Σελίδες

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΟΟΣΑ: "Aνίκανη και αποτυχημένη η ελληνική πολιτική ελίτ"


ImageΑνίκανη και αποτυχημένη χαρακτηρίζει το σύνολο της ελληνικής πολιτικής ελίτ ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ). Οι εκτιμήσεις του διεθνούς οργανισμού εντοπίζουν δομικές αδυναμίες και εγγενείς ανικανότητες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων που αποτελούν τροχοπέδη για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ανάκαμψη.
“Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κεντρικές βάσεις δεδομένων στοιχείων, αλλά και όταν με κάποιον τρόπο κάποια δεδομένα είναι διαθέσιμα, δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει επεξεργασία των...
πληροφοριών που προκύπτουν από τα δεδομένα αυτά”, γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη δηλώσεις της επικεφαλής του Τομέα Αποτίμησης Κυβερνήσεων του ΟΟΣΑ, Κάρολιν Βάρλεϊ.
Η κ.Βάρλεϊ φαίνεται ουσιαστικά να υποστηρίζει ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, μέχρι σήμερα, δεν έχουν ούτε την ικανότητα ούτε τη γνώση για να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων. “Τα 14 ελληνικά υπουργεία της ελληνικής κυβέρνησης στερούνται βάσεων δεδομένων, γνώσης για να επεξεργαστούν τα δεδομένα αυτά, οργάνωσης για να εκμεταλλευθούν τα ευρήματα από την επεξεργασία των δεδομένων, ενώ στερούνται και από την απαραίτητη μεταξύ τους συνεργασία”, αναφέρει η υπεύθυνη του Οργανισμού.
Η Κάρολιν Βάρλεϊ υποστηρίζει εν κατακλείδι ότι “η ελληνική διοίκηση δεν παράγει έργο και εξ αιτίας της αδυναμίας της αυτής να παράξει έργο δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να προωθήσει διαρθρωτικές αλλαγές”. Όπως αναφέρει στη Die Welt, “η Κεντρική Διοίκηση δεν διαθέτει τα πρακτικά εργαλεία, την κουλτούρα και την ικανότητα να σχεδιάσει, να εκτελέσει και να ελέγξει την εφαρμογή παραγωγικών πολιτικών”.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: