Σελίδες

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

«Ο Χατζηγάκης μας πρόσβαλε. Ο Καμμένος διαφώνησε πολιτικά»


Ένας από τους τακτικούς συνομιλητές του Προέδρου της ΝΔ, ο δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης σε συνέντευξη του στήριξε τον Π. Καμμένο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές. Υποστήριξε επίσης πως δεν υπάρχουν τάσεις μέσα στο κόμμα της ΝΔ και σημείωσε πως οι δηλώσεις του Σ. Χατζηγάκη πρόσβαλαν όλη την παράταξη.

«Ομαδοποιήσεις συμφερόντων υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ. Λέω απλά ότι δεν υπάρχουν στη ΝΔ. Στη ΝΔ υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι οι οποίοι έχουν μία άλλη άποψη, αλλά φυσικό είναι αυτό. Η ΝΔ δεν είναι το ΚΚΕ της ΕΣΣΔ. Είναι ένα μεγάλο, φιλελεύθερο, πατριωτικό κόμμα. Βεβαίως θα υπάρχουν και κάποιες αποκλίσεις σε επιμέρους θέματα, αλλά αυτό δεν συνιστά τάση».

Σε συνέντευξή του στην ΝΕΤ ο Φαήλος Κρανιδιώτη τόνισε πως οι «νεοφιλελεύθεροι» μέσα στην
ΝΔ είναι μειοψηφία. «Η βάση της ΝΔ και η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της είναι φιλελεύθεροι, πατριώτες, νοικοκυραίοι. Το πιο βάρβαρο, ακραίο, ολοκληρωτικό και φασιστικό πράγμα είναι ο νεοφιλελευθερισμός, είναι η κοινωνική ανθρωποφαγία την οποία πρεσβεύει. Δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου, για έναν πολύ απλό λόγο. Η θέση του κ. Χατζηγάκη πρόσβαλε όλη την παράταξη, ο κ. Καμμένος είχε μία συγκεκριμένη πολιτική διαφωνία, για την οποία τέθηκε εκτός ΚΟ»

Καταλήγοντας τάχθηκε υπέρ των ισχυρών κυβερνήσεων και εκτίμησε πως η ΝΔ θα κερδίσει με αυτοδυναμία τις εκλογές. «Πιστεύω ότι θα υπάρξει μία ενότητα και κινητοποίηση στη βάση, διότι στη βάση οι σύμμαχοι μας είναι η πατριωτική αριστερά, το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, είναι όλοι αυτοί που θέλουν μία ισχυρή κυβέρνηση. Επειδή οι Έλληνες θέλουν ισχυρές κυβερνήσεις, επειδή μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να λύνουν τα προβλήματα, εγώ πιστεύω ότι θα υπάρχει αυτοδυναμία, είμαι απόλυτα σίγουρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: