κυριαρχίας και με 180"!


«Συνταγματικό πραξικόπημα» χαρακτήρισαν αργά το βράδυ, απόλυτα έγκυρες πηγές της Ν.Δ. την επικείμενη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόϊκα, σε περίπτωση που αυτή συνοδεύεται με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων ακόμα και αν η συμφωνία ψηφιστεί από 180 βουλευτές! 

Δηλώνουν, μάλιστα, ότι δεν θα την αναγνωρίσουν, καθώς αυτή θα είναι απόλυτα παράνομη.

Πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη αφού η Ν.Δ. υπερακοντίζει ακόμα και αυτούς που λένε ότι με 180 δύναται η Βουλή να προχωρήσει σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας!
Μάλιστα τεκμηριώνεται αυτή η θέση απόλυτα: «Μια τέτοια συμφωνία είτε ψηφιστεί από 151 είτε από 180 είναι αντισυνταγματική. Το άρθρο 28 του Συντάγματος, που ορίζει την
αυξημένη πλειοψηφία των 180 αφορούσε μόνο την συμφωνία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και συμφωνίες, που αφορούν το σύνολο των χωρών της Ε.Ε. και όχι τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας μιας χώρας μέλους". Και έχουν απόλυτα δίκαιο.  

Βέβαια η κυβέρνηση σε περίπτωση που είχε 180 ψήφους θα μπορούσε με εξαιρετικά διασταλτική ερμηνεία του Συντάγματος (το άρθρο αναφέρεται στην ερμηνευτική διάταξη ότι αφορά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση) να ακροβατήσει μεταξύ συνταγματικότητας και εκτροπής, αλλά πλέον η Ν.Δ. δεν της αφήνει κανένα περιθώριο.

Μάλιστα η θέση της Συγγρού, είναι, θα λέγαμε, αρκετά μελετημένη, αφού δεν αφήνει καν περιθώριο να πιεστεί για να συναινέσει για να υπερψηφίσει αφού και να το έπραττε αυτό και πάλι το αποτέλεσμα θα ήταν ένα συνταγματικό πραξικόπημα. Αυτό εννοούσε και ο στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. Δ.Σταμάτης όταν αναφερόταν σε "χούντα" που θα προέκυπτε σε περίπτωση συμφωνίας ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. επί του προκειμένου.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο Α. Σαμαράς θα καταγγείλει την νέα συμφωνία - ουσιαστικά θα καταγγείλει τους όρους που συνοδεύουν το κούρεμα του ελληνικού χρέους - ως αντισυνταγματική, τονίζοντας ότι «αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς ουσιαστικά θα είναι άκυρη».Aυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να δεσμεύεται από την συμφωνία, άρα αυτή θα έχει αναγκαστικά ημερομηνία λήξεως, την ημέρα που θα πέσει η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: