Σελίδες

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ένα πολύ κρίσιμο δίλημμα για τη Νέα Δημοκρατία


 
Αν απόψε αποφασισθεί κούρεμα της τάξης του 50%, δεν αποκλείεται η αξιωματική αντιπολίτευση να καταστεί ρυθμιστής των εξελίξεων
26 Οκτ 2011 - 06:11
Picture 0 for Ένα πολύ κρίσιμο δίλημμα για τη Νέα Δημοκρατία
Κι αν απόψε αποφασισθεί κούρεμα της τάξης του 50%, πώς θα το διαχειρισθεί η κυβέρνηση πολιτικά; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί τις τελευταίες ώρες τον επιχειρηματικό και τραπεζικό κόσμο της χώρας, ο οποίος διαβλέπει το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών περισσότερο πιθανό από ποτέ.
Μόνο που στην πραγματικότητα, το ερώτημα είναι ακόμα πιο σύνθετο. Κι έχει να κάνει με την εξής παράμετρο: μήπως πριν πάει σε εκλογές, η κυβέρνηση  ζητήσει από την ελληνική βουλή την ψήφιση αυτού του 50% ως νόμου του κράτους, και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία; Δηλαδή, με 180 βουλευτές, γεγονός το οποίο θα καταστήσει τη ΝΔ ρυθμιστή των εξελίξεων.
Αν η Συγγρού πει «όχι» σε αυτή την περίπτωση της μετακυλίεται ένα μεγάλο κομμάτι της ευθύνης για την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, που θα ακολουθήσουν. Αν πει «ναι», τότε η ΝΔ κινδυνεύει να θεωρηθεί συμμέτοχος σε ό,τι (ακόμα πιο επίπονο) ακολουθήσει.
Εκ των πραγμάτων, το δίλημμα ακούγεται και είναι μεγάλο. VORIA.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: