Σελίδες

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Τι θα λέγατε για λίγη ταπεινότητα, φράου Μέρκελ!



«Συμβουλή για τη Σύνοδο. Τι θα λέγατε για λίγη ταπεινότητα, φράου Μέρκελ!» είναι ο τίτλος του άρθρου του Christoph Schult, που φιλοξενεί στην ηλεκτρονική του έκδοση το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Το άρθρο χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για την τακτική που έχει ακολουθήσει το Βερολίνο στην κρίση χρέους της ευρωζώνης. «Η πορεία προς τη Σύνοδο Κορυφής αυτής της εβδομάδας έχει δει μία ταχεία εξασθένηση στην διπλωματική ευπρέπεια. Αντί να απορρίπτει τις ανησυχίες των εταίρων της και να τους κατηγορεί για απάτη, το Βερολίνο θα πρέπει να ξεφορτωθεί αλαζονικές επιπλήξεις για λίγη ταπεινότητα και κατανόηση» σημειώνει ο ...
Christoph Schult.




Το κείμενο ξεκινάει με την εικόνα μίας διπλωμάτη που σχολιάζει την στάση του Βερολίνου. «''Ο Φύρερ έχει ζητήσει την παρουσία μας'' είπε χαριτολογώντας μία οργισμένη διπλωμάτης από γείτονα χώρα της Γερμανίας κάνοντας έναν όχι και τόσο λεπτό υπαινιγμό για το ναζιστικό παρελθόν της. Το σχόλιο έγινε μετά τις προσπάθειες του Nikolaus Meyer-Landrut, σύμβουλου πολιτικής ΕΕ της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, να κερδίσει υποστήριξη για τη θέση της Γερμανίας».

«Η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να ενεργεί σαν τον ταμία της Ευρώπης. Σύμφωνοι, η Γερμανία έχει μακράν τη μεγαλύτερη συμβολή στην ΕΚΤ και το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης. Όμως, μετρημένο σε όρους ΑΕΠ -και, παρεμπιπτόντως, σε κατά κεφαλήν βάση- χώρες όπως το Λουξεμβούργο και η Σλοβακία προμηθεύουν ένα ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο. Το Βερολίνο δεν είναι ο ταμίας της Ευρώπης, και πρέπει να σταματήσει να παίζει επίσης και τον αρχηγό», καταλήγει το άρθρο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: