Σελίδες

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Επιστροφή στη δεκαετία του ’80 για τις τραπεζικές μετοχές!

 Η ανησυχία που προκαλεί στις αρμόδιες αρχές η κατάρρευση των μετοχών του τραπεζικών μετοχών και ποια ρηξικέλευθη κίνηση μπορεί να πραγματοποιηθεί
17 Νοε 2011 - 07:05
Picture 0 for Επιστροφή στη δεκαετία του ’80 για τις τραπεζικές μετοχές!
Στα επίπεδα της δεκαετίας του ’80 επέστρεψαν πλέον οι τιμές των τραπεζικών μετοχών. Είναι τέτοια η απαξίωση, που θα πρέπει κανείς να ανατρέξει στο ταμπλό του 1985, για να βρει ξανά τις αποτιμήσεις του σήμερα.
Το γεγονός προκαλεί έντονο προβληματισμό στις αρμόδιες αρχές οι οποίες αντιλαμβάνονται ότι το χρηματιστήριο Αθηνών, με τη σημερινή του μορφή, δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί επί μακρόν. Γι' αυτό κι αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις, για την τόνωση κατ' αρχάς των συναλλαγών, οι οποίες αγγίζουν σχεδόν τα μηδενικά όρια.
Με την «ατμομηχανή» της αγοράς, όμως, δηλαδή τις τραπεζικές μετοχές, να κινούνται σε αυτά τα επίπεδα πολύ λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν αυτή τη στιγμή και να αποδειχθούν αποτελεσματικά. Εκτός κι αν αποφασισθούν πολύ ρηξικέλευθες κινήσεις. Όπως, για παράδειγμα, η μείωση του αριθμού των εισηγμένων επιχειρήσεων.
Το ΧΑ, συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές , έχει αυτή τη στιγμή πολύ μεγάλο αριθμό εισηγμένων, οι οποίες απλώς συμπληρώνουν το ταμπλό. Θα μπορούσε κατά συνέπεια να εξετασθεί  μια σημαντική περικοπή η οποία θα λειτουργούσε τονωτικά στην αγορά. Προς το παρόν, όμως, το θέμα απλώς εξετάζεται… VORIA.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: