Σελίδες

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Προβληματίζει η "θερμή" υποδοχή που ετοιμάζουν στον Γ.Παπανδρέου οι Κρητικοί


Προβληματίζει η "θερμή" υποδοχή που ετοιμάζουν στον Γ.Παπανδρέου οι Κρητικοί


«Θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό, με αφορμή την προγραμματισμένη για αύριο άφιξή του στο Βαθύ του Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο της συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, προετοιμάζουν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του Λασιθίου. Με ανακοίνωσή τους μάλιστα.....
απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση "υποδοχής" που θα γίνει έξω από το ξενοδοχείο «Gran Melia» στις 4:30 το απόγευμα. Την ανακοίνωση υπογράφουν το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, η ΕΛΜΕ Λασιθίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μεραμβέλου και Οροπ. Λασιθίου και έχει ως εξής:
«Με την επέτειο του "Όχι" - όπως καθιερώθηκε να λέγεται - ο λαός μας φέτος έχει τη δυνατότητα να πει ξανά ΟΧΙ αλλά και ΝΑΙ. ΟΧΙ στα χρέη που έχει πληρώσει με τον ιδρώτα του και το αίμα του κάμποσες φορές. ΟΧΙ στα δάνεια που πηγαίνουν πάντα στις ίδιες τσέπες αντί για την ανάπτυξη του τόπου και την προκοπή του λαού, αντί για σχολεία, νοσοκομεία και υποδομές. ΟΧΙ στο ξεπούλημα, και μάλιστα αντί πινακίου φακής, του τόπου και των υποδομών του. ΟΧΙ στους πολιτικούς υπαλληλίσκους ντόπιων και ξένων συμφερόντων. ΝΑΙ στη λαϊκή αλληλεγγύη. Καιρός να γνωρίσουμε το διπλανό μας στη δουλειά, στη γειτονιά, στο δρόμο και την πλατεία. Θα διαπιστώσουμε με έκπληξη πως ο επόμενος που ίσως μείνει άνεργος μπορεί να είμαστε εμείς, πως και εμείς κινδυνεύουμε να μας κόψουνε το ρεύμα, ότι και τα παιδία μας μπορεί να φύγουν για την Αυστραλία. ΝΑΙ στην αυτοοργανωση στους χώρους που ζούμε και εργαζόμαστε. Τα πρωτοβάθμια σωματεία-συνδικάτα του νομού μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν το κύτταρο για την κοινωνική οργάνωση σε υγιείς βάσεις. Το ίδιο ισχύει και για την οργάνωση σε επίπεδο γειτονιάς, χωριού και γενικά μικρής κοινωνίας. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες ο λαός θα μπορέσει να στηθεί όρθιος και να οργανώσει την κοινωνική του σχέση σε άλλη βάση, απορρίπτοντας τις ατομικές λύσεις που οδηγούν στο ίδιο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.
Σήμερα ο καθένας από μας και σαν σύνολο βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι της ιστορίας και πρέπει να επιλέξουμε το δρόμο που θα πάρουμε. Η στασιμότητα και η παραίτηση σημαίνει κοινωνικό θάνατο.
Στα πλαίσια αυτά καλούμε τους συναδέλφους και συμπολίτες μας την Παρασκευή 28/10/11 (σ.σ. αύριο) το απόγευμα στις 4:30 μ.μ. σε συγκέντρωση "υποδοχής" του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο «Gran Melia» στο Βαθύ του Καλού Χωριού, όπου μετά το "σώσιμο" της Ελλάδας θα συζητήσουν για το "σώσιμο" του αραβικού κόσμου, με τη Σοσιαλιστική Διεθνή, τους πρώην συντρόφους του Μπεν Αλί και του Μουμπάρακ. To κάλεσμα είναι ανοιχτό και προς άλλα σωματεία και φορείς της Κρήτης. Προσυγκέντρωση θα γίνει στη διασταύρωση της εθνικής οδού προς Βαθύ».
neakriti.
http://iraklioradio.blogspot.com
/

Δεν υπάρχουν σχόλια: