Σελίδες

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

"Ηλεκτροσόκ" σε αξιωματικούς των ΕΔ!



Η γνώμη μου είναι ότι τα ΣΟΑ μπορούν να εφοδιασθούν με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (Η/Ζ) και να παύσουν να ασχολούνται με το θέμα μέχρι η ηλίθια κυβέρνηση, συνέχεια της πρώην, αποκρυσταλώσει άποψη. Προμήθεια πετρελαίου κατά τα κεκανονισμένα. Οδυσσεύς     

                                            
Έχουν μπλέξει άσχημα όσοι στρατιωτικοί διαμένουν με τις οικογένειές τους σε ΣΟΑ! Το μπλέξιμο έχει να κάνει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ,θέμα που έχει θίξει το Onalert.

Μία επιστολή αξιωματικού περιγράφει με σαφήνεια τι ακριβώς έχουν να αντιμετωπίσουν οι αξιωματικοί που μένουν σε ΣΟΑ.Η επιστολή έφθασε στο Onalert,μέσω του ΣΥΣΜΕΔ, ο οποίος παρακολουθεί αυτό το ζήτημα αναζητώντας λύση.

Η επιστολή του αξιωματικού:

«Αξιότιμοι συνάδελφοι, θεωρώ ότι, είστε, ίσως, ο μοναδικός φορέας που μπορεί να μου απαντήσει έγκυρα επί του θέματος. Έχω την αγαθή τύχη, να είμαι στεγασμένος σε Στρατιωτικές Οικίες Αξιωματικών. Μαζί με την λοιπές οικογένειες που είναι στεγασμένες στην ίδια Φρουρά, λάβαμε, με το
λογαριασμό της ΔΕΗ την υποχρέωση να πληρώσουμε το Ειδικό Τέλος Ακινήτων. Απευθυνθήκαμε, μέσω του ορισμένου ως Διαχειριστή των ΣΟΑ, συνάδερφο αρμοδίως στον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς επί του θέματος (ο οποίος ομοίως στεγάζεται μεθ' ημών). Άμεσα εστάλη, υπηρεσιακώς, στη ΔΕΗ έγγραφο του Σχηματισμού, που δήλωνε ότι οι εν λόγω οικίες, με τους συγκεκριμένους αριθμούς λογαριασμών, είναι ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ).


Εφόσον το ΤΕΘΑ είναι ΝΠΔΔ σύμφωνα με τον Νόμο περί την επιβολής του Ειδικού Τέλους Ακινήτων, δεν υποχρεούται στην καταβολή. Η απάντηση των υπαλλήλων της ΔΕΗ ήταν ότι χρειάζεται, έγγραφο της Εφορίας το οποίο να το επιβεβαιώνει. Η ΔΟΥ της περιοχής όμως δηλώνει ότι το τέλος πρέπει να καταβληθεί και αρνείται να ασχοληθεί περαιτέρω. Θεωρώντας ότι, το θέμα αυτό, ταλανίζει πολλούς συναδέρφους, και έχοντας γνώση ότι ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Ι. Κοραντής είχε υποβάλλει σχετική επερώτηση στους συναρμόδιους Υπουργούς, παρακαλώ να μου υποδείξετε:

α. τον ενδεδειγμένο τρόπο δράσεως ή τις νόμιμες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβώ,

β. τις τυχόν απαντήσεις που εδόθησαν στην ως άνω επερώτηση, γ. το ακριβές κείμενο του Νόμου ώστε να υποβάλλω Υπηρεσιακή Αναφορά προς το ΤΕΘΑ, ζητώντας την αποζημίωσή μου για ό,τι ποσό, υποχρεωθώ να καταβάλλω σε όποια ΔΕΚΟ, ΔΟΥ ή άλλο ταμείο τώρα ή στο μέλλον για περιουσία, την οποία ούτε έχω, ούτε διεκδικώ.

Αξιότιμοι συνάδερφοι, σας συγχαίρω για το έργο σας, ελπίζω σε κάποια απάντηση εκ μέρους σας, και σας αφήνω ως τελευταία σκέψη, ότι όσοι ζητούν να ενοικιάσουν κτίρια, κτισμένα το 1958, και θεωρούν ότι ευνοήθηκαν, είναι συνάδερφοι με οικονομική στενότητα. Για εμάς, το κάθε ευρώ μετράει. Ιδίως με τις αλλεπάλληλες περικοπές του τελευταίου εξαμήνου. Χαρακτηριστικό ότι, 2 διαμερίσματα μένουν αδιάθετα φέτος, ενώ άλλα δύο φιλοξενούν, αλλοδαπούς αξιωματικούς, οι οποίοι εκπαιδεύονται στη Φρουρά».


Ο ΣΥΣΜΕΔ σε ανακοίνωσή του αφού επικαλείται όλα τα σχετικά έγγραφα και αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το “χαράτσι” μέσω ΔΕΗ κάνει λόγο για απόγνωση “στην οποία έχει περιέλθει, και μας έχει μεταφερθεί, πλήθος συναδέλφων Ελλήνων στρατιωτικών, διαμενόντων στα Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών (ΣΟΑ) – Στρατιωτικά Οικήματα Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΟΜΥ) – Στρατιωτικά Οικήματα ΕΠΟΠ (ΣΟΕΠΟΠ) και των αντιστοίχων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, αναφορικά με την καταβολή του τέλους θέματος, αφενός για ακίνητα τα οποία δεν τους ανήκουν (δεν είναι κύριοι αλλά ανήκουν στην ιδιοκτησία του Ελληνικού δημοσίου και ΝΠΔΔ) και αφετέρου για την εμφανέστατη και κατάφορη σε βάρος τους άδικη ενέργεια είσπραξης” .

Ο ΣΥΣΜΕΔ ζητά το αυτονόητο. Να βρεθεί άμεσα μια λύση. OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια: