Σελίδες

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να εκστρατεύσει κατά Παπαδήμου;


Οξεία επίθεση στη νέα κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Κέρκυρα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας, κάνοντας λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που επέβαλε έναν τραπεζίτη για πρωθυπουργό».
Ο κ. Τζουμάκας υποστήριξε ότι μία ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, «ελεγχόμενη από καναλάρχες, μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες» οδήγησαν σε παραίτηση τον Γ. Παπανδρέου.
Υπογράμμισε επίσης ότι παρά τις όποιες διαφωνίες έχει, όπως είπε, με τον κ. Παπανδρέου, «ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός δεν μπορεί να ανατρέπεται, αλλά πρέπει να κρίνεται από τον ελληνικό λαό, γιατί αυτός είναι ο κριτής όλων κανένας άλλο».
Αφησε μάλιστα αιχμές κατά του νυν πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, υπενθυμίζοντας ότι «ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας όταν έγινε το πλιάτσικο στο Χρηματιστήριο και τα θαλασσοδάνεια».
Τόνισε παράλληλα ότι ο ίδιος συμμετέχει σε μια πολιτική κίνηση ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και το Μνημόνιο, που έχει πάνω από 2.000 μέλη πανελλαδικά και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι με την κοινωνία και δεν μπορεί να χρεώνεται με ό,τι κάνει η κοινοβουλευτική του ομάδα», καθώς «ποτέ δεν ρωτήθηκε, ποτέ δεν συγκλήθηκαν το Εθνικό Συμβούλιο ή οι νομαρχιακές συνελεύσεις για το Μνημόνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: