Σελίδες

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

"Τα πράσινα μπερέ δεν τα νικούν ποτέ"




Η συνεχής εκπαίδευση, η συνειδητή πειθαρχία, η ετοιμότητα, η επαγρύπνηση και το υψηλό ηθικό αποτελούν τα κυριότερα στοιχεία ισχυροποίησης της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας των Ειδικών μας Δυνάμεων, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης.
Σε χαιρετισμό του στην τελετή απονομής του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΠΕΡΕ στους νέους Καταδρομείς της 2011 Β’ ΕΣΣΟ, στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στο Σταυροβούνι, ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στο Διοικητή Καταδρομών, στον Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης και στους εκπαιδευτές αξιωματικούς και υπαξιωματικούς για την άρτια και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που παρέχουν στους νέους καταδρομείς, σημειώνοντας ότι στον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία τους οφείλεται η επιτυχία, οι άριστες επιδόσεις και η στρατιωτική αρετή των νέων καταδρομέων.
Απευθυνόμενους στους νέους καταδρομείς, ο . Ηλιάδης είπε ότι η «ένταξη και η υπηρεσία σας στις ειδικές δυνάμεις που εθελοντικά έχετε επιλέξει αποτελεί
προσφορά προς την Εθνική Φρουρά και την πατρίδα. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από νέους όπως και εσείς, υπεύθυνους, δυναμικούς, πειθαρχημένους, με μαχητικό φρόνημα και στρατιωτική συνείδηση».
Πρόσθεσε ότι η «συνεχής εκπαίδευση, η συνειδητή πειθαρχία, η ετοιμότητα, η επαγρύπνηση και το υψηλό ηθικό αποτελούν τα κυριότερα στοιχεία ισχυροποίησης της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας των Ειδικών μας Δυνάμεων. Το ανθρώπινο δυναμικό είναι ο σημαντικότερος συντελεστής της αμυντικής μας προσπάθειας».
Επιδίωξη μας, πρόσθεσε, «είναι να καταστεί η Εθνική Φρουρά ένας σύγχρονος και ευέλικτος στρατός ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ικανός να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις των καιρών και να υπερασπισθεί την ελευθερία της πατρίδας και την αξιοπρέπεια του λαού μας ως αξιόμαχη και αξιόπιστη αποτρεπτική δύναμη».
Σ΄ αυτόν τον αγώνα εσείς, είπε, «οι νέοι καταδρομείς, έχετε σημαντικό ρόλο να διαδραματίσετε. Είμαι σίγουρος ότι θα φανείτε αντάξιοι της εμπιστοσύνης μας. Αφοσιωθείτε στην αποστολή σας και επανδρώστε επάξια τις Μοίρες Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς».
Ο κ. Ηλιάδης είπε ότι οι σι συνθήκες είναι δύσκολες αλλά οι πολιτείες και οι κοινωνίες κρίνονται στα δύσκολα. «Και μείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με θέληση, συνέπεια και υπευθυνότητα για να ανατρέψουμε την τουρκική κατοχή, να ανακόψουμε τον εποικισμό, να αποτρέψουμε τον εφιάλτη και την κατάρα της διχοτόμησης. Στόχος μας είναι μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρος, ένα νησί της ειρήνης, της δημιουργίας και της προόδου για όλους τους νόμιμους κατοίκους του». 
Σε αυτή την προσπάθεια, ανέφερε, «δεν είμαστε μόνοι. Η Ελλάδα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, είναι πάντα ο σταθερός και ανιδιοτελής συμπαραστάτης της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας». Sigma Live

Δεν υπάρχουν σχόλια: