Σελίδες

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Υπουργοί...κουτσαβάκια!




Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ στο Onalert

Η εντύπωση που είχαμε για τον κ.Πάνο Μπεγλίτη,ήταν ότι πρόκειται για έναν πολιτικό “νέας γενιάς”, χαμηλών τόνων. Προερχόμενος από το διπλωματικό σώμα και έχοντας περάσει και από τη θέση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ ,ο κ.Μπεγλίτης είχε “χτίσει” ένα αξιόλογο προφίλ, το οποίο είναι η αλήθεια ότι προσπάθησε να διαφυλάξει μέχρι τη τελευταία ημέρα που ήταν αναπληρωτής ΥΕΘΑ,στη σκιά του Ευάγγελου Βενιζέλου. Μετά...η μπάλα χάθηκε!

Συνεχίζοντας τη προσφιλή του τακτική να δίνει συνεντεύξεις όπου τον καλούν, άρχισε να γίνεται πιο “σκληρός” στις θέσεις του και να “διολισθαίνει” στη λογική που θέλει τους πολίτες να έχουν μεγάλες ευθύνες για το κακό μας χάλι. Στη λογική Πάγκαλου δηλαδή. Αυτή που θέλει τους πολίτες να...διορίζονταν μόνοι τους στο δημόσιο.


Τέλος πάντων, ακόμη και το απίστευτο ξεσπασμά του Μπεγλίτη έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ,μετα από το άγριο “γιουχάϊσμά” του από πολίτες , θα μπορούσε κάποιος καλοπροαίρετος να το αποδώσει στην ανθρώπινη άτυχη στιγμή. Αν και δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι ένας ΥΕΘΑ , πρώτα απ΄ όλα πρέπει να έχει το προσόν της ψυχραιμίας.

Όσο καλοπροαίρετος κι αν είσαι όμως δεν μπορείς να δικαιολογήσεις ότι ο Έλληνας ΥΕΘΑ, επανήλθε με δηλώσεις εμπρηστικές εναντίον όσων διαμαρτύρονταν έξω από το Άγιο Δημήτριο! 

Πιθανόν ο κ.Μπεγλίτης να μην έχει καταλάβει το βάρος της θέσης που κατέχει. Το ‘χουμε ξαναγράψει και πιθανότατα να ‘χουμε γίνει δυσάρεστοι, αλλά αυτή είναι η αλήθεια: όσο λιγότερο μιλάει ένας ΥΕΘΑ, τόσο το καλύτερο. Και όταν αποφασίσει να πει κάτι θα πρέπει να είναι πολύ μελετημένο και προσεκτικό.

Είναι προφανές ότι ο κ.Μπεγλίτης δεν συμφωνεί μ΄ αυτή την άποψη. Κάθε εβδομάδα δίνει τρεις με τέσσερις συνεντεύξεις, στις οποίες έχει αναλάβει την υποστήριξη της κυβερνητικής πολιτικής. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο, γιατί όπως όλοι έχουμε αρχίσει να κατανοούμε , άλλοι χαράσουν τη πολιτική.

Τώρα εκτός από τις συνεντεύξεις, ο κ.Μπεγλίτης, αρχίσει και δείχνει τη διάθεση να ανοίγει διάλογο με τους διαμαρτυρόμενους στο δρόμο κι όχι για να προσπαθήσει να ηρεμήσει ή να κατευνάσει αντιδράσεις, αλλά ...για να αντιπαρατεθεί ακόμη και δυναμικά όπως είδαμε στα τηλεοπτικά πλάνα!

Τα νεύρα των πολιτών είναι τεντωμένα! Και δεν είναι μόνο από τα συνεχή και σκληρά κυβερνητικά μέτρα. Είναι και γιατί δεν βλέπουν κάποιον που θα μπορούσε να τους εμπνεύσει και να τους πείσει ότι κάπου στο βάθος μπορεί και να υπάρχει μια διέξοδος από τη μιζέρια και τη κατάθλιψη.

Κι αυτό δεν γίνεται όταν οι υπουργοί φέρονται ως “κουτσαβάκια”...

Δεν υπάρχουν σχόλια: